Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea rămâne neînvinsă și după deplasarea de la Târgu Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.10.2015

CSM-U Oradea a rămas neînvinsă și după etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În partida desfășurată la Târgu Mureș, formația bihoreană a trecut de BC Mureș, echipă care ajunge la două înfrângeri la rând.

Audrius Prakuraitis a început partida cu Willie Kemp, Laszlo Polyak, Mareks Jurevicius, Ivan Ivanovic și Ousmane Barro, în timp ce Cristian Achim a răspuns cu Will Franklin, Andrei Mandache, Sean Barnette, Uros Lucic și Bogdan Țîbîrnă.

CSM-U Oradea și-a luat elan după 3 minute de la primul angajament. Cu un joc foarte bun în ofensivă, cu multe coșuri marcate pe coborârile în spațiul de 3 secunde ale oamenilor înalți, formația orădeană și-a creat un avantaj maxim de 15 puncte în primul sfert. Până la finalul primelor 10 minute, gazdele de BC Mureș mai recuperează un singur punct și astfel prima secvență se încheie cu scorul de 27-13 în favoare echipei vizitatoare. În prima parte a sfertului secund, gazdele au dat impresia că pot reveni în joc și după 5 minute Goran Gajovic înjumătățea avansul bihorenilor, 33-26. Nuhanovic și Lucic au continuat jocul, iar ajutați de Mandache și Franklin au restabilit ecartul de 14 puncte până la pauza mare, 47-33 pentru CSM-U Oradea după 20 de minute de joc în „jungla” mureșeană.

După reluarea jocului cele două echipe parcă se anahilează una pe cealaltă și cursul jocului rămâne neschimbat, CSM-U Oradea la conducere cu peste 10 puncte. Ultimele două minute ale sfertului trei au aprținut lui BC Mureș, care prin reușitele de la distanță ale lui Gajovic și Jurevicius au redus handicapul la mai puțin 10 puncte, 63-54 după sfertul 3. Tirul de la distanță al gazdelor a funcționat și startul sfertului decisiv, iar Kemp și Gajovic, completați de Martinic au făcut ca diferența să devină minimă, 67-66 cu mai multe de 6 minute rămase de joc. Cursa de urmărire a adversarului a lăsat urme pentru BC Mureș, care nu a reușit să treacă în avantaj, ba chiar mai mult, a permis orădenilor să se desprindă din nou la peste 10 puncte. Eforturile ofensive ale lui Goran Martinic de a ține pe BC Mureș în joc nu au dat roade iar CSM-U Oradea se impunea la final cu scorul de 85-76.

Bogdan Țîbîrnă a fost cel mai bun jucător al echipei învingătoare cu 20 de puncte și 6 recuperări. De la CSM-U Oradea s-a mai remarcat Uros Lucic cu 13 puncte  și 7 recuperări, în timp ce Salih Nuhanovic și Will Franklin au adăugat fiecare câte 12 puncte.

Goran Martinic a fost cel mai bun jucător al lui BC Mureș cu 25 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Goran Gajovic l-a secondat cu 16 puncte și 3 recuperări.

După acest rezultat, CSM-U Oradea rămâne neînvinsă la fel ca SCM U Craiova, în timp ce BC Mureș a înregistrat a două înfrângere în numai trei etape scurse din actuala edițiea a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

foto arhivă: ebihoreanul.ro

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea bigone :

    Forza CSM Oradea
    Felicitari baieti....un meci foarte bun, urmeaza Clujul!

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    felicitari
    Un joc foarte bun, am fost zi doua clase peste cei de la mures. Ce au facut ei nu e baschet. 32 aruncari de trei si doar 30 de 2 puncte. Asta spune totul despre jocul de echipa. 0 scheme.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • CSM CSU Oradea oni:

      Tg Mures si aruncarile de 3 puncte
      41% procentaj de la 3 puncte (tg mures) e foarte bun, cand ai o asemenea eficienta faptul ca arunci mult de la 3 nu e o problema. Cand trei jucatori din frount court-ul oradean au 45 de puncte in total, problema e clar la defensiva in interior.

