Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cornel Lungu: „Sper ca suporterii sibieni să nu repete măgăriile pe care le-au făcut în trecut”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.11.2016

Etapa cu numărul 8 din LNBM propune un derby al orgoliilor între BC Mureș și CSU Sibiu, meci care va fi găzduit de Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Fiind cunoscută rivalitatea dintre cele două formații ardelene și antecedentele din meciurile directe, președintele Cornel Lungu îndeamnă la calm ambele galerii, vorbind de asemenea despre neimplicarea clubului CSU Sibiu în acțiunile propriilor suporteri.

„Fac un apel către suporteri pentru meciul de sâmbătă, știm antecedentele confruntărilor din tribune dintre noi și Sibiu. Ca de obicei, clubul CSU Sibiu s-a eschivat de a aduce galerie. Reamintesc că, conform regulamentului FRB este obligatoriu să se comunice în scris echipei organizatoare dacă adversarii vin cu galerie și dacă da, datele din buletin, nume și așa mai departe. Am primit un mail de la CSU Sibiu, s-au eschivat din nou, ne-au spus că este o galerie, că auziseră din surse că vin niște suporteri, dar vin în grupuri dispersate și s-ar putea întâlni la Sala Polivalentă. Acest lucru este caracterstic echipei din Sibiu. Fac încă o dată apel la publicul nostru să arătăm că suporterii noștri din „jungla” mureșeană sunt fair-play așa cum au fost întotdeaua. De asemenea, sper ca sibienii să înțeleagă acest lucru și să nu repete »măgăriile și porcăriile» pe care le-au făcut în trecut. Organizatorii noștri împreună cu jandarmii vor lua toate măsurile pentru a reuși ca sibienii să fie supravegheați. Sper ca aceștia să fie organizați și să-și prezinte actele de identitate ca să poată fi localizați și dirijați într-o zonă care poate fi supravegheată. O să ne luăm toate măsurile de precauție, de asemenea se vor lua măsuri suplimentare pentru meciul cu Sibiu”, a declarat președintele Lungu în cadrul unei conferințe de presă. 

Pe site-ul oficial al clubului mureșean este redat comunicat clubului CSU Sibiu în legătură cu deplasarea galeriei galben-albastre la meciul de sâmbătă.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că se anunță un număr maxim de 30 de suporteri de la Sibiu pentru partida de sâmbătă, pentru care vă rugăm să rezervați bilete de acces. Clubul CSU Sibiu nu are nicio implicare în transportul acestora la Târgu Mureș, suporterii se deplasează pe cont propriu. Considerăm că accesul acestora în Sala Sporturilor este oportun să se facă după înregistrarea acestora la reprezentanții IJJ la intrarea în sală cu datele de identificare”

Partida este programată sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu ora 17:00, jocul fiind transmis în direct de postul DigiSport. 

*Foto: Zsigmond Bathori

20 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    pacaliciule
    Bai baiatule pentru problemele pe care le ai tu cu sifonarea banilor te vor judeca DNA-ul si muresenii. De unde ura intre mureseni si sibieni????!! Noi intotdeauna ne-am inteles dovada si jocurile amicale dintre suporterii celor doua echipe. Ca sunt 7-10 indivizi din Neanderthal si la noi si la voi asta e altceva si de astia nu scapam nicaieri. Legitimatii, buletine, jandarmi da unde suntem prin Corsica la meciuri de fotbal??? Tot timpul a fost fair-play intre cele doua echipe si galerii. Au fost cateva scapari la ultimele meciuri. Asta e si vina catorva din galeria noastra care se iau precum oile dupa unul care da mereu tonul si apoi se da breaz ca face cheta sa plateasca amenda clubului. Eu le-am spus in fata acestor indivizi jalnici din asa zisa galerie. Intai strigati ""Toci, Toci!"" meci de meci. Apoi denumiti tribuna galeriei "Elemer Tordai", ii aduceti omagiu meci de meci si apoi strigati chestiile alea idioate cu ungurii........ Oare Toci care a scris istorie pentru clubul nostru nu era tot de etnie maghiara??Cum am scris sunt cativa saraci cu duhul care trebuie ignorati si izolati. In rest bafta si sa ne revedem cu bine dragi mureseni.

