Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești e cu un pas în Final Four după victoria cu BC Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.01.2014

102-69

CSU Asesoft Ploiești a făcut un pas important spre Final Four-ul Cupei Românei, după ce s-a impus pe teren propriu în fața lui BC Mureș Târgu Mureș, cu scorul 102-69.

Partida de la Ploiești a fost din start una extrem de dificilă pentru Srecko Sekulovic și băieții săi deoarece, Goran Martinic și Ivan Ivanovic, doi dintre cei mai importanți oameni ai echipei lipseau pentru acestă partidă. Chiar și în aceste condiții oaspeți s-a ținut destul de bine în primul sfert de echipa gazdă care a intrat pe parchet cu 5-ul de bază propus în acest sezon de Arnautovic, de unde îi enumerăm pe Adamovc, Mohammed, Marshall, Buralcu și Lee. La jumătatea primului act tabela arăta scorul 11-8 pentru formația gazdă. Apoi jocul a intrat într-o oarecare lentoare. Gazdele au mai pus doar două puncte în plus pe tabelă pentru scorul de 21-16. Actul a fost unul la discreția gazdelor. În acest interval, ploieștenii și-au mărit avansul cu 10 puncte. Srecko Sekulovic i-a trimis pe parchet pe Cristian Jakab și Norbert Steff, jucători care în mod normal nu prea prind minute. Coșurile de 3 puncte marcate de Peciukas, Lupusavei și Jelenic au făcut ca diferența să nu i-a proporții. Ultimele două minute ale reprizei au aprținut gazdelor care nu au primit coș și au marcat 10 puncte în acest interval, cu un coș de 3 puncte izbutit de noul venit Ante Krapic în ultima secundă.

După pauză cele două formații au început cu un concurs de coșuri marcate. La jumătatea sfertului, gazdele au reușit un parțial de 9-0 care a turnat plumb în ghetele oaspeților și la scorul 71-42 singura întrebare era una legată de proporțile scorului. Acest run a fost stopat de Silviu Lupusavei, cum altfel decât cu un coș de la mare distanță. Cea de-a treia secvența s-a încheiat cu un coș al aceluiași Lupusavei, din apropierea liniei de centru, lucru care a trezit amintiri neplăcute pentru gazde. În ultimul sfert al meciului ambele echipe au lăsat puțin garda jos, apărările ne mai fiind la fel de agresive. Chiar și așa, BC Mureș nu a reușit să mai reducă din handicap. Pe finalul partidei, Arnautovic și-a aruncat în luptă și lupii tineri Vlad Negoițescu și Vlad Dumitrescu, nu înainte ca Sekulovic să-l trimită pe parchet pe Balasz Baczo. La ultima aruncare a meciului Lupusavei a fost aproape de un coș de la mijlocul terenului dar mingi a fost in and out. Scorul final al partidei a fost 102-69.

23 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    Sekelovic
    Sper ca a platit biletul de intrare la meci, ca de pe margine ca antrenor nu si-a facut simtita prezenta. Total depasit de evenimente.

    Felicitari Asesoft, bravo romanilor !!!

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    Comic
    Ma copile mai usor la taste...nu cred ca cineva ii interesat de mesajele tale pline de frustrare.

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    • SCM "U" Craiova A|bastru:

      frustrare
      intelegi tu din mesajul meu ?? daca nu pricepi, mai bine nu te mai obosi sa dai un raspuns. Mai bine baga-te la somn, maine o sa ai mintea mai limpede.

      Vad ca ts_cata este in asentimentul meu, Muresul s-a rezumat in mare parte la aruncarile telefonate ale Lupului, cei drept destul de norocoase.

      cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Sincer nu stiu ce sa spun despre acest meci, Muresul a facut echipa de parca vroiau sa piarda la scor. O mare dezamagire.

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      da
      numai ca mutarea asta e una foarte inteligenta,o mutare de sah.

      cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Entuziasm cu batista pe ţambal
    Cuprins de un elan patriotic devastator, Albastru îi felicită pe rrromânii Burlacu, Guţoia şi, mai ales, Szijarto. Raportat la realitate, comentariul ar putea fi de o remarcabilă ironie fină, sau poate nu.
    N-aş putea spune că nu mi-a picat bine această victorie categorică, dar înţelept şi decent ar fi să ne bucurăm cu măsură. Cauzele diferenţei atât de mari pot fi multe.
    Poate fi, în primul rând, abesenţa lui Martinic şi a lui Ivanovic. Valabilă ca scuză, aceasta e însă un motiv serios de îngrijorare. Chiar atât de mult să însemne cei doi pentru Tg. Mureş?
    Poate fi şi altceva, care să explice ciudata apatie şi detaşare a lui Peciukas.
    Poate fi, cel mai plăcut pentru noi, revenirea de formă a Asesoftului, tradiţională, aş zice, în sezonul de primăvară.
    Poate fi implacabila iluminare care îl bântuie pe Dado la trecerea dintre ani, atunci când toate se leagă în mintea lui frământată şi lucrurile capătă sens.
    Revenind la jucători, mi-au plăcut Lupusavei, Brown şi Jakab de la Tg. Mureş.
    De la Asesoft mi-a plăcut în mod deosebit şi din ce în ce mai mult, Lee. Nu cred că există în campionatul nostru un pivot care să etaleze o aşa de mare varietate de procedee specifice postului. Îmi aduce aminte de Scola, pivotul Argentinei(care în NBA nu prea joacă pivot). Poate că nu a avut nici adversar, dar 9/9 de 2 puncte, adică 100%, spune ceva. Mi-a mai plăcut evoluţia, mai ales în apărare a lui Cătălin Burlacu, integrarea din mers a lui Krapic, evoluţiile constant bune ale lui Mohammed şi Adamovic.

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      O prestatie solida
      Din punctul meu (obiectiv) de vedere, Denison e singurul care se apropie (importanta nuanta) de versatilitatea si vastitatea procedeelor de pivot a lui Lee in acest sezon al LNB.

      Inspaimantatoare pentru noi, rivalii, aceasta victorie a voastra, indraznesc sa spun. Cu atat mai mult, cu cat multi indrazneam sa va cantam oarecum, borborosit in soapta, prohodul (desi e mult spus), dupa despartirile de Zekovic si chair Dunn.

      Fara a jigni celelalte echipe, insa singura modalitate de a vi se lua trofeul in acest sezon al Cupei e ca F4-ul sa se dispute la Oradea, in orice alte conditii, la ce ati aratat si la ce a declarat Dado, privind motivatia si "seceta" de 4 ani a acestui trofeu, cred ca Cupa va intra in vitrina voastra in acest an.

      Sper sa nu se intample acest lucru si sper ca daca veti veni la Oradea nu veti mai prinde ~60% FGM, cum ati prins doar @ Khimki. Defapt sunt aproape sigur de acest lucru :-)

      cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    Raspunde
  • KK Partizan Belgrad Bogdan Isailă :

    Echipa a arătat așa,forțat!
    Goran Martinic a avut probleme la spate iat Ivanovic a făcut o entorsă la ultimul antrenament. Așa că-l blamați inutil pe Sekulovic !

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe popescusorin :

    @Don Ramon
    "Poate fi implacabila iluminare care îl bântuie pe Dado la trecerea dintre ani, atunci când toate se leagă în mintea lui frământată şi lucrurile capătă sens."

    Am ras mult, genial, bravo! :)

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș green#13 :

    .
    vad ca baietii din Craiova mereu prind voce si curaj sa dea in SEKULOVIC inaintea unui meci direct...cat despre meci...fara istoric..o echipa net superioare iar noi din pacate am facut doar prezenta

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    mmhh.. da
    Ma asteptam la o victorie a celor de la Ploiesti, insa recunosc nu la aceasta diferenta. Stim de la inceputul campionatului ca Ploiesti-ul are un lot valoros, poate cel mai valoros din pdv individual din campionat. Ca echipa mai are de muncit.
    In ceea ce priveste Muresul, acesta nu a aratat azi ca o echipa, de nici-o culoare. Jelelic arunca in delir la 3 puncte fara success, insa intr-adevar la cat de scurta era banca noastra la acest meci nu stiu ce alta solutie putea gasi Sekulovic.
    Pacat de toate ghinioanele avute cu accidentarile in acest tur, dar nu e nimic pierdut, ne luam revansa in retur in jungla.
    @Albastru ... daca taceai mai destept ramaneai! Mi

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    • SCM "U" Craiova A|bastru:

      erebus
      Poate ar trebuii sa urmezi exemplul amicului Tiger, sa treci la nani, si sa lasi oamenii suficienti de destepti sa vorbeasca despre baschet.

      green#13 nu am nicio treaba cu Sekulovici al vostru, era pur si simplu o constatare asupra modului cum a trait el meciul, echipa lui incasa cos dupa cos iar el nu era in stare nici macar un timeout sa ceara...

      cu 10 ani în urmă (10.01.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș green#13:

      @albastru
      imi zici si mie ce era sa faca cu un lot de jucatori din juniori si doar jucatori externi apti de joc??(peciukas de abia si-a revenit)...degeaba ceri time-out dak nu stii sa schimbi ceva...dar presupun ca tu ai fi putut sa zici mai multe

      cu 10 ani în urmă (10.01.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    absente
    Intr-o confruntare cu Asesoft e normal sa conteze orice absenta, cu atat mai mult cu cat Martinic si Ivanovic sunt printre cei mai buni (daca nu chiar cei mai buni) jucatori de la Mures. Pentru oricare din echipele de la noi (poate doar Asesoftul sa nu aiba astfel de probleme pt ca ei oricum lasa un strain afara la fiecare meci) conteaza orice absenta.
    Oricum evolutie solida pt Asesoft in aceasta seara si nu cred ca Muresul ar fi avut o sansa chiar si in efectiv complet. La lotul pe care il are Asesoftul va fi foarte greu, daca nu imposibil, sa piarda titlul in acest an. Eu totusi sper sa avem si o alta campioana.

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    @albastru
    vrei sa aduci exemplul tau ?! ... ca si cunoscator de baschet?
    Omul poate sa-si exprime parerea fara a jigni si fara a intriga, dar vad ca aceea nu e lumea ta.

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    joc vs. asesoft
    In acest an prevad un event al Asesoftului. Cu lotul pe care-l au nu cred ca cineva are sanse impotriva lor. Poate Oradea, daca ploiestenii prind o zi proasta. In Cupa poate sa fie surpriza pt. ca in FF mai poate interveni vreo sincopa in jocul lor, dar in campionat putine sanse ca adversarii sa poata tine pasul cu ei, mai ales in PO, unde sistemul de joc se potriveste ca o manusa lor. Au banca mult prea lunga si valoroasa ca sa se impiedice. Plus ca ei stiu foarte bine sa se modiveze la meciurile importante..... Si sa nu uitam nici de omuletii grii. ;)

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    @albastru
    Ceva mai multa atentie la cartile de gramatica? Este foarte jenant sa fi si agresiv si agramat, in acelasi timp

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014)
    • SCM "U" Craiova A|bastru:

      LOL
      La care carti de gramatica faci referire, la cele pe care nu le-ai rasfoit in viata ta deloc ??

      cu 10 ani în urmă (10.01.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Albastru
    Car-i baiu laba trista si Albastra ce esti? Ai avut vreo revelatie spirituaala si te-ai trezit peste noapte guru in ale baschetului? Mai bine ai lua o gura de praz verde poate asa iti revii din inaltimile abisale ale grandomaniei albastre in care te imbeti cu apa chioara. Daca primul tau post nu este jignitor atunci si postul meu este unul respectuos in ceea ce te priveste. Sper ca pana in 17.01.2014 sa avem tot lotul valid si sa va facem sa plecati din Jungla cu prazul intre picioare si cu picioarele pe pamant ca se pare ca vi sa urcat baschetul la cap.

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Albastru
    erata: "vi s-a urcat" :)

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    :)
    Limbaj suburban specific zonei in care majoritatea aveti originile. Poate ne traduce un administrator al site-ului ce a vrut oldboy sa zica prin "Car-i baiu laba trista si Albastra ce esti"

    Este chiar asa de deranjant ca Muresul a fost o echipa mica si penibila la Ploiesti ?? Chiar nu putem accepta un adevar ?? Craiova a luat bataie in liga balcanica de la Galil Gilboa, si ultimul atac al oaspetilor a fost insotit de aplauze, recunoscand superioritate adversarului. Pe cand minoritarii nu cauta decat scuze pentru infrangere si improscare cu cuvinte specifice caracterului.

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    minoritarii
    Pana acum am stat departe de galceava lui @albastru cu toti. Dar ultimul tau coment a cam intrecut masura. Ce treaba au aici minoritarii? Sau in idiotenia ta crezi ca toti muresenii sunt minoritari?

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @albastru minoritar la fair play
    Mda, se pare ca juvetele needucat din tine isi da arama pe fata si putem vedea ca nu esti decat un amarat de "majoritar" frustrat si megaloman. Daca esti mai sarac cu duhul nu-i bai, ca de aceea exista DEX. Totul este sa stii sa il folosesti ca de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Nimeni nu contesta ca Muresul a jucat slab dar se pare ca tie iti lipseste bunul simt si chiar mai rau, ceva materie cenusie daca tot nu realizezi ca modul tau de exprimare a fost si este unul caracteristic celor fara respect si fair-play. Cat priveste remarcile tale etnice ele nu dovedesc decat frustrarea si meschinaria ta sufleteasca. PS spre stiinta ta, desi pentru oamenii adevarati nu are relevanta,sunt un roman din Tg Mures

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!