Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Brandon Brown este MVP-ul lunii decembrie din Basketball Champions League

Brandon Brown este MVP-ul lunii decembrie din Basketball Champions League

După ce a fost inclus în echipa ideală a lunii decembrie din Basketball Champions League, Brandon Brown a fost desemnat MVP-ul competiției în luna amintită. U-BT Cluj a câștigat ambele meciuri din decembrie în BCL, Brown având o contribuție importantă în victoriile ardelenilor.

Conducătorul de joc american a încheiat luna cu 18.0 puncte în medie, 7.5 pase decisive și 19.5 la eficiență. Brown s-a remarcat și cu 50% procentaj din spatele arcului de cerc.

În duelul cu Happy Casa Brindisi din BTarena, Brandon Brown a terminat cu double-double, respective 17 puncte și 10 pase decisive, trecându-și în cont și 3 intercepții. La aruncările din interiorul arcului de cerc a avut 1/4, compensând cu cele de la distanță, 3/6. O singură încercare a ratat de la linia de fault (6/7), la final având un indice al eficienței de 23 de unități.

Americanul a bifat al doilea cel mai bun meci al său din actuala stagiune BCL, ca puncte marcate, cu Darussafaka Istanbul. Pe terenul turcilor, Brown a încheiat cu 19 puncte (4/8 din spatele arcului de cerc), 5 pase decisive și 3 intercepții, fiind jucătorul care a pus ultimele puncte pe tabelă. U-BT a revenit atunci de la -18 și s-a impus cu 103-101 pentru a termina pe primul loc Grupa G.

„Am tras din greu să revin într-o formă bună după accidentare, așa că e un sentiment plăcut știind că mi-am găsit ritmul și am meciuri bune. Mă simțeam în largul meu prin faptul că puteam ajuta echipa pe teren”, a spus Brown championsleague.basketball după ce a fost declarat MVP.

„Sunt foarte mândru de grup. E un mare pas pentru noi și pentru club că ne-am calificat de pe primul loc în faza Top 16. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm și jucăm în continuare”, a completat acesta.

Brown, în Top 5 la assist-uri și intercepții

Baschetbalistul de la U-BT este al treilea în topul paselor decisive reușite în faza grupelor, la egalitate cu Benedek Varadi (Falco KC Szombathely) și depășit de Joe Ragland (Hapoel Holon, 7.2 assist-uri). De asemenea, Brown este în top 5 la nivelul intercepțiilor, capitol la care s-a remarcat Dogus Ozdemiroglu (Darrusafaka Tekfen Istanbul, 3.2 intercepții), fost adversar al clujenilor.

Brandon Brown are medii de 16.3 puncte, 7.0 pase decisive, 2.3 intercepții și 1.3 recuperări, cu 48% de la distanță în patru apariții în faza grupelor BCL. Brown a ratat primele două etape din competiție din cauza unei accidentări.

*foto: championsleague.basketball (Manases Sándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!