Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța, victorie clară pe terenul celor de la CSU Sibiu

Athletic Constanța, victorie clară pe terenul celor de la CSU Sibiu

Athletic Constanța a reușit o victorie foarte clară pe terenul lui CSU Sibiu, scor 84-65, în prima etapă din LNBM.

CSU Sibiu a început în formula Tohătan, Dragoste, Tamulis, Pratt și Uță, în timp ce Constanța a început cu Cristi Mâinea, Gribinic, Kosic, Lowrance și Dani Mâinea.

Primul sfert a început echilibrat. După patru minute dobrogenii conducea cu 8-9, după o reușită a lui Dani Mâinea. CSU Sibiu a revenit pe tabelă și a dominat restul sfertului, prin Tohătan și triplele lui Pratt și Tamulis. După zece minute sibienii conduceau cu 20-15. Dobrogenii au revenit în forță în actul secund, grație unui run de 11-2 (22-26). Dominarea oaspeților din sfertul secund a continuat, iar după trei triple ale lui Wallace, Lowrence și Dani Mâinea, Athletic s-a dus la 12 puncte (33-45), lucru care l-a făcut pe Dan Fleșeriu să ceară time-out. Sibiul n-a reușit însă să mai pună puncte pe tabelă, iar Corpodean a închis prima repriză cu un coș pe sirenă, după o recuperare ofensivă (33-47).

Evan Fitzner și Tohătan au adus Sibiul la 9 puncte (38-47) la începutul reprizei secunde, dar Constanța a revenit în forță la timona partidei. And-one-ul lui Lazar și triplă lui Kosic i-au dus pe oaspeți înapoi la 18 puncte (42-60). Dragoste și Tohătan au mai redus din diferență (47-60), dar după un time-out al lui Alex Olteanu, dobrogenii s-au distanța cu un run de 9-1 până la finalul sfertului trei (48-69).

Constanța a defilat la începutul sfertului patru, având chiar și un avantaj de 26 de puncte (50-76). În cele din urmă apărarea în zonă a Sibiului a făcut ca diferența să scadă până la final la 19 puncte.

Scor final 84-65 pentru Athletic Constanța, care bifează prima mare surpriză în acest debut de LNBM.

Zan Kosic a marcat 20 de puncte cu 8 recuperări și 5 pase decisive pentru dobrogeni, Jakob Lowrence a marcat 14 puncte cu 9 recuperări, Vlad Corpodean 11 puncte și Devante Wallace 10. De partea cealaltă Lucas Tohătan a marcat 15 puncte, în timp ce Mirel Dragoste a fost cel mai bun jucător al Sibiului, cu 14 puncte și 7 recuperări.

Etapa viitoare Sibiul se va deplasa la București, pentru duelul cu Steaua, în timp ce Constanța va primi replica celor de la CSM Galați.

*foto: facebook Athletic Constanța

2 comentarii la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Mult succes tuturor echipelor
    Mult succes tuturor echipelor in acest sezon de Liga Nationala de Bacshet Masculin

    cu 2 ani în urmă (02.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    aviz amatorilor
    CSU poate juca la orice nivel.
    Cred ca ne asteptam la un sezon greu cu totii dar asa o confirmare e dezarmanta.
    .. totusi
    Jocul nostru a arata mult diferit fata de ce am vazut in celelalte meciuri si cel putin prima repriza, Eu vad o schimbare de abordare care e in directia potrivita cel putin pe fazele de atac.
    Azi noua nu ne-a intrat nimic iar lor.. probabil mai mult decat sperau.
    Rotatia scurta e deja notorie.

    cu 2 ani în urmă (02.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!