Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă la Târgu Mureș după o pauză de 10 ani

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.11.2016

Baschetbaliștii de la CSU Sibiu au câștigat o partidă extrem de importantă în fieful celor de la BC Mureș Târgu Mureș, scor 74-68, după cela pauză gazdele aveau 36-29 pe tabela de marcaj. Băieții lui Dan Fleșeriu au reușit să întrerupă o serie de 3 victorii consecutive ale mureșenilor și mai mult de atât au obținut prima victorie în „Jungla” din Târgu Mureș după o pauză de 10 ani. 

Primul duel al etapei cu numărul 8 din Liga Națională de Baschet Masculin a început foarte bine pentru vicecampionii en-titre de la BC Mureș. Elevii lui Barnabas Szaszgaspar au intrat extrem de motivați pe teren, iar după un prim sfert excelent conducea cu 11 puncte pe echipa venită din Sibiu, 20-9. Gruparea de pe Cibin și-a revenit după dușul rece din actul inaugural și au început cursa de urmărire a adversarilor. După un sfert secund mai echilibrat și cu un ușor avantaj de partea oaspeților, galbenii au revenit la 7 puncte în spatele adversarilor. Astfel, după 20 de minute scurse din joc, tabela indica 36-29 pentru Mureș, Sibiul câștigând secvența a 2-a cu 20-16. 

Pauza dintre reprize a fost una de bun augur pentru formația vizitatoare, care pur și simplu a defilat pe parcursul celor 10 minute din sfertul 3. Cu un Kevin Hardy în zi mare, Sibiul a trecut la conducere cu 3 minute înainte de intrarea în decisiv, 47-48. CSU Sibiu și-a adjudecat secvența de după pauză la 16 puncte diferență, 30-14, și a intrat în ultimul sfert cu un ecart de 9 puncte, 59-50. Ultimele 10 minute s-au scurs cu o BC Mureș în fuga disperată după adversar și cu echipa din Sibiu care a reușit cu brio să-și țină rivala la distanță. Amfitrionii au câștigat sfertul 4 cu 18-15, însă victoria finală le-a revenit celor de la Sibiu, 74-68. 

Cei mai buni oameni din tabăra învingătorilor au fost Kevin Hardy cu 25 de puncte și 10 recuperări, respectiv Igor Mijajlovic cu 17 puncte. Cei doi au fost urmați de Boris Lalovic 11 puncte (4 recuperări, 5 pase decisive), Chris Cooper 9 (12 recuperări), Marcel Davin 9 (7 recuperări, 5 pase decisive) și Bogdan Popescu cu 3 puncte. De cealaltă parte, de la Mureș au punctat Alhaji Mohammed 24 (3 recuperări, 5 pase decisive), Goran Martinic 14 (4 pase decisive), Andrew Barham 9 puncte (9 recuperări), Laszlo Lazar 6 (5 recuperări), Dani Popesc 6, Dalibor Djapa 5, respectiv Szabolcs Santa și Alin Borșa, ambii cu câte 2 puncte. 

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu a ajuns la un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Mureșul are în prezent 3 meciuri câștigate și 4 eșecuri suferite. BC Mureș se deplasează pe terenul celor de la Steaua în etapa următoare, însă până atunci mai are de disputat jocul de pe teren propriu din FIBA Europe Cup cu Prienu-Birstono, miercuri. De cealaltă parte, Sibiul stă în runda a 9-a, însă, miercuri, 16 noiembrie, galben-albaștri joacă la Galați restanța din etapa a 4-a. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

27 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Markus :

    csu
    O victorie foarte importanta, insa in mare parte si datorita oboselii acumulate de mureseni in cupele europene. Cred ca putem reveni cu sanse reale in lupta pentru 1-6 daca miercuri castigam la Galati.
    O intrebare pentru suporterii mureseni, la TV cam asa s-a vazut - auzit: galeria Sibiului a strigat Romania, Romania!, moment in care s-au auzit destul de multe fluieraturi. Care e motivul huiduielilor la scandarea "Romania" ? Personal nu vad niciun motiv decent pentru asa ceva, mai ales intr-o sala ai caror suporteri se bat cu pumnul in piept ca sunt cei mai fair-play din tara.

    cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz:

      Care e legatura?
      Nu vad legatura. De ce se scandeaza "Romania, Romania"? Care echipa este incurajata cu aceasta scandare, din moment ce joaca doua echipe din campionatul intern al tarii? Care echipa este impinsa din spate cu aceasta scandare? Inteleg scandarea cand joaca nationala Romaniei... Dar in acest caz?!

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      Legatura
      Si pentru ca nu joaca Romania, hai sa huiduim? Inteleg ca suporterii mureseni s-au simtit jigniti cand au auzit numele tarii in care traiesc? Interesant, de pus in rama argumentul tau.

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz:

      ?!
      Nu am spus nimic de huiduieli. Dezaprob si eu astfel de manifestari! Totusi poti sa-mi raspunzi la intrebare?

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      Legatura
      Nu vad care este problema ca s-a strigat numele tarii in care traim. Daca discutam ca de ce s-a strigat Romania, inseamna ca este o problema, iar problema nu este a celor care au strigat. In ce alte sali din LNBM s-ar fi huidut cand galeria oaspete striga numele tarii in care traiesc?

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz:

      Tot fara raspuns
      Deci, inca odata: Care echipa este incurajata cu aceasta scandare, din moment ce joaca doua echipe din campionatul intern al tarii? Care echipa este impinsa din spate cu aceasta scandare?

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz:

      ??
      N-am auzit la meciul dintre Real Madrid si Barcelona sa se scandeze "Espana, Espana", nici la meciul dintre Bayern si Dormund scandarea "Deutschland, Deutschland " ?!

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Vad ca insisti cu legatura, cand de fapt problema este reactia salii cand au auzit numele tarii in care traiesc. Daca galeria noastra ar fi strigat Maccabi - Maccabi, spectatorii mureseni ar fi huiduit? Nu au strigat pentru echipa de popice, baschet sau polo a Romaniei, ci doar au strigat numele tarii in care locuim. E culmea ca dezbatem de ce au strigat Romania intr-o competitie interna. De cand a devenit o problema sa strigi Romania, chiar daca nu joaca nationala?

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz:

      :)
      M-ai lamurit. Q. E. D.

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      De lamurit m-ai lamurit si tu, de la prima postare. Si asta o spune unu care are prieteni etnici maghiari. Nu sunt un ultranationalist, dar imediat ati sarit cand o parte a galerie noastre s-a lasat purtata de val si a gresit, iar acum problema e ca nu juca nationala.

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz:

      :)
      Deci a gresit galeria voaszra!? :) Cu ce? De ce s-au intors spre spectarori in momentul scandarii Romnaina Romania?

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Credeam ca s-a inteles ca m-am referit la alt meci (cel cu Cluj), cand intr-un moment tensionat o parte a galeriei s-a lasat purtata de val. Imi place ca atunci cand nu mai sunteti fair-play, gasiti motive puerile si cautati sa dati vina pe ceilalti.

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      Q.E.D.
      Pentru mine, cei care au huiduit cand s-a strigat Romania, Romania, nu sunt cu nimic mai buni decat cei din Sibiu si Cluj care au strigat porcariile pe care le-au strigat acum cateva saptamani. Ati avut ocazia sa demonstrati contrariul, in schimb ati pus un mare semn de egalitate.
      Pentru mine este un subiect incheiat, sper ca pe viitor sa nu mai avem motive de discutii de genul asta.

      cu 7 ani în urmă (12.11.2016)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      poftim?
      De ce nu huiduiti imnul Romaniei ma ca doar ii comeptitie interna?

