Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș răpune pe CSU Sibiu, după un sfert trei de excepție

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.12.2015

BC Mureș Târgu Mureș este prima echipă din Liga Națională de Baschet Masculin care a ajuns la 10 victorii în actuala stagiunea. Formația lui Audrius Prakuraitis a încheiat anul 2015 cu o victorie pe teren propriu în fața lui CSU Sibiu.

Formația vizitatoare a deschis partida mult mai bine. Michael Harrison, Igor Mijajlovic și Octavian Popa Calotă au detonat defensiva tigrilor în primele 10 minute, după care aveau un avantajde tot atâtea puncte, 24-14. În actul secund, BC Mureș a reușit să echilibreze ostilitățile. Mohammed a ieșit la rampă în acest interval și și-a menținut echipa în meci. Calotă a continuat să fie dirijorul lui CSU Sibiu până la finalul primei reprizei, oferindu-i acesteia un avnataj de 11 puncte, scor 40-29.

De la cabine au revenit două echipe total diferite. Mureșenii, au făcut un sfert trei memorabil, probabil după o muștruluială a lui Audrius Prakuraitis. A fost momentul în care Gora Martinic și-a intrat în acțiune. Muntenegreanul a marcat 15 puncte în aceste 10 minute, fără să rateze vreo aruncare, 3/3 de la 2 puncte și 3/3 de la 3 puncte. Pe lângă recitalul ofensiv al lui Martinic, BC Mureș a etalat și un joc defensiv excelent și nu doar că recupera deficitul de la pauză dar își asigura și un avantaj important înaintea ultimului act. Martinic și-a încheiat seria coșurilor consecutive,după ce a deschis sfertul cu o triplă. Gazdele au menținut un ecart în apropierea a 10 puncte pe tot parcursul actului decisiv. Pe final, oaspeții au mai strâns scorul după o apărare agresivă pe tot terenul dar nu au putut întoarce soarta scorului, BC Mureș – CSU Sibiu 84-78.

Goran Martinic a terminat cu 22 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Alhaji Mohammed a fost aproape de triple-double cu 21 de puncte , 10 recuperări și 7 pase decisive. Ousmane Barro a completat acest trio, cu 17 puncte și 10 recuperări.

Igor Mijajlovic a fost cel maibun marcator al oaspeților cu 17 puncte plus o recuperare șio pasă decisivă. Michael Harrison a avut 15 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, iar Lawrence Gilbert 15 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!