Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Avancronica etapei a V-a din Grupa Galbenă: liderii de la BCM Pitești și SCM Craiova își dau întâlnire în Trivale

Avancronica etapei a V-a din Grupa Galbenă: liderii de la BCM Pitești și SCM Craiova își dau întâlnire în Trivale

Toate partidele din Grupa Galbenă se desfășoară sâmbătă, 7 martie. Fără îndoială derby-ul etapei este partida dintre cele două echipe venită din Grupa Valorică A, BCM Pitești și SCM Craiova. 

Ziua începe cu partida dintre CSM Focșani și CSO Voluntari, continuă cu duelul dintre CSM Mediaș și CSM Galați și se încheie cu duelul pentru șefia grupei dintre BCM Pitești și SCM Craiova. 

CSM Focșani - CSO Voluntari (sâmbătă, 7 martie, ora 17:00) 

Gazdele au pierdut toate partidele din Grupa Galbenă și se situează pe ultimul loc, cu un record de 4 înfrângeri. De partea cealalaltă CSO Voluntari, o echipă care a pornit la drum cu speranțe la playoff, ocupă locul 3 cu 2 victorii și 2 înfrângeri, cu mențiunea că înfrângerile au venit în compania echipelor venite din Grupa Valorică A. 

Focșănenii își axează mult jocul pe americanul Donovan Smith, jucător care are în acest sezon medii statistice de 20,1 puncte, 9,8 recuperări pentru un indice la eficiență de 22,8. Multe din puncte americanului vin din pasele fundașului, Cătălin Petrișor, jucător care a adunat o medie de 6,2 pase decisive pe partidă. 

De partea cealaltă, Goran Martinic își etalează calitățile ofensive printr-o medie de 20,4 puncte și 5 pase decisive. În timp ce pivotul titular. Borovnjak, strânge în medie 16,2 puncte și 7,1 recuperări pentru un indice de 19,4 la eficiență. 

CSM Mediaș – CSM Galați (sâmbătă, 7 martie, ora 18:00) 

Ambele formații au reușit să învingă doar pe CSM Focșani și împart locurile 4 și 5, cu un o singură victorie și 3 înfrângeri. 

CSM Mediaș a oferit o replică solidă formațiilor din GVA, însă nu a avut forța necesară să se impună în niciuna dintre partide. Oficialii echipei au acuzat vehement arbitrajul de la partida cu BCM Pitești, partidă pe care au pierdut-o pe final cu scorul de 93-88.

Echipa antrenată de Mihai Popa își bazează mult jocul pe cei doi foști internaționali români, Titus Nicoară și Octavian Popa Calotă. Nicoară este cel mai bun marcator și cel mai bun recuperator al echipei, cu medii de 16,9 puncte și 9,1 recuperări, în timp ce "Kevin" este principalul creator cu o medie de 5,4 pase decisive, la care adaugă și 13,3 puncte. 

De partea cealaltă, gălățenii, antrenați de Eugen Ilie au cel mai bun marcator în persoana lui Jacoby Varrun Armstrong, care înscrie în medie 15 puncte pe meci.  Vlad Corpodean este cel mai activ la recuperare, cu o medie de 5,9, în timp ce muntenegreanul Milos Krivokapic este cel mai împlicat în jocul de creație cu o medie de 4,7 pase decisive. 

BCM Pitești - SCM Craiova ( sâmbătă, 7 martie, ora 18:30)

Partida va fi oficiată de Bogdan Podar, Ciprian Stoica și Istvan Bertalan sub supravegherea comisarului din partea FRB Tiberiu Rist. 

Cele două formații domină Grupa Galbenă cu 4 victorii din tot atâtea partide și își împart locurile 1 și 2 în clasament. Partida de sâmbătă seara poate cântări mult în economia finală a clasamentului și poate chiar să aibă un cuvânt de spus la calificarea în playoff, dacă CSO Voluntari va reuși să producă o "surpriză" și să învingă o echipă venită din Grupa Valorică A. 

BCM Pitești este o echipă care a suferit multe modificări de lot în acest sezon. Devin Searcy este cel mai bun marcator și cel mai bun recuperator al echipei cu o medie de 15,3 puncte și 7,3 recuperări, în timp ce experimentatul Goran Gajovic este cel mai bun pasator cu o medie de 3,4 pase decisive pe meci. În ultima partida, cea împotriva lui CSM Mediaș, Cameron Rundles a făcut un meci foarte bun și a terminat partida cu 17 puncte, 4 recuperări și 7 intercepții pentru un indice de 22 de unități la eficiență. 

Monyea Pratt este motorul echipei din Bănie, americanul are medii statistice de 14,2 puncte, 7,2 recuperări și 4,9 pase decisive pentru un indice la eficiență de 18,6. Porter Troupe este principalul marcator al echipei cu o medie de 15,2 puncte. Dragoș Diculescu, principalul jucător sub 23 de ani al echipei, a făcut, în ultima partidă disputată, cea mai bună partidă din carieră la nivel de seniori. De altfel, Diculescu are în acest sezon medii de 8,4 puncte, 4,3 recuperări și 1,5 pase decisive, confirmând trendul ascendant din sezonul precedent. Între timp, Omari Gudul, pivotul titular al echipei antrenate de ACO Todorov, și-a găsit ritmul de joc și a terminat 3 din ultimele 4 partide în double-double.

Pariorii pot să profite de toate partide Grupa Galbenă a LNBM, dar și de cele din Grupa Roșie pe site-ul Superbet.ro, site-ul cu cele mai avantajoase cote din România. 

*foto:BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!