Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu reușește prima victorie stagională împotriva lui BC Mureș

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
26.03.2016

CSU Atlassib Sibiu și-a luat revanșa în fața echipei BC Mureș Târgu Mureș, reușind să se impună în această seară, în Sala Transilvania, cu scorul de 86-76 (14-17, 29-18, 19-12, 24-29).

Dan Fleșeriu a început confruntarea cu Mijajlovic, Tincu, Gilbert, Paul și Hardy, în vreme ce Audrius Prakuraitis i-a trimis pe parchet pe Martinic, Polyak, Mohammed, Pusthavar și Barro.

Ambele echipe au început destul de greu partida, tabela rămânând intactă mai bine de trei minute. Barro a deschis balul cu o lovitură liberă, iar Gilbert înscria de la mare distanță un minut mai târziu. Tincu a înscris și el din afara semicercului, ducând scorul la 6-1, iar după o reușită de 2 puncte a lui Mohammed, tânărul baschetbalist din lotul lui CSU Sibiu repeta isprava, scorul fiind 9-3 la jumătatea primului sfert. Gazdele au condus până în ultimul minut, când Jureviscus a adus egalarea, 12-12, după un coș de 3 puncte. Lalovic o ducea din nou pe CSU Sibiu la conducere, cu un coș din interiorul semicercului, dar reușitele lui Mohammed și Barro au făcut ca BC Mureș să termine primul act în avantaj: 14-17.  

Gilbert a înscris de la mare distanță în deschiderea actului secund, restabilind egalitatea. Oaspeții au menținut un ritm apropiat, dar sibienii au fost mai montați și au reușit să se desprindă pe tabela de marcaj, adjudecându-și sfertul cu 29-18. Sibienii au intrat la pauza mare cu un avantaj de 8 puncte, 43-35, având 8 reușite de la mare distanță în prima repriză.

Sibienii nu au marcat niciun punct în primele 3 minute din penultimul sfert, dar au reușit să pună 19 puncte pe tabelă până să intre în decisiv. Mureșenii, în schimb, nu au înscris mai mult de 12 puncte în penultimul act, gazdele intrând în ultimele 10 minute de joc cu un avantaj de 15 puncte: 62-47.

Galben-albaștrii au continuat să își mărească avantajul în decisiv. Hardy și Gilbert și-au atras uralele suporterilor grație unor dunk-uri spectaculoase, CSU Sibiu având, în minutul 7, un avans de 19 puncte față de BC Mureș. Oaspeții s-au apropiat la 11 puncte după un parțial de 8-0, scorul fiind 75-64 în minutul 6. Cu mai puțin de două minute înainte de final, Polyak micșora diferența la 7 puncte, 79-72, dar sibienii nu le-au permis adversarilor să se apropie mai mult, adjudecându-și, cu scorul de 86-76, partida cu BC Mureș.

CSU Sibiu și-a trecut în cont prima victorie în fața mureșenilor din acest sezon, pierzând toate cele cinci confruntări de până acum.

Cinci dintre jucătorii trimiși pe parchet de Dan Fleșeriu au terminat partida în double-digits, cele mai multe puncte fiind marcate de Kevin Hardy. Americanul a terminat partida cu 23 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui BC Mureș a fost Mohammed Alhaji, ganezo-americanul marcând 18 puncte.  

 

*foto: Ana-Maria Mătuușoiu

11 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    slam dunk
    Castiga Hardy detasat concursul de dunk anul acesta!

    cu 8 ani în urmă (26.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Fain
    Stiti ce mi se pare foarte tare? Ca increzutii astia care fac figuratie prin lotul CSM, cu Achim in frunte, s-ar putea sa si-o ia in goarna urat de tot. La situatia actuala, exista absolut toate sansele sa cadem pe 3, ca pe 4 nu mai putem, si exista la fel de multe sanse sa urce Sibiul pe 5 si sa ne intre un Mures in sferturi care sa ne scoata baschetul din cap. Daca nu ne revenim rapid de tot, cam asta ne asteapta. Ar fi dezastru, la ce buget si conditii avem, 0 trofee.

    cu 8 ani în urmă (27.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      Oradea
      Eu cred ca Oradea e o echipa frumoasa, a avut 11(13) victorii consecutive, este normal sa aiba si scăderi in joc. Ma bucur ca aseara a învins Craiova, dar Oradea isi va reveni la momentul potrivit. Sper pentru ca cel mai frumos baschet se naste atunci cand toate echipele joaca la potentialul maxim. Mi-as dori o finala corecta indiferent cine ajunge acolo. Bafta tuturor si HAI CRAIOVA!!!

      cu 8 ani în urmă (27.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      Erata
      A castigat Craiova...

      cu 8 ani în urmă (27.03.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Old shatterhand..
    Huj..huj..huu

    cu 8 ani în urmă (27.03.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    mult mai clar
    Sibiu a castigat mult mai clar decat cele 10 pct. La Mures este o problema in acest an. Noi speram ca este o tactica de playoff sa cadem pe 6 si sa jucam cu Cluj (haa, haa). Cu Craiova nu prea avem mari sanse, oricum.

    cu 8 ani în urmă (27.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe xdm73:

      BCM
      Dupa jocurile din retur si 1-6 suntem o echipa de "pluton".

      cu 8 ani în urmă (27.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca picati iara cu CLujul in sferturi, atunci finala va asteapta deja:)). De fapt Clujul cu oricine joaca din primele 6 in afara de Craiova si Sibiu, poate trece doar prin ceva noroc...

      cu 8 ani în urmă (27.03.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @Adrian.or
    Tu te numești suporter? Suntem pe locul 2 și la egalitate cu locul 1 și tu ești nemulțumit. Care sunt după părerea ta figuranții ? Îl consideri figurant pe Achim ? Ești cam pe lângă subiect.

    cu 8 ani în urmă (27.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Era clar
    Ca apar si oamenii ca tine. Sa iti fie absolut clar, nu ma definesti tu sau orice alt "suporter" al echipei. Nu aveti voi cheia a ce inseamna sa fiti suporteri. Pentru mine baschetul se joaca pe victorii si apoi pe frumusete, cand ai 3 meciuri pe care le puteai castiga si iti bati joc de ele incep sa-mi pun semne de intrebare. Inteleg, sunteti un grup pe care nu va intereseaza daca echipa castiga sau pierde pentru ca voi aveti impresia ca asta inseamna sa fii "destept" sau ceva, dar exista si persoane care sunt altfel decat voi si gandesc altfel decat voi, asa ca faceti-ne o favoare si exprimati-va parerea fara sa ne luati in considerare, cum nici noi nu o facem. Lasati impresiile si figurile de increzuti plini de cunostinte baschetbalistice ca nu impresioneza pe nimeni.

    cu 8 ani în urmă (27.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Scuze
    Îmi cer scuze dl Adrian, promit sa nu mai comentez observațiile dvs..

    cu 8 ani în urmă (27.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!