Minute | 27:17 |
Puncte | 23 |
Pase decisive | 2 |
Recuperari | 9 |
Eficienta | 26 |
![]() |
Foto: Radu Roșca |
Fără Virgil Căruțașu, blocajul defensiv a lipsit aproape complet la CSM București în meciul cu Gaz Metan Mediaș |
CSM București a fost, în ultimele două sezoane, o adevărată sperietoare pentru Gaz Metan Mediaș. Bucureștenii au câștigat în campionatul trecut ambele meciuri diputate cu echipa din județul Sibiu, iar în actualul sezon s-au calificat în Final 4 Cupa României chiar în detrimentul Gazului.
Ca o palidă consolare însă, Mediașul a învins fără probleme în ambele partide din sezonul regulat al actualei ediții a Diviziei A.
Ultima victorie s-a consemnat sâmbătă seară. Elevii lui Ovidiu Teleabă au trecut cu 125 – 90 chiar în Arena de Baschet, la capătul unui meci în care au arătat precum Guliver în țara piticilor. Și pentru a nu le permite piticilor să îl doboare, a hotărât să se așeze în apărare într-o zonă ce i-a ferit jucătorii de faulturi scoase de rapizii fundași adverși, limitând în același pătrunderile acestora. Iar în atac i-a lovit cu toate armele avute la dispoziție.
CSM nu s-a putut baza pe aportul lui Virgil Căruțașu și Bryson McKenzie, titularii posturilor 4 și 5, iar Rhinehart, Vizitiu și Bosnjak nu au putut face față unor adversari precum Ivan Zigeranovic, Ivan Ivanovic, Ionuț Drăgușin sau Titus Nicoară.
Mediașul a marcat 74 de puncte din căciulă și a recuperat cu 20 de mingi mai mult decât adversarul. Raportul recuperărilor a fost 37 – 17 pentru Gaz Metan, CSM stabilind un record negativ în actualul sezon al Diviziei A.
Fără îndoială CSM a ajuns în această situație din cauza absențelor lui Bryson McKenzie (foto, stânga) și Virgil Căruțașu. Americanul are o medie de 9.29 recuperări pe meci și se află pe locul 3 în topul recuperatorilor din divizia A, iar Gilă, cu 9.05 recuperări pe meci, este pe locul 5. Cei doi combină, în medie, pe meci, pentru 18.34 recuperări, adică 51.63% din totalul recuperărilor echipei la care activează.
Ce înseamnă cei doi pentru CSM ne putem da seama privind cum se descurcă echipa fără ei.
De la accidentarea lui Virgil Căruțașu, în semifinalele Cupei României, CSM București a disputat 4 partide în campionat. În două dintre ele a fost prezent pe teren și Bryson McKenzie, americanul lipsind de la ultimele două meciuri.
Până la accidentarea lui Căruțașu, echipa sa reușea, în medie pe meci, 37.18 recuperări. În ultimele 4 partide, însă, această medie a scăzut cu aproape 10 unități. CSM-ul a reușit fără Gilă și, ulterior, McKenzie, doar 27.5 recuperări pe meci. Politehnica Iași a fost egala sa, cu 27 de mingi recuperate, iar Mediașul a reușit să aibă un număr de recuperări ofensive aproape egal cu recuperările totale ale CSM-ului.
Mai mult, în cele două meciuri în care au lipsit ambii jucători, media de recuperări pe meci a echipei a scăzut la 21.5, cea mai mică din campionat.
Dacă ținem cont și de aportul pe care cei doi îl aduc în jocul echipei în momentele în care nu au mingea, aport despre care a vorbit colegul meu, Adrian Micinic, aici, atunci ridicăm și ultimul semn de întrebare asupra cauzelor pentru care CSM a pierdut în acest fel meciul de sâmbătă seară.
Bucureștenii, cu un prim 5 corect clădit, cu jucători cu ”caracter”, cum îi place managerului Liviu Puicu să spună, și-a arătat limitele în momentele în care din angrenaj lipsesc una sau mai multe piese.
Să sperăm că va continua și în sezonul viitor pe acceași linie dreaptă, ce nu încearcă să ocolească baschetul în momentul în care intră pe parchet, însă pentru a evita momente precum cele din meciul cu Mediașul, va trebui să se gândească la a avea mai mult de o rezervă capabilă să suplinească pentru câteva minute pe unul dintre cei doi pivoți.
Zona Transferurilor 2025 - Liga Națională de Baschet Masculin
Jeffery Taylor, transfer cu nume realizat de U-BT Cluj-Napoca
Inevitabilul s-a produs: Cristian Achim rămâne antrenorul lui CSM CSU Orade...
Zona Transferurilor 2025 - Liga Națională de Baschet Masculin
Inevitabilul s-a produs: Cristian Achim rămâne antrenorul lui CSM CSU Orade...
CS Vâlcea 1924 și-a asigurat serviciile lui Amedeo Casale
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!