Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București și CSM Constanța se întâlnesc într-un duel restant din prima etapă a campionatului

CSA Steaua București și CSM Constanța se întâlnesc într-un duel restant din prima etapă a campionatului

CSA Steaua București și CSM Constanța joacă marți, 24 ianuarie, într-un duel restant din etapa inaugurală a Ligii Naționale de Baschet Masculin, întâlnirea de pe terenul „militarilor” urmând să fie televizată.

Situația din clasament ține cu Constanța, dobrogenii având 8-6 bilanț înaintea acestui meci, iar Steaua stă cu 7-8, șansele acesteia din urmă să prindă Top 10 fiind minime. Constanța este la mâna ei și obține calificarea dacă se impune în acest meci și în cel din etapa a 18-a, contra lui Dinamo. De asemenea și o victorie din aceste două jocuri duce formația de la malul Mării Negre în faza următoare, iar dacă ar pierde ambele partide, CSM Constanța nu s-ar califica în Top 10.

Steaua și Constanța vin după victorii în runda a 17-a, bucureștenii impunându-se dramatic în derby-ul cu Dinamo (82-81), iar dobrogenii cu 82-67 acasă în fața Timișoarei. În ultimele cinci meciuri, atât Steaua, cât și Constanța au 3-2 bilanț, pașii greșiți ai roș-albaștrilor fiind pe teren străin.

Întâlnirea dintre cele două care a contat pentru returul primei faze a campionatului s-a încheiat cu 81 la 70 pentru Constanța, Nate Johnson (18 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Peter Olisemeka (14 puncte, 9 recuperări) fiind principalii marcatori din cele două tabere.b

Dobrogenii încă nu au reușit să câștige în deplasare când au fost conduși după trei sferturi, în timp ce Steaua are 2-3 bilanț acasă atunci când este în dezavantaj după 30 de minute. Bucureștenii stau însă bine în cazul diferențelor mici, din patru cazuri reușind să câștige de trei ori când ecartul este de cinci puncte sau mai mic.

Aceste echipe stau bine la media de recuperări, CSM Constanța fiind prima în ligă la acest capitol, în special prin media la recuperările defensive. Diferență mare apare însă în cazul posesiilor pierdute, unde Steaua este a doua cu cele mai puține, iar Constanța a doua cu cele mai multe pe partidă.

Meciul de la București va avea loc marți, 24 ianuarie, începând cu ora 19.00 și o să fie în direct pe Digisport 4, Prima Sport 3, respectiv YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!