Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu și BC Mureș dau piept pentru a 3-a oară în noul sezon competițional

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.10.2015

Un nou episod CSU Atlassib Sibiu vs. BC Mureș Târgu Mureș se va consuma sâmbătă seara în Sala Transilvania din Sibiu cu începere de la ora 18:00, meci care însă nu va fi televizat. Duelul ardelean dintre Sibiu și Târgu Mureș este unul dintre cele mai vechi din LNBM, respectiv unul dintre cele mai disputate de-a lungul timpului. 

Mai exact, în ultimii 10 ani cele două formații și-au dat întâlnire de 27 de ori, timp în care gruparea din Târgu Mures s-a impus de 16 ori, în timp ce 11 partide le-au revenit sibienilor. Ultimele două partide directe dintre galben-albaștri și alb-albaștri s-au consemnat chiar în debutul acestui sezon 2015-2016, în Cupa României, acolo unde BC Mureș și-a adjudecat ambele manșe din faza inaugurală a competiției, 82-73 la Sibiu, respectiv 97-73 în „Junglă”. 

Mai mult de atât, Târgu Mureș are la activ 4 victorii consecutive în fața trupei de pe Cibin, ultimul succes al sibienilor fiind înregistrat în data de 30 noiembrie a anului precedent, 91-78 în Sala Transilvania. 

Cu toate că la prima vedere pare un duel dezechilibrat, Târgu Mureș pornind cu prima șansă în disputa de la Sibiu, cele două formații sunt vecine de clasament la această oră. Oaspeții de mâine sunt pe locul 7, în timp ce amfitrionii pe 9, ambele cu câte 4 puncte acumulate și un bilanț de o victorie și 2 înfrângeri. Trupa pregătită de Dan Fleșeriu a câștigat în prima etapă la Timișoara cu 61-53, urmând ca mai apoi să cedeze pe teren propriu cu Steaua, 60-76, iar ulterior la Cluj, la mare luptă, 74-77. De cealaltă parte, băieții lui Audrius Prakuraitis au câștigat primul meci cu Gaz Metan Mediaș, 96-65, pierzând apoi celelalte două, la Dinamo cu 69-81, respectiv acasă cu Oradea, 76-85. 

Pentru Târgu Mureș pare ocazia perfectă de a răzbuna ultimele două înfrângeri și de a ieși din pasa neagră, însă Sibiul a arătat întregului baschet românesc de ce este în stare în deplasarea de la Cluj-Napoca, acolo unde le-a făcut viața grea băieților lui Marcel Țenter. 

Confruntarea din Sala Transilvania va fi arbitrată de un trio format din Marius Ciulin, Bogdan Podar și Istvan Bertalan, în timp ce comisar din partea FRB va fi Mihai Caraion. 

*Foto: Haltnagy Zsolt

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Sper intr-o victorie.prestatia de la Cluj ne da aceasta speranta!

    cu 8 ani în urmă (23.10.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    BC Mures
    Toata lumea spera la mai bine :)

    cu 8 ani în urmă (23.10.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    BCM
    Si eu sper intr-o victorie :)

    cu 8 ani în urmă (23.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!