Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Avancronica partidelor de sâmbătă (09.04) din Liga Națională

Avancronica partidelor de sâmbătă (09.04) din Liga Națională

Runda a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin programează șase dueluri sâmbătă, 9 aprilie, zi în care două dispute o să înceapă la ora 18.00, una la ora 18.30 și trei la ora 19.00. Pe lângă meciurile de la Sibiu și Oradea, unde se întâlnesc formații aflate pe locuri de playoff, sunt alte patru dispute, toate urmând să fie transmise pe YouTube FRB TV.

Programul și avancronica întâlnirilor de la Timișoara, Voluntari, Galați și Târgu Jiu:

SCM OHMA Timișoara - CS Rapid București - ora 18.00, FRB TV

Bănățenii vin după un eșec care le-a încheiat seria de nouă victorii la rând, 77-90 în fața propriilor suporteri împotriva lui CSO Voluntari. De partea cealaltă, Rapidul are două victorii consecutive, meciuri în care Jordan Swopshire a avut o medie de 32 puncte și 10 recuperări.

Rapid a urcat până pe locul 13 și are acum 7-19 bilanț, dar nu se va putea baza pe Nikola Stanojevic în confruntarea din Banat. Timișoara este la egalitate de puncte cu SCM U Craiova și CSM Oradea, având 16-9.

Formația giuleșteană este, în continuare, în căutarea primului succes din deplasare (0-13), pe lângă deplasarea de la Timișoara având un singur meci de jucat departe de casă în acest sezon, la Miercurea Ciuc. SCM Timișoara în schimb are 8-3 pe teren propriu, plecând victorioase din Banat doar FC Argeș și SCM U Craiova pe lângă CSO Voluntari.

Devon Bookert are cea mai ridicată medie de puncte din tabăra nou-promovatei (16.8), acesta fiind și principalul om la assist-uri (4.5). Timișoara dispune de serviciile lui Darrion Strong, jucător cu a doua medie de puncte pe întâlnire din LNBM.

CSO Voluntari - CSA Steaua București - ora 18.30, FRB TV

Steliștii s-au impus surprinzător în tur (87-85), oprind o serie de 10 victorii în care s-a aflat CSO Voluntari. Deținătoarea Cupei României i-a avut atunci în double digits pe Thompson, Moldoveanu și Vasiliauskas, cel din urmă semnând un double-double.

Înaintea acestui duel, CSA Steaua are trei înfrângeri la rând, două venind pe teren propriu. Roș-albaștrii au jucat în ultimele cinci etape doar cu adversari direcți în cursa pentru playoff sau cu formații aflate în Top 5, în perioada amintită obținând o singură victorie, cu Athletic Constanța

Voluntari și Steaua sunt printre formațiile cu peste 80 de puncte în medie pe întâlnire, dar și peste 50% procentaj din interiorul arcului de cerc. De asemenea, cele două se află în Top 5 în privința celor mai puține posesii pierdute în medie.

CSM Galați - CSM VSKC Miercurea Ciuc - ora 19.00, FRB TV

Gălățenii încearcă să pună capăt seriei de nouă înfrângeri la rând, în vreme ce harghitenii sunt în căutarea primului succes stagional din deplasare. Aceste formații ocupă ultimele două locuri în Liga Națională, având cele mai puține înfrângeri și cele mai multe eșecuri.

Dunărenii au un meci în plus, dar au acumulat 22 de înfrângeri, spre deosebire de cele 21 ale ciucanilor. În privința victoriilor, ambele au câte 5.

CSM Miercurea Ciuc s-a impus în tur (75-69), cu Mihajlo Bogdanovic principal marcator (26 de puncte, 7 recuperări). Galațiul este penultima la media de recuperări, iar Ciucul ultima la puncte, assist-uri, eficiență, recuperări ofensive și comite cele mai multe turnovers pe întâlnire.

CSM Târgu Jiu - CSM Baschet Petrolul Ploiești - ora 19.00, FRB TV

Prahovenii au nevoie de un succes pentru a spera în continuare la playoff, în ultimele cinci etape având 2-3 bilanț. CSM Petrolul a pierdut două jocuri la rând, dintre care unul foarte important cu Dinamo.

CSM Târgu Jiu va juca pentru prima dată din 26 martie încoace, când s-a impus cu FC Argeș (78-70), gorjenii având 3-1 bilanț în ultimele patru runde. Formația lui Claudiu Alionescu încearcă să prelungească seria victoriilor de pe teren propriu, unde au pierdut ultima dată pe 6 martie.

Târgu Jiu și Ploiești stau foarte bine la media de recuperări (39.1-37.8), însă se află în Top 8 la posesiile pierdute. Ambele formații au cel puțin un jucător aflat în Top 5 la un anumit capitol statistic în Liga Națională.

În tur s-au impus prahovenii, cu 94 la 88, atunci când Andrej Magdevski a fost la trei recuperări distanță de triple-double (10 puncte, 13 pase decisive). Kevin Allen, autorul unui double-double pentru Târgu Jiu (16 puncte, 13 recuperări), nu mai este în lotul alb-albaștrilor.

*foto: Facebook Steaua București, Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara, Veres Nándor, csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!