    cu 7 ani în urmă (10.11.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      mda
      E o provocare securistica a acestui individ.

      cu 7 ani în urmă (11.11.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Sibiu
      Cuuuuum? Sibiul are cea mai faina si fair play galerie. Face atatea proiecte sociale....Recorduri Guiness...oameni civilizati...toti intelectuali...Pana si agitatorul sef are o diploma. Nu va mai legati de ei...Nu mai incercati denigrarea lor...invidia va macina...hahaha

      cu 7 ani în urmă (11.11.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Pacalici sunt altii care nu se informeaza corect
    Cred ca multa lume citeste doar decleratia domnului Lungu si nu mai ajunge sa citeasca si comunicatul clubului CSU Sibiu redat mai jos. Daca ar citi si acest comunicat ar vedea ca NU BC Mures a cerut asta de capului ci clubul CSU Sibiu sugereaza acest procedeu: " Consideram ca accesul acestora in Sala Sporturilor este oportun sa se faca dupa inregistrarea acestora la reprezentantii IJJ la intrarea in sala cu datele de identificare" Prin urmare despre ce vorbim? Intrebarea pe care are trebui sa o puneti este : de ce clubul CSU Sibiu procedeaza asa cu proprii suporteri care vin la meciul din Jungla? Au ceva presimtiri?

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Bravo
    O alte smecherie ala Cornel Lungu. Stiind ca este contestat de proprii fani si asteptand cu frica ziua in care va fi huiduit si vor aparea primele bannere a reusit sa fenteze opinia publica si arunca cu lozinci ieftine in sibieni. De unde pana unde am ajuns sa generalizam doar pentru ca sunt si acolo (si aici) exista niste indivizi fara caracter?

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Pe bune? Galeria CSU Sibiu cea mai fair play?
    Galeria CSU Sibiu este faina , este inimoasa este, sufletista, este cea mai sonora, cea mai loiala cea mai ....ce vreti voi dar, din pacate, NU ESTE CEA MAI FAIR PLAY GALERIE! In momentul in care unii (nu toti) din galeria CSU sibiu au manifestari ca cea de acum 2 ani de la Tg Mures sau mai recent chiar din sala Transilvania la meciul cu U BT nu ai cum sa pretinzi ca esti cea mai fair plai galerie. Punct. Ca nu toti din galerie au asemenaea manifestari nu conteaza deoarece daca restul galeriei continua sa acceptea asemenea indivizi in randurile ei atunci trebuie sa isi asume si urmarile si efectele manifestarilor acestora. Din punctul meu de vedere daca galeria CSU Sibiu nu ar avea periodic asemenea "derapaje" sovine si lipsite de fair play ar fi intradevar "best of the best" intre galeriile de baschet din Romania dar atata timp cat acest aspect ramane deficitar......... Cea mai fair play galerie este galeria tigrilor din BC Mures. De ce? pentru ca acesta galerie si acesti suporteri pot sa isi respecte si sa isi sustina proprii adversari daca acestia se afla intr-o situatie tragica, lasand la o parte orice adversitate sau prejudecata asa cum au facut suporterii mureseni cand au jucat in Jungla cu CSU Asesoft iar Dado (Dumnezeu saera pe patul de moarte

