Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chauncey Hardy avea creierul rupt

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.11.2011


Foto: gsp.ro

La aproximativ o lună distanţă de la tristul eveniment petrecut într-un club din Giurgiu, în urma căruia Chauncey Hardy a decedat, INML a finalizat raportul de autopsie în cazul baschetbalistului american.

Conform gsp.ro, în acest raport se arată faptul că americanul a fost lovit în zona dinţilor şi "a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană radială la baza craniului".

Într-o declaraţie acordat site-ului mai sus amintit de unul dintre "cei mai renumiţi medici neurochirurgi din România" care a dorit să rămână anonim, se specifică faptul că după lovitura încasată "Hardy era inert".

Detaliile medicale indică un impact al capului cu solul extrem de dur. Practic, după lovitura încasată, Hardy era inert. Iar cînd s-a izbit cu capul de pămînt, s-a produs o fractură care a pornit de la baza craniului şi s-a întins de-a lungul suprafeţei care desparte creierul de oasele feţei. Şi totul poate fi provocat de o singură lovitură, cu dreapta, extrem de puternică.

În urma acestei lovituri, conform aceluiaşi neurochirurg, a apărut "dilacerarea", adică ruperea creierului.

"Aţi văzut în reluările cu încetinitorul de la box, cînd un sportiv loveşte podeaua întîi cu capul? Există un recul violent, ceea ce s-a întîmplat şi la Hardy, după ce s-a prăbuşit pe ciment. Creierul se loveşte de pereţii cutiei craniene, de mai multe ori. Şi s-a produs un hematom în zona de impact, occipitală dreapta, şi altul, foarte mare, în zona diametral opusă a capului. Acesta poate fi chiar mai grav decît primul. Se rup vase de sînge importante, apar edeme, adică umflături, care presează creierul. Şi, de aici, afectarea centrului cardio-respirator, care dă stop cardiac. Iar dilacerarea înseamnă ruperea creierului. Impactul cap-sol a fost atît de nimicitor, încît creierul era terci!.

Vă vom ţine la curent cu ultimele informaţii din acest caz!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!