Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, a treia formație calificată în semifinalele Ligii Naționale

CSM Oradea, a treia formație calificată în semifinalele Ligii Naționale

Marți, 16 aprilie, în Sala Sporturilor „Simona Amânar”, CSM Constanța a primit vizita lui CSM Oradea, într-un meci din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bihorenii și-au apărat terenul propriu și și-au adjudecat precedentele două dueluri, având nevoie de încă o victorie pentru accederea în faza următoare.

CSM Constanța: Andrei Oprean, Vytenis Cizauskas, Cedric Henderson Jr., Rolland Torok, Bryan Griffin

CSM Oradea: Kris Richard, Nijal Pearson, Bogdan Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Gazdele au început partida extrem de motivate și, după un prim coș al oaspeților, au răspuns cu șase puncte consecutive. În schimb, roș-albaștrii au părut ușor neconcentrați, luând decizii proaste în ofensivă și având o intensitate redusă în defensivă. Situația s-a schimbat în ultimele minute ale actului inaugural, când Richard, Abdul Gaddy, Jonathan Arledge și Tudor Gheorghe i-au adus pe bihoreni la conducere: 18-15.

CSM Oradea a început mai bine și sfertul al doilea, iar Dan Fleșeriu s-a văzut nevoit să își utilizeze cel de-al doilea time-out, înainte ca Nicolescu să ducă scorul la 25-17. A urmat un run de 6-0 al Constanței, care a și ratat trei libere în această perioadă, ratând șansa de a profita de acest moment mai bun. Tarolis și Richard au răspuns pentru orădeni și apoi Cristian Achim a solicitat și el un timp de odihnă. Elevii săi au continuat să controleze jocul și prima repriză s-a încheiat cu scorul de 45 la 33 pentru aceștia.

Leii Roșii au pornit ca din pușcă și în repriza secundă și au realizat un run de 13-4, după reușitele lui Freeman, Tarolis, Pearson și Richard. Fleșeriu a cerut time-out, dar indicațiile sale nu au dat roade și orădenii au mai marcat patru puncte, provocându-l pe tehnicianul Constanței să mai solicite un timp de odihnă, la scorul de 62-37. De această dată, întreruperea jocului a adus roade, iar „marinarii” au încheiat sfertul al treilea cu un parțial de 11-4, astfel că scorul era 66 la 48 pentru vicecampioana României.

După ce a marcat ultimele puncte ale penultimului act, Henderson a înscris și primele puncte ale sfertului decisiv, izbutind un coș din afara semicercului. Cu toate acestea, „flacăra” Constanței s-a stins, iar adversarii au controlat ultimele zece minute. Nu s-a mai pus în niciun moment problema învingătoarei, iar CSM Oradea și-a asigurat a treia victorie în această serie: 88-66.

Liderii învingătoarei au fost Kris Richard (15 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Donatas Tarolis (13 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Toddrick Gotcher (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Nijal Pearson (10 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Cedric Henderson Jr. (22 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive), Jaylon Scott (14 puncte, 4 pase decisive) și Bryan Griffin (10 puncte, 8 recuperări).

În semifinale, CSM Oradea o va întâlni fie pe CSO Voluntari, fie pe CSU Sibiu. Scorul la general este 1-1, după primele două meciuri jucate la Voluntari.

*foto: Facebook – CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bihor :

    oscilatii
    dupa al doilea meci, in care constanta a opus o rezistenta puternica si la un moment dat ne dadea emotii, opinam ca al treilea meci, chiar daca urma sa fie in deplasare, va fi castigat usor ... din pacate, intrucat decalajul dintre cele 2 echipe e prea mare, nici nu putem da seama cu certitudine cam pe unde ne situam
    oricum, avem noroc si cu faptul ca seria dintre voluntari si sibiu pare sa se prelungeasca, si ca numar de partide, si ca timp, astfel incat o sa avem un avantaj considerabil si in semifinale

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!