Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 28-a

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 28-a

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat sâmbătă, 6 aprilie, cu ultimele două meciuri, în urma cărora CSM Constanța și-a asigurat poziția a șaptea, iar CS Dinamo București s-a calificat în playoff.

Iată care au fost cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda a 28-a:

Patrick Richard (U-BT Cluj-Napoca)

Aflat la partida cu numărul 250 în alb și negru, Richard a contribuit pe deplin la victoria lui U-BT în fața lui CSM Oradea: 77-73. Căpitanul clujenilor a adunat 19 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, având un indice al eficienței de +17.

Richard a marcat patru din cele opt aruncări din interiorul semicercului (50%) și a avut procentaje chiar mai bune de la distanță (3/5 – 60%) și de la linia de libere (2/3 – 67%).

Ștefan Gribinic (CSM Constanța)

După o repriză secundă dominantă, constănțenii s-au impus împotriva Coronei Brașov, scor 97-84, și i-au eliminat pe galben-albaștri din lupta pentru playoff. Unul din jucătorii care s-au remarcat atât ofensiv, cât și defensiv a fost Gribinic, care a strâns 11 puncte, 2 recuperări, 2 capace și o pasă decisivă.

Tânărul baschetbalist a reușit trei coșuri de trei puncte, un coș de două puncte și a avut +14 la eficiență.

Titus Nicoară (CSO Voluntari)

Ilfovenii parcurg o perioadă foarte bună și, după ce au reușit să se califice în Final Four-ul European North Basketball League, au avut evoluții solide și în campionat, urcând până pe poziția a treia după victoria cu CSM Târgu Mureș: 102-84.

Nicoară a contabilizat 9 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, fiind aproape de double-double și terminând cu 19 unități ale eficienței.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

Galben-albaștrii au continuat șirul rezultatelor nefavorabile iar sâmbătă, 6 aprilie, au fost învinși și de CS Dinamo București: 95-89. Unul din puținele aspecte pozitive a fost reprezentat de evoluția lui Uță: 18 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, +21 la eficiență.

Pivotul lui CSU Sibiu a avut 8/9 la aruncările din acțiune (89%), însă la aruncările libere nu a stat la fel de bine: 2/6 (33%).

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Dacă la începutul acestui articol l-am menționat pe Patrick Richard, merită trecut pe această listă și Cățe, care a reușit un record personal de recuperări în derby-ul cu CSM Oradea: 14 recuperări (3 ofensive, 11 defensive).

Pivotul „studenților” a adăugat 8 puncte și a terminat cu +17 la eficiență.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!