      cu 7 ani în urmă (13.11.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    markus
    Referitor la acest aspect, poate ar fi bine sa fie intrebat dl Lungu......oricum o victorie dulce,felicitări echipei noastre. Obligatoriu victorie la Galati!HAI CSU!!!!!!

    cu 7 ani în urmă (12.11.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Lungu
    Mai lasati-l pe Lungu in pace. Credeti ca el comanda cine si cand sa fluiere? Astia sunt specatorii mureseni. La meciul Romania Ungaria cand s-a strigat "ria-ria hungaria" n-a fluierat nimeni. Oare de ce?

    cu 7 ani în urmă (12.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    CSU
    Felicitări băieți,de mult am așteptat Victoria asta la Ms.care e cu atât mai dulce cu cât au fost mai amare comentariile de ieri!! Vedeți ce ușor e să arunci cu pietre......

    cu 7 ani în urmă (12.11.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Foto
    Fotograful a fost prezent la alt meci?!

    cu 7 ani în urmă (12.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    yes
    Bravo baietilor si lui Dan Fleseriu.
    O victorie extrem de importantă, dar care paradoxal poate sa nu însemne mare lucru dacă nu câștigăm si miercuri la Galați.
    Bravo lor, au arătat că o adevărată echipă si au arătat totodată că pot să revină si să controleze apoi un meci. Dan a folosit o rotație puțin mai mare, iar asta a permis ca titularii sa fie mai proaspeți pe final.Apărarea a funcționat mai bine după pauză, când Hardy a trecut la Mohamed, Martinic a prins o zi proasta, restul au avut probleme cu greșelile personale si asta a fost. Cum am zis si după turneul Tordai, Muresul trebuie sa schimbe dacă vor ceva anul ăsta. Ceilalți trei străini nu impresionează deloc, iar sub panou au probleme, Lazăr e jucător de moral, a început excelent, apoi a făcut 2 faulturi absolut tembele si apoi s-a stins. Iar când la începutul meciului este dominat de adversari isi pierde toată încrederea.
    La noi Hardy absolut impresionant azi, spectaculos si fără greșeală. Culmea, i-au intrat si două treite. Dacă începe să-i intre aruncarea de afară va fi foarte greu de apărat. Cooper după mine e cel mai bun apărător pe poziția lui în campionat, pe atac mai are de lucru. Exemplu: la capacul lui Laci, putea să nu se ducă pe slam, să meargă pe evitarea adversarului si lua cos cu fault. Dar eu sunt mulțumit cu apărarea momentan, pentru ca apărarea câștiga meciurile, iar atunci când te aperi foarte bine, cu intensitate, începe să meargă si atacul. Mureșului au greșit după pauză ca nu au putut opri tranziția noastră si noi am controlat apoi. Bravo încă o dată. Hai CSU.

    cu 7 ani în urmă (13.11.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe universitar :

    mesajul
    care se intelege din scandarea "Romania, Romania" la Tg Mures e urmatorul : suntem in Romania si voi nu prea sunteti romani. Nu inteleg in niciun fel de ce se scandeaza asta intr-un oras in care traiesc multi maghiari si unde probabil majoritatea suporterilor sunt maghiari. Nu stiu daca a jucat Romania, eu asa tin minte ca a jucat Sibiul la Tg Mures. Deci, hai sa nu fim ipocriti...

    cu 7 ani în urmă (13.11.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      De acord. Asta nu înțeleg multi români. Oamenii aia sunt cetățeni români, dar sunt în primul rând maghiari, pentru ei România nu reprezintă o mare bucurie, trebui sa fim suficient de inteligenti să înțelegem si să respectăm asta. Faptul că am strigat la ei acasă România, România a fost o provocare, iar câteva dintre ei au reacționat prost. Mi-as dori sa trăiesc într-o Românie si într-o Europă în care mizerii din astea sa nu mai existe, aici să vorbim doar de baschet. Din păcate, asta nu se va întâmpla prea curând.

