Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby la vârf între CSM CSU Oradea şi BC Mureş Târgu Mureş

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.12.2015

Runda cu numărul 14 din Liga Naţională de Baschet Masculin se va încheia cu un duel clasic al campionatului nostru, un duel între ultimele două vicecampioane naţionale, CSM CSU Oradea şi BC Mureş Târgu Mureş. Partida este programată sâmbătă, 19 decembrie, cu începere de la ora 20:00, fiind transmisă pe DigiSport. 

Înaintea confruntării directe de mâine, Oradea se află pe poziţia a 3-a cu 20 de puncte şi un bilanţ de 8 victorii şi 4 înfrângeri, în timp ce BC Mureş este prima în clasament cu 21 de puncte acumulate, 9 victorii şi 3 meciuri pierdute. Ambele combatante au la activ câte o restanţă. La mijlocul acestei săptămâni, ambele formaţii au disputat partide din cadrul etapei a 13-a, Mureşul câştigând pe teren propriu cu Dinamo, 80-72, în timp ce Oradea a cedat inexplicabil în fieful Timişoarei, 84-89.

Doar în ultimul deceniu, CSM CSU Oradea şi BC Mureş au dat piept de 26 de ori, timp în care bihorenii şi-au adjudecat 17 confruntări, iar mureşenii doar 9. În partida tur, disputată la Târgu Mureş, trupa lui Cristian Achim a câştigat la 9 puncte diferenţă, scor final 85-76. De asemenea, în stagiunea precedentă, vicecampioanele ultimelor ediţii de campionat s-au întâlnit în două rânduri, fiecare câştigând în deplasare, Oradea la Târgu Mureş cu 78-76, în timp ce Târgu Mureş la Oradea cu 87-65. 

Disputa va fi una extrem de disputată şi interesantă, având în vedere atât faptul că Oradea a cedat în etapa trecută pe terenul unei echipe mult mai slab cotate, cât şi faptul că unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor, Sean Barnette, se confruntă cu probleme medicale. De cealaltă parte, BC Mureş va încerca să-şi sudeze poziţia de lider, dar şi să răzbune eşecul din tur. 

Confruntarea va fi arbitrată de un trio format din Ciprian Stoica, Şerban Raşoagă şi Dragoş Barbu, în timp ce comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Ion Olaru. 

*Foto: Roby Boros (Facebook CSM Oradea)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!