Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureş câştigă pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
23.12.2015

BC Mureş Târgu Mureş a câştigat duelul de pe teren propriu din etapa a XV-a cu CSU Atlassib Sibiu, scor 84-78.

Sibienii au câştigat primul sfert cu 24-14, urmând să intre la pauză cu un avantaj de 9 puncte (40-31). În sfertul trei însă mureşenii au preluat frâiele partidei, reuşind să se impună în acest parţial cu 28-7. Ultimul sfert a fost câştigat de sibieni, cu 31-25, dar nu au mai putut reveni pe tabela de marcaj. 

Cel mai bun marcator a fost Goran Martinic, de la gazde, cu 22 de puncte, în timp ce Alhaji Mohammed a înscris 21 de puncte, iar Ousmane Barro a reuşit un double double cu 17 pct şi 10 recuperări. 

De partea cealaltă Igor Mijajlovic a fost cel mai bun marcator al sibienilor cu 17 pct, Lawrence Gibson şi Michael Harrison au reuşit câte 15 puncte în timp ce Octavian Popa-Calotă a fost aproape de triple-double, cu 12 puncte, 11 pase decisive şi 9 recuperări.

Vom reveni cu cronica detaliată a meciului. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    sibiu
    O prima repriza senzationala facuta de Sibiu cu un Popa-Calota jucand pe poz 1 extraordinar , in special la constructia atacurilor oaspetilor.
    Dupa pauza s-a demonstrat ca nu poti castiga la nesfarsit jucand in 6 oameni. Mai ales ca acum 4 zile castigasera un meci extrem de dificil cu Clujul.
    D-nul Fleseriu stie asta si continua sa joace asa . Probabil ca nu vrea sa riste calificarea in grupa 1-6.
    Si totusi Paul mi se pare slabut tare si nu inteleg de ce Paun si Cioacata nu primesc mai multe minute. Sunt convins ca s-ar descurca 10 min indiferent de adversat


    cu 8 ani în urmă (23.12.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    spectaculos?
    In prima repriza a fost o bataie de joc din partea Muresului. Fie ca nu si-au luat banii, fie au jucat la pariuri, chestiile acestea sunt deja deranjante. Fleseriu ar trebui sa se ingrijoreze de repriza a doua in care nu a contat deloc si mai ales sfertul 3 in care a marcat 2 cosuri si 3 libere.
    La Mures, sper sa se rezolve intr-un fel circul acesta- ori avem bani si atunci aducem jucatori care sa joace, ori mai bine jucam cu juniorii si jucatorii mai ieftini si macar sa-i vedem ca dau totul. Publicul este senzational si merita ceva autentic.

    cu 8 ani în urmă (23.12.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @mariuscalin
    No offence darbati campii speculand ca echipa are intentionat aceste inceputuri mai grele de meci. Nu sunt probleme financiare dar asta este baschetul plin de neprevazut si rasturnari de situatie. Daca iti plac lucrurile previzibile/ sau controlabile du-te si joaca sah sau sudoku! Este ilar sa crezi ca jucatorii vor intentionat sa iasi faca viata grea si daca consideri meciurile de baschet cu rasturnari de situatie si finaluri pline de adrenalina drept circ stai acsa si urmareste alte sporturi mai "linistite"

    cu 8 ani în urmă (23.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin:

      oare?
      Daca ai oaresice cunostiinte sportive ar trebui sa stii ca "rasturnarile de situatie" sunt mai rare si apar cateodata ori la noi a inceput sa devina un fel de obisnuintza... La fel ar trebui sa stii ca un sportiv profesionist are o oaresicare constantza in joc si o anume previzibilitate... Sa joci 2 reprize slab si o repriza sa umilesti (sa folosesc un termen din fotbal) adversarul e un pic straniu/bizar. Parerea mea.

      cu 8 ani în urmă (23.12.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin:

      @oldboy
      Sper sa ai dreptate si imi doresc asta. Ma tem ca este mai aproape de cum spun eu. In ultimele 5-6 meciuri, cu exceptia celui cu Cluj, toate au avut aceeasi desfasurare ca si astazi. Si la Oradea nu ne-a iesit ultima faza, dar a fost acelasi lucru.

      PS. Si la sah sunt rasturnari spectaculoase de situatie, doar ca trebuie sa cunosti jocul.

      cu 8 ani în urmă (23.12.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @dolphin
    draga veche cunostinta dolphin :) cunostintele mele in ale sportului sunt deasupra nivelului de "oaresice" cu care te lauzi tu asa ca poate ar fi interesant sa meditezi si la faptul ca o evolutie oscilanta nu depinde strict de echipa cat si de evolutia adversarilor. Nici un campionat nu semana cu altull si daca nu ai remarcat pana acum campionatul acesta este unul din cele mai echilibrate din ultimii ani ceea ce determina o probabilitate mai mare ca diferentele de scor sa fie mici iar rasturnarile de situatie mai dese. Statutul de sportiv profesionist nu garanteaza o evolutie constanta la nivel inalt iar de exemple de sportivi cu evolutii oscilante este plina lumea. De fapt constanta in evolutie face diferenta intre un sportiv de valoare medie si unul de inalta valoare. Cu toate acestea sunt de acord ca in ultimele meciuri am "intrat" mai greu in meci si ne-am facut viata grea dar de aici si pana la a suspecta intentia jucatorilor de a evolua de o asemenea maniera mi se pare exagerat.

    cu 8 ani în urmă (24.12.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @mariuscalin
    Sunt total de acord cu remarcile tale vis a vis de ultimele meciuri dar sunt sigur ca nu a fost ceva intentionat din partea echipei si mai mult ca sigur ca toata lumea face tot posibilul sa evite asemenea situatii.

    PS sahul este orice altceva (cerebral, frumos, interesant, captivant, etc) decat spectaculos. Poate fi spectaculos pentru (no offence) cei neinitiati care se mira cum dintr-o situatie aparent fara iesire se poate castiga. Esenta este planificarea mutarilor si strategia potrivita fiecarei situatii. Este singurul sport in care inteligenta artificiala poate invinge inteligenta umana. Oare de ce?

    cu 8 ani în urmă (24.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!