Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Am atacat cu frică și va trebui să corectăm lucrul acesta”

Dan Fleșeriu: „Am atacat cu frică și va trebui să corectăm lucrul acesta”

Cu puțin timp înainte de începerea noului sezon, BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca s-au întâlnit în finala Memorialului Elemer Tordai. Trupa gazdă a controlat cea mai mare parte a jocului, însă oaspeții au revenit în ultimul sfert și s-au impus la o diferență de șase puncte: 74-68.

După terminarea partidei, Dan Fleșeriu a oferit o scurtă declarație în care și-a spus părerea despre jocul prestat de elevii săi, punctând mai multe elemente care au dus la victoria adversarilor.

Un meci în care noi am stat destul de bine în primele trei sferturi. Am avut multe momente bune de joc. Din păcate, imediat ce conducătorul nostru de joc s-a accidentat, n-am mai reușit să găsim aproape deloc drumul spre coș. Am marcat foarte puține puncte în sfertul patru și Clujul a câștigat meritat. De asemenea, sunt convins că, de fiecare dată, echipa mai agresivă va avea câștig de cauză, cel puțin între noi și Cluj.

Am avut foarte multe turnoveruri în sfertul patru. Deci nu pot să fiu mulțumit absolut deloc de asta. Am atacat cu frică și va trebui să corectăm lucrul acesta. Este un meci de pregătire, suntem, să zicem, la primul meci, cu adevărat, important și de intensitate maximă din toate meciurile pe care le-am disputat. Băieții au răspuns bine în primele 25-28 de minute. Va trebui să corectăm și să mergem 40 de minute bine. Pe de altă parte, Clujul a jucat deja meciuri, la turneul lor de-acasă, cu echipe extrem de importante și, de asemenea, în Muntenegru, cu echipe foarte importante. Erau mult mai bine pregătiți pentru confruntarea de astăzi și s-a și văzut în teren. Sunt sigur că, în timp, vom reuși să ținem 40 de minute ritmul pe care l-am avut în primele 25 de minute.”

Pentru BC CSU Sibiu urmează duelul cu CSM CSU Oradea din Supercupa României. Acesta are loc sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18:30, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Drumul spre cos
    a fost cam pe calea aerului. Procentajele de la distanta din primele 3 sferturi sunt high expectations.
    Stewart si Tohatan trebuie sa creasca pe poz 1, ca sa nu mai avem parte de alte Q4 si in plus la stilul actual nu scoatem faulturi destule. Mai avem nevoie de un Hardy :)

    cu 4 ani în urmă (27.09.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Sunt curios unde îl vezi pe Hardy în echipa asta?

      cu 4 ani în urmă (28.09.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Il vad necesar
    pt turnovers si tranzitii. Ar deschide foarte mult abordarile tactice.

    cu 4 ani în urmă (29.09.2019)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ???
      Hardy e foarte limitat dpdv ofensiv si destul de simplu de contracarat. O repliere rapida si faulturi inteligente il pun in mare dificultate.
      Parerea mea e ca noi am pierdut finala cu Oradea tocmai din cauza ca am fost limitati dpdv ofensiv si lipsa de luciditate in momente grele. Anul acesta avem jucatori cu care rezolvam aceste lacune si dupa ce am vazut pana acum, ma declar multumit de nou veniti.

      cu 4 ani în urmă (30.09.2019)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Hardy(like) in contextul actual
      poate fi folosit mult mai eficient parerea mea. Impreuna cu Jordan cred ca ar fi mult mai bine pus in valoare. Anul trecut, inafara de Tamulis nu aveam shooteri asa ca o aparare mai aglomerata era de asteptat si asta punea dificultati pe patrunderi, dar anul asta s-ar deschide mult mai mult orice echipa in fata noastra. E un gen de jucator care cred ca ne lipseste si asta e doar o parere de fan din tribuna. Sper sa ma insel si lotul actual cu noul stil de jos, se faca mai mult decat anul trecut.

      cu 4 ani în urmă (30.09.2019)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @/z/z/z
      "Limitati dpdv ofensiv"? Ati avut alaturi de OClj si Pitesti cea ma mare medie de pcte pe meci! Peste Oradea!
      Mie nu mi s-a parut ca nu aveati o echipa ofensiva, dimpotriva. Acum marcati mai mult din afara semicercului dar nu mai puneti in valoare jucatorii mari de sub panou. Este clar o echipa diferita fata de anul trecut, ramane de vazut daca e si mai eficienta.

      Referitor la finala cu Oradea, nu ati pierdut pt ca ati fost limitati ofensiv sau lipsiti de luciditate. Ati pierdut pt ca Oradea a fost mai buna in acea serie.

      cu 4 ani în urmă (30.09.2019)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      @jordan 23
      Ne-am bazat in principal pe agresivitate, forta si viteza pe tranzitie... asta am jucat foarte bine, ne-am dominat adversarii dpdv fizic si asta ne-a adus media mare de puncte.

      Cand zic limitati dpdv ofensiv ma refer la optiunile putine pe care le-am avut si incapacitatea de a marca din unele zone ale terenului, cum ar fi semidistanta, distanta, libere.
      Un alt exemplu ar fi recuperarile ofensive. Cand ai multe recuperari ofensive inseamna ca precizia nu e stralucita. Au fost multe meciuri in care am avut zeci de recuperari ofensive si am avut foarte putin puncte "second chance".

      cu 4 ani în urmă (01.10.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!