Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța îi provoacă Rapidului a patra înfrângere la rând în Top 10

CSM Constanța îi provoacă Rapidului a patra înfrângere la rând în Top 10

CSM Constanța a trecut din nou de Rapid pe teren propriu, de data aceasta în Liga Națională de Baschet Masculin, meciul din etapa a 26-a terminându-se cu 79 la 78 în favoarea dobrogenilor. Echipa lui Alexandru Olteanu se află la a doua victorie în Top 10 și a oprit o serie de șase eșecuri la rând.

Constanța: Nate Johnson, Andrei Oprean, Jakob Cebasek, Ștefan Mâinea, Egidijus Mockevicius

Rapid: Jay Threatt, Mladen Jeremic, Matei Dorneanu, Tyler Stone, Alex Olah

Rapidiștii au condus primii în acest meci și aveau 5-8 după aproape trei minute după layup-ul lui Dorneanu, apoi Mockevicius și Johnson au contribuit pentru revenirea Constanței la conducere, fundașul american înscriind de la distanță la 10-8. Rapid a replicat cu un run de 8-0 și după layup-ul lui Threatt venea un time-out pentru gazde la 10-16, seria fiind oprită de reușita lui Ivanauskas (12-17) și sfertul de debut se termina cu 16-17 în dreptul oaspeților.

Conger punea două posesii între imediat după startul celui de-al doilea parțial și Stone avea un dunk la 18-22, Rapid distanțându-se ulterior la 20-28. Cebasek tăia handicapul la o singură posesie la jumătatea sfertului (25-28) și după un time-out Conger își transforma liberele, o nouă triplă a lui Johnson ducând gazdele în față la 31-30. Ultimele trei minute ale reprizei au adus câte o reușită în cele două tabere și CSM Constanța avea 33-32 la pauză, oaspeții terminând primele 20 de minute cu 1/15 din spatele arcului de cerc.

Ambele au ajuns la conducere la un moment dat în startul reprizei secunde, Olah ducându-și echipa la 38-39 după trei minute și apoi Constanța putea să revină din nou în față cu tripla lui Ivanauskas, iar Johnson făcea 45-42. Rapid a putut egala în partea a doua a sfertului și tripla lui Stone îi forța pe dobrogeni să solicite time-out la 45-48, cu trei minute și jumătate rămase pe cronometru, apoi oaspeții puteau merge la șapte puncte în față. Formația de la malul Mării Negre a recuperat deficitul și Johnson egala la 52-52, sfertul acesta terminându-se cu 54 la 54.

Formația lui Tudor Costescu a început cu un run de 10-2 parțialul final și se ducea la 56-64, apoi a ratat șansa pe un atac să pună măcar 10 puncte între și Mockevicius irosea o încercare din căciulă pentru Constanța. Gazdele reușeau să revină încet și Corpodean nu rata de la libere pentru a face 61-64 la jumătatea parțialului, apoi găseau răspunsuri să țină aproape când Rapid se distanța ușor (69-70). Stone înscria de la distanță într-un moment important și se făcea 71-76 , Johnson având un and-one prin care ducea Constanța în față cu opt secunde rămase pe cronometru. Rapid a pierdut posesia după o repunere și gazdele au încheiat partida cu 79 la 78, după ce Lazar a ratat ultimele două libere ale partidei.

Dobrogenii (4-12 bilanț) urmează să se deplaseze la Cluj-Napoca pentru duelul cu U-BT, iar pentru Rapid (9-7) vine întâlnirea din Banat contra celor de la SCM Timișoara.

Nate Johnson a ieșit în evidență cu 26 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive pentru învingători, următorii marcatori fiind Rapolas Ivanauskas (17 puncte, 6 recuperări), Jakob Cebasek (16 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări) și Mario Lazar (10 puncte, 4 recuperări).

Cu excepția lui Dorneanu, ceilalți titulari ai Rapidului au fost în double figures. Tyler Stone a contribuit cu 19 puncte, 9 recuperări și 4 assist-uri, iar Demitrius Conger a venit de pe bancă cu 18 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!