      cu 7 ani în urmă (13.11.2016)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Sa admitem ca a fost provocare, eu daca eram in sala nu as fi scandat Romania, Romania. Dar, problema cred ca este alta. Pana acum cei din Sibiu si Cluj care au scandat porcariile pe care le-au scandat, au fost acuzati, pe buna dreptate, de xenofobism/sovinism. Nu inteleg cu ce sunt mai buni cei din Mures care au huiduit. De ce sa le cautam scuze ca nu a jucat echipa nationala? Puteau sa demonstreze foarte simplu ca doar romanii au ceva cu ei daca nu ar fi reactionat la aceasta "provocare". Nu generalizez asupra intregii sali din Mures, doar asupra celor care au huiduit. Repet, pentru mine nu este absolut nicio diferenta intre cei care au scandat la Sibiu si Cluj versus cei din Mures care au huiduit cand s-a scandat Romania. Din pacate inca nu se accepta ca sunt probleme de ambele parti, iar pana nu constientizam asta, nu o sa putem sa trecem cu adevarat peste acest pas.

      cu 7 ani în urmă (13.11.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      Poate nu am fost suficient de clar: mizerii au fost ambele, si cauza, si efectul. Nu aprob nici una; ca si tine, dacă eram în sală, nu strigam asta, iar dacă eram ungur, la fel, nu fluieram.

      cu 7 ani în urmă (13.11.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    !
    Haideți să nu ne mai tot ascundem după cireș,nicaieri în lume o galerie nu-i o.... academie,cati dintre noi în tensiunea unui meci nu mai înjurăm printre dinți,dar pe noi nu ne aude nimeni, ei se aud-injura și huiduie în grup....organizat!...chestia cu România a fost bună să se vadă că nu doar unii sunt fair play!!!PS.-oldboy-v-am numărat bine:41!😉

    cu 7 ani în urmă (13.11.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    OK Markus
    Ai dreptate,dar daca toata lumea ar recunoaste gresala lui acu.ma despre ce ati discuta,plus ca daca am vorbi mai mult despre baschet sa vedem cu cite echipe ajungem in turul 2 al cupelor europene,ar fi pacat?..

    cu 7 ani în urmă (13.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Desi acesta a fost doar un meci din multe, din cadrul campionatului, aceasta infrangere ma doare mai mult decat oricare alta de pana acum din aceasta editie.
    Am dorit foarte tare o victorie contra Sibiului, poate datorita editiilor trecute in care m-au provocat in prpria sala, poate datorita traditiei care spune ca n-am pierdut de 10 ani cu ei acasa, poate, poate ...
    Tocmai de aceea, asa cum mentionam, doare mai tare decat de obicei.
    Si asta se datoreaza in primul rand lui Barni, care mai ales in sfertul trei, se uita la meci cum inca peste o mie de alti suporteri se uitau langa el, fara sa aiba o reactie adevarata de antrenor adevarat!
    In al doilea rand bineinteles vin jucatorii, precum Kalve si Barham, care n-au contribuit, sau au contribuit extrem de putin, mai ales in faza ofensiva a jocului.
    Intorcandu-ma la critizarea antrenorului, iarasi nu inteleg de ce nu incearca sa-i joace pe Cioacata sau Borsa, cand vede ca strainii lui, fie sunt foarte bine tinuti de adversar, fie sunt intr-o zi extrem de proasta!

    cu 7 ani în urmă (14.11.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    Scuze pentru intarzierea raspunsului: 51 :) Cat despre faza cu scandarea Romania si fluieraturile sincer cred ca a fost un "dublu fault" :) primul la galeria sibiana (care in rest s-a comportat frumos) pentru scandarea clar provocatoare si al doilea pentru cei care au fluierat (ma bucur ca macar au fost putini). Atat. In rest felicitari pentru victoria meritata.

    cu 7 ani în urmă (14.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!