Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum arată echipa ideală a rundei a 15-a din Liga Națională

Cum arată echipa ideală a rundei a 15-a din Liga Națională

Sâmbătă, 30 decembrie, s-a încheiat etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultima din anul 2023. În această rundă s-au consemnat mai multe prestații individuale de excepție, astfel că alegerea unui prim cinci nu a fost deloc ușoară.

Cu toate acestea, echipa ideală a etapei a 15-a este următoarea:

Jorden Duffy (CSM Constanța)

Formația din orașul de pe malul Mării Negre avea mare nevoie de o victorie în duelul cu CSU Sibiu și, grație unui sfert trei de excepție, a izbutit să se impună: 89-87. Cel mai bun jucător al Constanței a fost Duffy, care a adunat 30 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și +34 la eficiență.

Fundașul american a avut 64% din interiorul semicercului și 43% de la distanță, fiind numit MVP-ul rundei.

Goran Martinic (CSM Târgu Mureș)

Trupa ardeleană a încheiat anul în forță, reușind să producă o surpriză și să câștige în fața lui CSM Oradea (88-83), echipă ce avea o singură înfrângere în campionat până în acest moment. Liderul mureșenilor a fost, fără dubii, Goran Martinic, sportiv ce a strâns 27 de puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții și 29 de unități la eficiență.

Veteranul alb-albaștrilor a ratat doar două din cele 11 aruncări încercate, având procentaje de 83% la 2 puncte și 80% la 3 puncte.

Juwan Gray (CSM Corona Brașov)

Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au reacționat excelent după înfrângerea dureroasă cu CS Dinamo București și s-au descătușat pe terenul lui CSM Galați: 112-75. O prestație deosebită a avut Gray, care a contabilizat 21 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice al eficienței de +30.

Americanul a înscris nouă din cele zece aruncări, pentru un procentaj de 90% din acțiune.

Veljko Brkic (CSM Petrolul Ploiești)

Formația prahoveană a revenit spectaculos în fața lui CS Vâlcea însă, după prelungiri, a încasat o nouă înfrângere (92-96) și, matematic, nu mai are șanse la calificarea în Top 10. Cu toate acestea, Brkic a realizat o performanță de excepție, fiind liderul etapei la eficiență: +39.

Baschetbalistul galben-albaștrilor s-a remarcat cu 30 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții și a avut 65% din acțiune (13/20).

Peter Olisemeka (CS Vâlcea 1924)

Brkic a avut în Olisemeka un adversar redutabil, pivotul „lupilor negri” strângând 13 puncte, 19 recuperări, 2 intercepții și un capac, pentru un indice al eficienței de +28. Pivotul lui CS Vâlcea a obținut cinci faulturi, a marcat cinci din cele opt libere primite și a avut un procentaj de 67% din acțiune (4/6).

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!