Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța luptă cu CSU Sibiu pentru a șaptea victorie în LNBM

Athletic Constanța luptă cu CSU Sibiu pentru a șaptea victorie în LNBM

BC Athletic Neptun Constanța și BC CSU Sibiu se duelează miercuri seara, 19 ianuarie, în cadrul etapei a a 16-a, prima din returul sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Dobrogenii nu traversează cea mai bună perioadă, cu un singur succes în ultimele șapte meciuri din campionat. Duelul câștigat, cu Dinamo București, a fost primul meci oficial din 2022, în același timp reprezentând și a doua dispută din campionat în care Athletic scapă cu mai puțin de 60 de puncte încasate.

Constanța va fi la al treilea meci în noul an pe teren propriu, pe lângă succesul cu Dinamo intervenind și un eșec împotriva lui U-BT Cluj (79-65). În acea partidă, Andrei Oprean a reușit un career-high în Liga Națională, cu cele 18 puncte marcate prin care a fost cel mai eficient jucător de la Athletic.

CSU Sibiu a pierdut după mai bine de o lună în LNBM în cadrul rundei precedente, la Ploiești, cu 89 la 81. Trupa de pe malul Cibinului avea înainte de acea dispută o serie de trei victorii, dintre care două au venit în Sala Transilvania, CSM Petrolul fiind prima echipă care a bătut Sibiul din 11 decembrie 2021 încoace.

Tanner McGrew a avut 18 puncte pe terenul prahovenilor, americanul contribuind cu 3 din 4 încercări bune de la mare distanță. În Sala „Olimpia”, Miguel Angel Hoyo s-a putut baza doar în prima repriză pe Rareș Uță, pivotul încasând o lovitură puternică în zona feței înaintea pauzei și n-a putut continua jocul după aceea.

Constanța are 6-8 bilanț și e pe 12, Sibiul fiind cu 6-9 pe locul 8 înaintea duelului direct. Recordul mai echilibrat este de partea lui Athletic, care a obținut câte 3 victorii acasă și în deplasare, în vreme ce galben-albaștrii au un singur meci câștigat departe de casă.

Duelul din tur a adus un rezultat suprinzător la acea vreme, având în vedere clasările din 2020-21 pentru cele două echipe. Athletic Constanța s-a impus la Sibiu cu 84-65, meci în care banca formației antrenate de Alexandru Olteanu a adus 30 de puncte, spre deosebire de 11 ale Sibiului. Zan Kosic (20 de puncte) și Lucas Tohătan (15 puncte) au condus lista marcatorilor pentru echipele lor.

De la disputa din prima etapă a Ligii Naționale, la Sibiu s-a produs o schimbare pe banca tehnică, Miguel Angel Hoyo luându-i locul lui Dan Fleșeriu, iar în lot au apărut James Padgett și Javion Blake, în timp Evan Fitzner a părăsit echipa. Nici Constanța n-a scăpat de schimbări, față de ultimul duel direct cu Sibiul în lot regăsindu-se trei străini noi (Adika Peter-McNeilly, Tyler Gaskins și Kaelon Harris), iar Devante Wallace s-a despărțit de Athletic.

Meciul din această seară începe la ora 18.30 și va putea fi urmărit în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: arhivă Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!