Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cinci jucători străini cu un CV impresionant dar care au dezamăgit în România

Cinci jucători străini cu un CV impresionant dar care au dezamăgit în România

Liga Națională de Baschet Masculin a atras jucători cu nume din Europa în ultimele sezoane. Nu toți dintre aceștia au avut impact în baschetul românesc și au dezamăgit fie prin prestațiile de pe parchet, fie prin comportamentul lor. Baschet.ro vă prezintă lista scurtă a unor jucători care nu s-au ridicat la nivel dinainte de a ajunge în România.

Daniel Ewing

Jucătorul american în vârstă de 36 de ani venea la Sibiu pentru a aduce un plus de experiență în lupta pentru titlu. Ewing a debutat la nivel profesionist în NBA pentru Los Angeles Clippers, după care a trecut în Europa, unde a bifat echipe importante precum Khimki Moscova, Asseco Prokom Gdynia, Azovmash Mariupol, Besiktas, Paris-Levallois, Le Mans sau Neptunas Klaipeda. Impactul său a fost nesemnificativ în echipa din sezonul 2018/2019 condusă de Dan Fleșeriu. Ewing a venit pentru partea a doua a stagiunii dar a bifat doar 6 prezențe în LNBM și a avut medii statistice de 5.8 puncte, 2.2 recuperări și 1.2 pase decisive. Fundașul american a avut 4 prezențe în sezonul regulat și două în playoff dar nu a jucat deloc în semifinale și finală. În palmaresul lui Ewing figurează trei titluri în Polonia și un trofeu de MVP al finalei. În Rusia a reușit să câștige cupa. Cu siguranță Daniel Ewing nu s-a ridicat la Sibiu la nivel așteptat dar acest lucru se poate datora și faptului că el a petrecut prima parte a sezonului 2018/2019 ca agent liber.

Marko Marinovic

Steaua CSM EximBank s-a bazat în startul sezonului 2015/2016 la poziția 1 pe jucător cu un CV impresionant la nivel european. Marko Marinovic încerca o ultimă experiență în EuroCup. Aici jucătorul sârb gusta succesul și devenea cel mai bun pasator din istoria EuroCup în acea stagiune. În campionat Marinovic nu a reușit să conducă Steaua decât spre medaliile de bronz. Sezonul 2016/2017 l-a început la Craiova dar nu avea să-l ducă la bun sfârșit iar în luna decembrie avea să se desprtă de gruparea olteană. Marko Marinovic a avut o carieră colosală și a jucat pentru Borac Cacak, FMP Zeleznik, Girona, Menroca Basquet, Steaua Roșie Belgrad, Valencia, ALBA Berlin, Krasnye Krylya, Yenisey Krasnoyarsk, Levski Sofia, Radnicki Kragujevac și Union Olimpija Ljubljana. În 2006 a câștigat Liga Adriatică iar în 2010 EuroCup alături de Valencia.

Gary McGhee

În vara lui 2014, CSM CSU Oradea transfera un pivot care era așteptat să domine lupta de sub panou în LNBM. Înalt de 2.11 metri, McGhee a avut un debut promițător în Europa și a jucat la Banvit Bandirma, Bayreuth, Gravelines și Riesen Ludwingsburg, înainte de a ajunge în România. Americanul nu avea însă să debuteze în LNBM. Oradea a renunțat la serviciile sale în septembrie, chiar înaintea startului de sezon. McGhee și-a continuat cariera la Sigal Prishtina, după care a mai trecut pe la Breogan, Kolossos Rodou,  Tigers Tubingen, Kymis, Aris Salonic și Benfica Lisabona.

Miroslav Todic

În partea a doua a sezonul 2015/2016, U BT Cluj-Napoca încerca să-și consolideze lotul după accidentarea lui Branko Jorovic. Miroslav Todic era înlocuitorul acestuia la poziția 4. Înalt de 2.06 metri, jucătorul bosniac avea o vastă experiență în momentul în care a ajuns la Cluj-Napoca, după ce a jucat la Krka Novo Mesto, Union Olimpija, Skyliners Frankfurt, Enel Brindisi, Dinamo Sassari, Tofas sau Chalons-Reims. Todic nu a avut impactul scontat și a terminat cu medii de 9.1 puncte, 5.8 recuperări și 1.6 pase decisive și cu procentaje de 38.4% de la 2 puncte, 29.0% de la 3 puncte și 42.0% de la linia de libere. U BT Cluj-Napoca rata finala în acel sezon iar conducătorii clujenilor au recunoscut ulterior că transferul lui Todic a fost unul ratat.

Rawle Marshall

CSU Asesoft Ploiești reușea un transfer sonor în 2014. Rawle Marshall se alătura campioanei României de la acea vreme. Jucătorul de poziția 3 a fost un jucător destul de liniar în ceea ce privește performanțele de pe parchet. Dezamăgirea și mai mare a fost creată de modul în care a plecat de la Asesoft și comportamentul său în sânul echipei până la plecarea din februarie 2014. Marshall și-a început cariera profesionistă în NBA și a jucat în primele două sezoane pentru Dallas Mavericks și Indiana Pacers. În Europa a jucat pentru Hemofarm, Cibona Zagreb, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Valencia, ASVEL Lyon, PAOK și Astana. După despărțirea de Asesoft, Marshall a mai jucat un singur sezon pe bătrânul continent la Koroivos în Grecia.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!