Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu primește vizita lui Athletic Constanța în prima etapă a Ligii Naționale

CSU Sibiu primește vizita lui Athletic Constanța în prima etapă a Ligii Naționale

Vineri, 1 octombrie, la ora 18:00, în Sala Transilvania din Sibiu va avea loc disputa dintre formația gazdă și BC Athletic Constanța. Confruntarea va reprezenta al doilea meci din sezonul 2021-2022, după ce U-BT și Steaua se întâlnesc joi, 30 septembrie.

La prima vedere, BC CSU Sibiu pare favorită clară la victorie. Gruparea antrenată de Dan Fleșeriu s-a aflat în vârful clasamentului în ultimii ani, în timp ce trupa lui Alexandru Olteanu a promovat în vara anului trecut în primul eșalon.

Ambele formații au început cu dreptul actuala stagiune, reușind să obțină calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. CSU Sibiu a trecut în dublă-manșă de CSM Ploiești, o nou-promovată ce arată promițător, în timp ce Athletic Constanța a avut emoții în fața lui Rapid București.

Echipa din orașul situat pe malul Mării Negre a câștigat la 13 puncte duelul din tur însă, la finalul timpului regulamentar din jocul retur, Rapid avea un avantaj de 13 puncte. În prelungiri, Athletic a redus din deficit și s-a calificat în faza următoare a competiției.

În primele două partide oficiale jucate de sibieni, s-a remarcat, în mod special, Justas Tamulis, revenit în această vară în orașul de pe Cibin. Acesta a înregistrat medii de 23.5 puncte, 4.0 recuperări și 2.0 pase decisive.

De partea cealaltă, Jakob Lowrance a fost cel mai bun om al constănțenilor. Acesta a strâns următoarele cifre: 16.0 puncte, 11.5 recuperări și un indice al eficienței de +20.

La capitolul autohtonilor, Vlad Corpodean a impresionat, mai ales în prima încleștare cu Rapid. Atunci, baschetbalistul în vârstă de 30 de ani a adunat 22 de puncte, 7 recuperări, 2 capace, o pasă decisivă și o intercepție.

Dacă ne uităm în lotul lui Dan Fleșeriu, trebuie să îl menționăm pe Rareș Uță care, în returul de la Ploiești, a reușit un double-double de excepție: 14 puncte, 13 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție.

În sezonul trecut, BC CSU Sibiu a câștigat ambele întâlniri cu BC Athletic Constanța. Mai întâi, galben-albaștrii s-au impus cu 92 la 65 iar, apoi, au învins cu 84 la 68.

Meciul de vineri nu va fi transmis la televizor, dar va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – Athletic Neptun Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!