Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea își adjudecă o victorie spectaculoasă în fața mureșenilor

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.12.2015

CSM CSU Oradea a ieșit victorioasă din etapa cu numărul XIV. Gruparea pregătită de Cristian Achim a învins pe BC Mureș Târgu Mureș cu scorul de 78-77. Partida a avut loc sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, iar înainte de fluierul de start, suporterii au participat la o acțiune caritabilă, aruncând cu ursuleți de plus pe parchet.

Baschetbaliștii mureșeni au pornit în meci ca din pușcă. Astfel, după nici trei minute scurse, tigrii conduceau cu scorul de 12-0, Alhaji Mohammed demonstrând că se află din nou în formă mare. Ajutat de colegii ex-iugoslavi, Bogdan Țibârnă a readus Oradea în joc și chiar a strâns situația pe finalul sfertului, când tabela indica 19-20 de partea vizitatorilor.

Parcursul echilibrat al combatantelor s-a menținut până în minutul 26, când Radovan Markovic a scuturat plasa de la mare distanță pentru 54-45. BC Mureș a alergat după egalare, pe care a reușit să o obțină în debutul actului decisiv, datorită lui Goran Martinic, 60-60. Se merge cap la cap până în final, care a fost adjudecat de către bihoreni.

Bogdan Țibârnă a înscris un coș vital de la mare distanță, în timp ce Radovan Markovic și Will Franklin nu au greșit de la linia de pedeapsă. Deși jocul a fost întrerupt de către un time out, mureșenii nu au găsit drumul spre coș, astfel că victoria le-a aparținut leilor.

Radovan Markovic, Will Franklin și Bogdan Țibârnă au contabilizat câte 15 puncte fiecare. Dintre cei trei, liderul la eficiență a fost Franklin, deoarece a strâns încă 6 recuperări și 3 pase decisive.

În replică, Alhaji Mohammed s-a remarcat cu 20 de puncte, 2 recuperări și tot atâtea pase decisive. Goran Martinic a totalizat 13 puncte și 6 recuperări, în timp ce Mareks Jurevicius a avut 10 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

*Foto: Valentin Todea

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe funfunball :

    Spectacol
    In primul rand vreau sa felicit echipa Oradei, care desi avea jucatori accidentati, au luptat pana la capat si pana la urma au castigat un meci spectaculos. Am avut placerea sa vedem doua echipe, care au sanse mari sa joace o finala pe cinste anul acesta. Respect galeriei CSM, si le urez bafta in continuare. Pana atunci, Hai Bc Mures!

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Meci frumos
    Nu am putut fi în tribuna și nici la televizor dar am înregistrat partida și am vizionat-o azi. Meci de mare angajament, nerecomandat cardiacilor, dar ne-am obișnuit deja. Din pacate nu ma pot bucura pt victorie, ținând cont de accidentarea lui Bogdan. Hai CSM!

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    oradea
    Pacat ca au, un ghiorlan de presedinte, care protesteaza la orice faza....

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Este pacat ca galeria Muresului nu a facut deplasarea la Oradea, ar fi fost un meci pe cinste indeferent de rezultat.
    Se pare ca Mohamed nu a inteles ca Muresul nu e Ploiesti, si se fluiera pe bune.

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!