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    cel mai slab meci
    Clar, cel mai slab meci al Muresului de 5 ani incoace. Ma mir ca am pierdut doar la 9 pct. Chiar ma gandeam, la -1, ca ar fi culmea sa castigam. Imi este greu sa felicit Oradea pentru ca ar fi trebuit sa ne bata de 30 pct - nu ne-am aparat deloc, nu am avut nicio combinatie/schema, am jucat incalcit, probleme de controlare a mingii, etc.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Diferenta
      Psi dacă nu-i intrau așa multe de 3 lui Martini și Gaiovic cam acolo se ducea scorul. De asemenea Oradea a jucat mult cu linia a 2-a pt ca deținea controlul jocului.

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Bravo!
    Un nou meci jucat extraordinar de băieți. Muresului n-a avut nici o șansă. Au încercat doar de pe semicerc pt ca în rest nu aveau pe unde pătrunde. Achim a pregătit foarte bine tactic meciul. Chiar avem o echipa frumoasa.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    3/0
    Salutare... Victorie utila pe terenul unei echipe bune. Cred ca Muresul pur si simplu a prins o zi mai proasta, insa si noi am speculat lipsa unui back up pe pozitia de pivot in conditiile in care Lazar nu era complet refacut. Ma bucur extrem de mult pentru Bogdan, care in scenariul tactic pregatit pentru acest meci s-a descurcat excelent. Sper sa nu fie doar un "one of" si sa continue pe aceasta linie. In rest, toata echipa s-a miscat bine. S-a vazut din nou ca odata cu reintroducerea lui Will in ultimul sfert jocul s-a asezat foarte bine si pe defensiva si pe atac.

    La BC Mures mi-au placut Polyak si Gajovic. Au luptat si s-a aparat bine. In schimb nu pot sa nu suprind acelasi registru la Martinic. El marcheaza 25 de puncte dar echipa pierde. Mie nu-mi plac asemenea jucatori. E una sa iti asumi responsabilitatea si alta sa monopolizezi jocul.

    Atmosfera frumoasa, de prietenie, m-au bucurat imaginile cu suporterii mureseni venind sa-si salute prietenii din Oradea in pauza. Cred ca publicul a fost principalul motiv pentru care diferenta de scor nu a fost mai mare. Efectiv i-au impins pe baieti de la spate si cand ecartul era mare. Bravo lor.

    Abia astep meciul cu U. Daca reusim sa legam acum aceste 2 victorii putem spune ca suntem o echipa redutabila in acest debut de campionat.

    Hai CSM!!!

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Martinic
      Eu cred ca ești nedrept cu Martinic , cred ca tocmai intrarea lui pe teren și punctele lui a făcut ca Muresul sa se apropie la -1 .

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Martinic
      De acord cu tine ca fara aruncarile lui Muresul era departe. Problema la el e ca e conducator de joc si din aceasta postura trebuie sa conduca atacurile echipei, ori el in 34 de min de joc doar si-a cautat pozitie de aruncare si doar cand nu reusea sa o gaseasca pasa colegilor. In aceste conditii coechipierii nu prea stiu ce sa faca, pt ca nu poti sa fi tot timpul demarcat doar-doar o sa primesti mingea. Sunt cateva secunde in care reusesti sa scapi de adversar si ar trbui sa primesti mingea dar din pacate la Mures nu te vede nimeni.
      Daca e in mana foloseste-l pe pozitia 2 si pune pe altul sa conduca atacul.
      La fel ca si Jovanovic, ca si Bojovic, Martinic e un jucator la care antrenorul trebuie sa stie cum sa-i valorifice calitatile; daca nu stii atunci nu-i aduce la echipa.

      cu 8 ani în urmă (19.10.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Tibarna
      Si mie mi-a placut evolutia lui Bogdan. Poate, poate...incepe sa se impuna acolo in 3 sec. Cu Barro s-a descurcat excelent in primul sfert.

