Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța trece într-o manieră categorică de Dinamo București în prima etapă din Top 10

CSM Constanța trece într-o manieră categorică de Dinamo București în prima etapă din Top 10

CSM Constanța a reușit să întrerupă seria bună în care s-a aflat Dinamo București în Liga Națională de Baschet Masculin. Dobrogenii au debutat cu dreptul în Top 10, scor 98-52 în cursul serii de sâmbătă (27.01), rezultat în urma căruia cele două formații au bilanț asemănător.

Constanța: Vytenis Cizauskas, Cedric Henderson, Andrei Oprean, Rolland Torok, Bryan Griffin

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Shaquillo Fritz

Dobrogenii au marcat primii și au trecut la 7-0 după puțin peste două minute de la start, Jones fiind cel care a răspuns cu reușite consecutive de două puncte. Griffin s-a arătat extrem de eficient pe ambele faze, Hill a menținut un ecart de două posesii, iar Edwards a ajutat-o pe Dinamo să vină la 11-9 printr-un coș marcat pe sirenă. Grasu a rămas singur în căciulă și a egalat situația, în timp ce run-ul dinamoviștilor a devenit curând de 8-0 și actul inaugural s-a încheiat cu tripla lui Jorden Duffy: 19-16.

Constanța a repetat startul bun și avantajul a devenit din nou de șapte lungimi, 23-16, moment în care a urmat un time-out la banca dinamovistă. Henderson a ținut trupa gazdă cu un procentaj de peste 50% la aruncările de la distanță și ecartul a continuat să crească (30-16), iar Gribinic i-a apropiat pe dobrogeni de +20 la jumătatea sfertului doi. Fritz a întrerupt parțial de 21-0 în care s-a aflat CSM Constanța începând finalul primului act, dar în scurt timp Griffin a făcut 37-17 cu un dunk spectaculos. Gazdele au mers până la +27 în încheierea sfertului, perioadă în care Dinamo n-a reușit să înscrie deloc din acțiune și la pauză tabela a indicat scorul de 47-22.

Torok a deschis repriza secundă cu o triplă și Fritz și-a împărțit perechea de libere peste câteva secunde, iar Maticiuc a înscris pe atacuri consecutive de la distanță și a oprit seria nefastă a lui Dinamo în privința reușitelor din acțiune (52-30). Oprean și-a trecut numele pe lista marcatorilor la 60-30, moment în care s-a înregistrat cea mai mare diferență de până atunci și oaspeții au solicitat un timp de odihnă, iar Djuric a pus capăt run-ului gazdelor. CSM Constanța s-a desprins până la +33 în perioada rămasă din al treilea sfert și scorul a fost 73-41 după acest act.

Gribinic a reușit un three-point play prin care formația de la malul Mării Negre a trecut într-un avantaj de 35 de puncte și curând parțialul Constanței din acest ultim sfert a devenit de 9-0. Fritz a răspuns cu un dunk la 82-43 și peste puține momente a ratat din căciulă, scenariu care nu s-a repetat în cazul lui Cizauskas. Manolopoulos a cerut time-out la +43 pentru dobrogeni, cu cinci minute înainte de final, iar din acel punct CSM Constanța a ajuns la cel mult +48. Debutul în Top 10 a fost unul fulminant astfel pentru gruparea de la malul Mării Negre și tabela a indicat 98-52 în cele din urmă.

Cedric Henderson a ieșit în evidență cu 25 de puncte, 6 recuperări și 10/16 din acțiune. Bryan Griffin a avut un double-double spectaculos format din 18 puncte și 15 recuperări, iar Kyndahl Hill a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări și 7/10 la linia de fault.

Principalul marcator din tabăra lui Dinamo a fost Andre Jones, cu 18 puncte alături de 3 recuperări. Alexandre Maticiuc l-a urmat cu 9 puncte (3/4 de la distanță).

Constanța (3-6) va juca din nou acasă în Top 10 cu ocazia weekend-ului viitor, când primește vizita Rapidului. Dinamo (3-6) o să evolueze pe teren propriu în fața lui CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    dinamo
    astia au mai vindut un meci

    cu 2 luni în urmă (30.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!