Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca rezistă în fața lui CSM Constanța și obține a 11-a victorie în Top 10

U-BT Cluj-Napoca rezistă în fața lui CSM Constanța și obține a 11-a victorie în Top 10

Astăzi, 11 martie, CSM Constanța a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Ștefan Mâinea, Vlad Corpodean, Nate Johnson, Egidijus Mockevicius

U-BT Cluj-Napoca: Nemanja Gordic, Nandor Kuti, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Oaspeții au început cu trei turnoveruri consecutive, însă gazdele au profitat de unul singur, ratând primele două contraatacuri. A urmat o perioadă cu multe ratări de ambele părți, marcându-se puține puncte. După un coș înscris ușor de Rapolas Ivanauskas, Mihai Silvășan a cerut un timp de odihnă și le-a solicitat elevilor săi să se apere mai agresiv. A urmat un parțial de 8-2 al ardelenilor și a urmat rândul lui Alexandru Olteanu să ceară întreruperea jocului. În cele din urmă, la finalul primului sfert, U-Banca Transilvania conducea cu 18 la 15.

Alb-negrii au avut un start excelent al secvenței secunde, izbutind să marcheze foarte rapid 9 puncte, prin Karel Guzman și Patrick Richard. Olteanu a solicitat un nou time-out, iar jucătorii săi au răspuns foarte bine, reușind să profite de jocul mai slab al adversarilor pentru a se apropia pe tabelă. După o acțiune a lui Mario Lazăr în spațiul de trei secunde, scorul a devenit 36-31 pentru clujeni, iar Silvășan a cerut un timp de odihnă. Indicațiile sale nu au dat roade, iar Jakob Cebasek, Cizauskas și Ivanauskas au reușit să restabilească egalitatea: 37-37. Totuși, tripla lui Meindl a stabilit scorul final al primei reprize: 40-37.

După revenirea de la vestiare, campioana en-titre a izbutit un parțial de 9-0, după șase puncte marcate de Guzman și trei înscrise de Richard, iar U-BT s-a distanțat la 12 puncte: 49-36. Clujenii au continuat să arunce excelent de la distanță și au mai marcat două triple, prin Bircevic și Richard, iar scorul a căpătat proporții: 57-39. Jocul a devenit din ce în ce mai ritmat și a urmat o secvență mai bună a constănțenilor, care s-au apropiat la 11 puncte, 59-48, după and one-ul lui Cizauskas. Oaspeții au comis o serie de greșeli, iar gazdele s-au apropiat la șase puncte, 65-59, după un coș cu fault izbutit de Ivanauskas pe contraatac. Alb-negrii au oferit replica și, la finalul sfertului al treilea, conduceau cu 71 la 61.

Marinarii au început actul decisiv cu un parțial de 9-4, prin care au înjumătățit diferența de pe tabelă: 75-70. Elevii lui Olteanu au continuat să le pună probleme adversarilor și, la scorul de 74-77, după un coș marcat de Johnson, Silvășan a cerut un timp de odihnă. La următoarea fază, ardelenii au înscris patru puncte, printr-un and-one al lui Jalen Jones și o liberă a lui Richard, primită în urma unui fault tehnic acordat băncii gazde. Constănțenii au răspuns și ei cu patru puncte marcate de Corpodean și Johnson. Cu patru minute înainte de final, Guzman a înscris o triplă, dar Mockevicius și Corpodean au răspuns rapid și CSM Constanța s-a apropiat la două puncte: 84-86. Silvășan a solicitat time-out, Richard a înscris o triplă, însă Johnson și Mockevicius au răspuns cu două puncte de la linia de libere. A urmat un coș de la distanță al lui Meindl și Olteanu și-a utilizat și el un timp de odihnă. După câte o acțiune ratată de fiecare echipă, Mockevicius a înscris două aruncări libere, dar Cățe a marcat un slam-dunk la celălalt panou, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 98 la 92.

Liderii învingătoarei au fost Leo Meindl (23 de puncte), Karel Guzman (19 puncte), Patrick Richard (19 puncte), Emi Cățe (16 puncte, 8 recuperări), Stefan Bircevic (11 puncte, 8 recuperări) și Jalen Jones (10 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Nate Johnson (18 puncte), Vytenis Cizauskas (17 puncte, 8 pase decisive), Egidijus Mockevicus (15 puncte), Rapolas Ivanauskas (14 puncte, 9 recuperări) și Jakob Cebasek (12 puncte). 

Datorită acestui rezultat, campioana en-titre ajunge la un bilanț de 11-1 în Top 10. În schimb, gazdele au trei victorii și nouă înfrângeri.

În runda a 23-a, CSM Constanța joacă în deplasare, pe terenul lui BC CSU Sibiu, în timp ce, pentru U-BT Cluj-Napoca, urmează duelul cu Joventut Badalona, din etapa a 16-a a 7DAYS EuroCup.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!