      cu 8 ani în urmă (19.10.2015)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      Martininc
      Mi-a placut explicatia lui soso69. Intr-adevar rolul unui PG nu este sa arunce el din orice pozitie. Poate sunt prea fascinat de stilui lui Will care "nici nu se uita la cos cand isi vede colegii in mana", dar propun o comparatie mai apropiata: Ross sau Adamovic. Si ei marcheaza abundent, insa creaza spatii colegilor si aseaza ofensiva in asa fel incat ori ei, ori colegii ajung in situatii favorabile de a marca. Goran, mie cel putin, imi lasa senzatia ca arunca din pozitii dificile, cu om pe el, chiar daca are un Ivanovic, Gajovic sau Fraseniuk in pozitii mai bune. Ieri i-au intrat multe aruncari de acest fel, insa, repet, nu pot fi incantat de jucatori care marcheaza 20+ puncte dar echipa pierde. Si da, Goran, impreuna cu Gajovic au fost artizanii revenirii Muresului, insa Barro, Ivanovic, Fraseniuk au fost invizibili tocmai din acest motiv. Nu stiu daca sunt sau nu nedrept, e doar o parare a unui profan :)

      cu 8 ani în urmă (19.10.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    La -1
    Dacă Gajovic nu insista a olo cu aruncările de 3 pct .... După o lupta fantastica ați reușit să ajungeți la -1 , trebuia sa calmați jocul , dar Gajovic era prea entuziasmat și a încercat .... Oricum , meritata victoria orădenilor , un lot superior valoric fata de cel al mureșenilor , diferența fiind făcută și la jucătorii români. Interesant , nu știu cine a fost comentatorul meciului și de unde e , dar prea subiectiv în comentariu, de partea orădenilor ( când era fault pt Mures : nu știu unde e faultul , Baro a atins ultimul mingea , etc ) , iar când era decizie pt Oradea : evident fault , decizie buna, etc . Asta așa , ca o paranteza , nu din cauza ăsta a pierdut Muresul , dar ca spectator neutru nu am putut sa nu observ acest lucru.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Felicitari CSM
    O victorie meritata pe deplin, am condus de la un capat la celalat.Am avut super mari emotii cand au revenit la -2 puncte pe fondul aruncarilor de 3 puncte.Sincer, m-am asteptat la un meci mai greu, dar se pare ca ne-am descurcat bine.Am speculat foarte bine dezavantajul la pivotii lor si am punctat foarte bine din apropierea inelului.

    Trebuie sa recunosc, avem o echipa destul de buna si Doamne ajuta sa nu fim loviti de accidentari sezonul acesta si eu zic ca avem o sansa la Final Four.

    Urmeaza meciul cu Cluj, sincer mi-e teribil de frica de acel meci, sezonul trecut ne-au capacit in cel mai umilitor hal posibil, atat in tur cat si in retur.In general, ne-au capacit de-a lungul anilor, trebuie sa mai castigam si noi impotriva lor.

    Mult succes echipei din Mures in sezonul actual!

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Oradea
    Meci frumos facut de oradeni, pacat de caderea din sfertul 3. Adevarat ca daca Martinic si Gajovic nu aveau seria de aruncari de la 3, diferenta ar fi fost mult mai mare.
    In rest Muresul a jucat fara orizont, fara idei, fara scheme ....Sunt probleme cu banii sau atat poate Prakuraitis ?

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Big Ghitza :

    ...
    Bravo CSM!!
    Un meci foarte reusit, marca Achim as spune, cu o aparare foarte buna ce i-a fortat pe mureseni sa arunce mult de la 3 pcte. Daca nu prindeau o zi de senzatie de la aruncarile de afara diferenta era de minim 20 pcte... Toata echipa s-a daruit, intrarea lui Barac a dat un mare plus... de asemenea Lucic si Franklin foarte buni...dar de departe cel mai bun om al nostru a fost Boghi!... daca ramane la fel de combativ si precis in meciurile care urmeaza, atunci Oradea va fi o echipa greu de batut indiferent in ce sala se va juca...si indiferent cine va fluiera.
    Bravo CSM!!!

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș potyike :

    .
    din punctul meu de vedere meciul a fost pierdut in primul sfert, sfert in care Barro nu prea avea idee de pozitionare la un blocaj iesire. Toate punctele veneau de pe urma unui bloc lui Tibi pentru Franklin.

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!