Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum au sărbătorit jucătorii din LNBM Ziua Națională a României. Video

Cum au sărbătorit jucătorii din LNBM Ziua Națională a României. Video

După o pauză de mai bine de o săptămână, Liga Națională de Baschet Masculin a revenit cu două restanțe ale lui CSM Oradea. Restul echipelor din campionatul național vor reintra pe teren în acest weekend, când e programată etapa a 10-a.

Între timp, formațiile românești au profitat de vacanță și au sărbătorit Ziua Națională a României. Jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca s-au îmbrăcat în costum popular, cei de la BC CSU Sibiu au vizitat celebrul muzeu ASTRA, iar membrii lui BC Athletic Constanța le-au făcut urări românilor și au vorbit despre țara în care s-au născut.

În cursul zilei de 1 decembrie, pe platformele de social media ale lui U-BT au apărut trei video-uri intitulate „2 în Unu”. În fiecare interviu erau câte doi jucători care răspundeau la câteva întrebări, atât personale, cât și legate de România.

Cele trei perechi au fost: Alexandru Pașca – David Lăpuște, Elijah Stewart – Dustin Hogue și Giordan Watson – Patrick Richard. Aceștia s-au îmbrăcat în costum popular, au spus care e mâncarea românească preferată, dar și care sunt lucrurile care nu le plac în țara noastră.

La mai puțin de 200 de kilometri depărtare, jucătorii lui CSU Sibiu au sărbătorit Ziua Națională a României la muzeul ASTRA. Rareș Uță și-a încântat coechipierii prin talentul muzical, în timp ce Tanner McGrew și Mirel Dragoste au testat cojoacele ciobănești. După o zi în care au aflat mai multe despre satul românesc, sibienii au fost invitați să servească o masă tradițională în aer liber.

 

🇷🇴Băieții noștri știu foarte bine să ne impresioneze, iar de ziua României, am avut parte de un "concert" 🎼LIVE inedit astăzi, marca Rareş Cristian Uță, în Muzeul Astra! 🤗L-am aplaudat cu toții, după care ne-am bucurat redescoperind frumusetea tradițiilor populare românești! Haideți să vedem, câte share-uri primește Uță&Co!🤩

Posted by BC CSU Sibiu on Wednesday, December 1, 2021

Nu în ultimul rând, Vlad Corpodean, Sergiu Ursu, Jakob Lowrance, Bogdan Ivanovici, Pavel Marinov și Zan Kosic au fost luați la întrebări pentru pagina de Facebook a clubului BC Athletic Constanța.

Chiar avem o țară frumoasă, deși suntem tentați să o denigrăm non-stop. Pe această cale, vreau să transmit un mesaj românilor să creadă în ei. Suntem țara lui „lasă că merge și așa”, țara lui „oricum nu facem nimic”. Hai să încercăm să schimbăm lucrurile, să încercăm să facem lucrurile corect și credeți în voi, români, suntem un popor special”, a spus Corpodean, unul dintre veteranii echipei antrenate de Alexandru Olteanu.

 

La mulți ani România, la mulți ani români! Pentru cei mai mulți dintre noi România înseamnă locul unde Dumnezeu ne-a așezat, locul peste care ne-a fost dat să creștem, să învățăm, să cunoaștem și să înțelegem, prin noi, ceea ce înseamnă să fii român... să o facem din convingere, zi de zi! La mulți ani români, la mulți ani România! #bcathletic #1decembrie #romania #gladiatoriiathletic #athleticgladiators #gladiatoriidintomis #madeinconstanta #baschetmadeinconstanta #Basketball #Bball #BaskteballNeverStops #BasketballIsLife #BasketballSeason #InstaBasketball #InstaSport #Bballers #Hoops #tomis #gladiators #teamiseverything #constanta

Posted by Baschet Club Athletic Constanta on Tuesday, November 30, 2021

După ce, cu ocazia zilei de 1 decembrie, jucătorii din LNBM s-au unit în celebrarea Zilei Naționale, de vineri, 3 decembrie, aceștia vor fi din nou adversari în lupta pentru trofee. Etapa a 10-a începe cu duelul dintre SCM OHMA Timișoara și CSA Steaua București.

*foto: U-BT Cluj-Napoca (Instagram)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!