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Pe bune? Galeria CSU Sibiu cea mai fair play?
    Galeria CSU Sibiu este faina , este inimoasa este, sufletista, este cea mai sonora, cea mai loiala cea mai ....ce vreti voi dar, din pacate, NU ESTE CEA MAI FAIR PLAY GALERIE! In momentul in care unii (nu toti) din galeria CSU sibiu au manifestari ca cea de acum 2 ani de la Tg Mures sau mai recent chiar din sala Transilvania la meciul cu U BT nu ai cum sa pretinzi ca esti cea mai fair plai galerie. Punct. Ca nu toti din galerie au asemenaea manifestari nu conteaza deoarece daca restul galeriei continua sa acceptea asemenea indivizi in randurile ei atunci trebuie sa isi asume si urmarile si efectele manifestarilor acestora. Din punctul meu de vedere daca galeria CSU Sibiu nu ar avea periodic asemenea "derapaje" sovine si lipsite de fair play ar fi intradevar "best of the best" intre galeriile de baschet din Romania dar atata timp cat acest aspect ramane deficitar......... Cea mai fair play galerie este galeria tigrilor din BC Mures. De ce? pentru ca acesta galerie si acesti suporteri pot sa isi respecte si sa isi sustina proprii adversari daca acestia se afla intr-o situatie tragica, lasand la o parte orice adversitate sau prejudecata asa cum au facut suporterii mureseni cand au jucat in Jungla cu CSU Asesoft iar Dado (Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca) era pe patul de moarte. Comparati continutul banner-ul facut de suporterii tigrilor cu ocazia acelui meci si pe cel afisat de suporterii sibieni in jungla acum doi ani si abia dupa aceea spuneti cine este cea mai fair play galerie!

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    ?
    Cine o fi fost incompetentul care a formulat comunicatul clubului nostru? cât de tampit poți fi să-i ridici mingea la.... coș intrigantului și penalului de lungu?!...chiar n-ați vrea voi ca băieții să meargă la meci cu părinții de mână și frumos încolonati să cânte hujul în limba română???Normal că galeria voastră e fair play....cine s-o ia pe arătură din cei 17 pensionari obosiți care"cântă"în așa zisa"jungla"?csu4ever-rufele se spală în familie!!!

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    Buna dimineata, bine ca acum ati reusit sa cititi cu atentie articolul si sa va da-ti sema cum sta de fapt treaba. No offence dar daca tu ai vazut 17 pensionari in galeria noastra ai oarece hibe pe la ochi :) desi nu sunt sigur ca ochelarii or sa te ajute prea mult. PS Spalat spornic :)

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Oldboy
    Hai,treaca de la mine,sunteti 24!

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    galeria csu
    pe vremuri scanda " la noi in galerie nu se injura" si eram foarte mandru de asta. Ce s-a intmplat?
    Fratia cu Vointa (fotbal binenteles) a dus ca cea mai frumoasa galerie din tara sa fie totodata si cea mai ....tribala. De aici pana la a zbura obiecte din tribuna, a sari in teren nu mai e decat un pas.
    Clubul prin adresa respectiva a facut o "selectie" din regulamentul frb si a responzabilizat gazdele, nimic altceva....
    In schimb domnul Lungu, intinde nervii suporterilor si umfla muschii jandarmilor. Asta in limbajul suporterilor se chema provocare.
    Mures & Pitesti & Oradea &Timisoare..... chiar sunt fani pe care sibienii ii respecta si duelul galeriilor a fost si ramane partea frumoasa a acestor intalniri.

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    hai mai pune ceva nu fi zgarcit :)

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Oldboy
    Hai nu te supăra,am fost puțin ironic......da are lungu ăla al vostru un talent să mă enerveze.............. să câștige cei mai buni!!

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Oldboy
    Hai nu te supăra,am fost puțin ironic......da are lungu ăla al vostru un talent să mă enerveze.............. să câștige cei mai buni!!

