Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța primește vizita Oradiei într-un meci restant din etapa a 11-a

Athletic Constanța primește vizita Oradiei într-un meci restant din etapa a 11-a

BC Athletic Neptun Constanța și CSM CSU Oradea dispută marți, 21 decembrie, un meci restant din cadrul etapei a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Inițial, meciul era programat pentru data de 11 decembrie, dar vicecampioana României a solicitat amânarea fiindcă urma să joace ulterior în FIBA Europe Cup pe terenul lui Sporting Lisabona (15.12).

Constanța a pierdut ultimele patru partide în Liga Națională, două la diferențe reduse (74-73 cu Timișoara și 111-107 cu CSA Steaua), recent fiind învinsă de CSO Voluntari cu 87-62. Prin rezultatele negative, dobrogenii au coborât la 5-6 bilanț și se află pe poziția a 10-a, după un început de campionat în care se situau pe loc de playoff.

CSM Oradea trece printr-o perioadă excelentă, ajungând la 8 victorii consecutive în campionat (10-1 bilanț), iar în competiția continentală și-a câștigat meciurile de până acum în faza Top 16 FIBA Europe Cup. Trupa antrenată de Cristian Achim are o medie de 94.2 puncte înscrise din 30 noiembrie până în prezent, perioadă în care a disputat patru meciuri pe plan intern.

Dobrogenii au anunțat în urmă cu două zile (18.12) despărțirea de americanul Devante Wallace, jucător cu medii de 13.8 puncte, 2.8 pase decisive și 2.6 recuperări în 10 apariții în Liga Națională. Wallace nu a făcut parte din lotul Constanței în meciul cu CSO Voluntari din etapa a 12-a.

Statistic, Athletic Constanța stă mai bine decât Oradea doar la recuperări, capitol la care conduce liga cu 41.8 în medie pe meci, respectiv la capace (2.9-1.4), în schimb fiind prima în campionat la posesiile pierdute (19.3 în medie). Bihorenii sunt în Top 5 la puncte (81.9), assist-uri (21.0), eficiență (101.1), procentajele aruncărilor reușite de 2 și 3 puncte (57.0 și 38.1%), recuperări defensive (27.5) și intercepții (8.3).

Maxwell Darling (14.3 puncte) și Garlon Green (13.9 puncte) sunt principalii marcatori pentru cele două echipe, la recuperări și pase decisive lideri fiind Jakob Lowrance (7.8) și Zan Kosic (5.9) pentru Constanța, respectiv Cătălin Baciu (5.2) și Stephen Holt (3.5) pentru Oradea.

Duelul va fi transmis pe Digisport 4, Look Sport + și YouTube FRB TV începând cu ora 18.00.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!