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @csv
    Ai dreptate acum ceva ani galeriile noastre erau infratite si aveau relatii foarte bune iar la un moment dat s-au "racit" relatiile si cert nu din vina noastra. Din perspectiva mea "racirea" relatiilor a intervenit o data cu "radicalizarea" galeriei din Sibiu. Care este motivul exact nu pot sa imi dau seama dar voi sigur il puteti identifica. Faptul ca clubul CSU Sibiu recomanda legitimarea suporterilor din galeria CSU Sibiu care merg la meciul din Jungla precum si preocuparea clubului gazda nu sunt niste provocari ci niste consecinte logice a faptului ca unii membri ai galeriei CSU Sibiu au tendinta sa execute "derapaje" sovine. Nu te supara dar tinand cont ce au facut unii din membrii galeriei CSU Sibiu acum doi ani la meciul din Jungla si mai recent scandari sovine chiar la voi in sala Transilvania (sunt curos cum "v-a provocat" Roland Torok care de felul lui este un tip extrem de linistit) tu ce ai face? Sunteti singura galerie care datorita "prestatiei" plina de "fair play" a unor membri a reusit sa isi "castige dreptul" ca de 2 ani incoace sa fie filmata de catre Jandarmerie pe parcursul fiecarui meci din Jungla! Oare de ce? Ca admiratie la cat de fair play sunteti? Voi la ce reacti va astepati dupa toate derapajele sovine? Sa va pupe cineva pe frunte? V-ati cautat-o cu lumanarea. Stiu ca nu toti membrii galeriei sunt sovini dar atata timp cat ei accepta si tolereaza in randul lor persoane cu manifestari sovine si rasiste atunci trebuie sa isi asume si consecintele manifestarilor acestora. Aveti aproape toate atuurile sa fiti cea mai tare galerie din tara dar atata timp cat "derapati" la partea de fair play nu puteti pretinde asa ceva si este pacat. Cine crede ca plata a 500 de euro sterge mana de noroi aplicat pe fata galeriei CSU Sibiu se inseala. O asemenea pata se sterge prin cu totul alte modalitati. Sper ca maine sa vedem un meci disputat si spectaculos iar galeriile sa se "infrunte" cu fair play si cei mai buni sa invinga.

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Era frumoasa fratia celor 2 galerii si mai ales atmosfera dinaintea meciurilor. Nu mai vedeai nicaieri in tara ca suporterii sa strige numele echipei adverse indiferent de rezultatul final.

      Din pacate experienta "Vointa Sibiu" a trezit in multi spiritul asta huliganic care de cativa ani si-a lasat amprenta in mod negativ asupra galeriei CSU. Desfiintarea a facut ca multi care mergeau la fotbal sa-si faca cuibul in galeria CSU si din pacate astia ne fac de minune pe unde umbla.

      cu 7 ani în urmă (11.11.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    Nu m-am suparat stai chill :), stiu de gluma. Ideea este ca Lungu, asa cum este el si cu bune si cu rele este presedintele sub al carui mandat am jucat 3 finale si o semifinala si este problema noastra si nu a voastra.Si pe noi ne-a enervat destul Vulc dar nu ne-am legat de el ca nu era problema noastra. Hai sa ne sustinem echipele fiecare si sa nu ne blamam adversarii ca fiecare are "bube in cap" :) Sa castige cei mai buni!

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    Oldboy
    Galeria CSU cea mai fair play, a scris-o aici ironic un suporter de tipul celor la care ne referim...
    Dupa posturile sale ( nu de ieri de azi) imi dau seama ca a avut o copilarie nefericita.
    Galeriile ar trebui filmate si amendati individual cu cate 500E
    Niciodata nu se elimina raul din interior...nu putem pretinde asta, virbim aici de galerii.

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Oldboy
    Bine,sa zicem că ai(parțial) dreptate,dar de acum 2ani a fost anul trecut si nu s-a întâmplat nimic,daca erai în sală și vedeai faultul lu'Toroc poate găseai o oarecare scuză reacției galeriei.... despre lungu aceeași părere,sper să nu se mai întâmple nimic neplăcut mâine!PS.hai 31,nu mai insista ca nu mai pun nimic în plus!😃

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    De acord, asa-i, dar de cand cu incidentul ala la fiecare meci al CSU in Jungla Jandarmeria filmeaza galeria CSU Sibiu pe tot parcursul meciului si ei stiu asta as ca ...Cat despre Torok pot sa inteleg ca a facut un fault dur ceea ce, hai sa recunoastem se cam intampla in fiecare meci din campionat, si de obicei acel jucator este fluierat sau huiduit dar.......nu i se striga sloganuri sovine, nu-i fair. si eu sper sa ne bucuram de baschet indiferent cinva va castiga. Multam pentru 31 asa mai merge :) O sear faina sa ai

    cu 7 ani în urmă (11.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!