Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București și CSM Constanța dau prima luptă directă după aproape un an

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.01.2024

Dinamo București și CSM Constanța dau prima luptă directă după aproape un an

CSM Constanța și Dinamo București deschid Top 10 cu primul duel direct după o pauză de aproape fix un an. Confruntarea este programată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18:00, pe terenul Gladiatorilor din Tomis.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în prima fază a sezonului anterior din Liga Națională. Alb-roșii au avut atunci câștig de cauză, iar victoria le-a adus calificarea în Top 10, după 29 de puncte înscrise de Darnell Edge. El a fost urmat atunci de cele 16 puncte ale lui Moldoveanu.

De altfel, Dinamo a câștigat trei meciuri la rând împotriva dobrogenilor, ultima victorie a celor din urmă datând din ianuarie 2022, scor 64-55, în Sala Sporturilor din Constanța. Din loturile acelor echipe, doar Mario Lazăr, Andrei Oprean, Andrei Mandache și David Pătru mai fac parte și din componența actuală.

Dinamo a încheiat cu brio prima fază de campionat, după un start dificil, cu bilanț de 3-6. Formația din Șoseaua Ștefan cel Mare a câștigat șase dintre următoarele șapte jocuri, unicul eșec venind în fața campioanei României, U-BT Cluj, scor 83-69 în Btarena.

În această serie impresionantă, alb-roșii au trecut de codașele Laguna București și Corona Brașov, dar au reușit să obțină și victorii cu contracandidate din Top 10 precum CSO Voluntari, Rapid București și Corona Brașov și vor începe cu un bilanț de 3-5 în lupta la play-off.

De partea cealaltă, marinarii au cel mai slab bilanț în turul câștigătorilor, cu doar două victorii și șase eșecuri, fiind la egalitate cu Corona Brașov. Singurele victorii au fost bifate cu CSU Sibiu, respectiv CSM Târgu Mureș.

În ultimele cinci jocuri, elevii lui Dan Fleșeriu au un bilanț de doar 2-3, suferind eșecuri cu FC Argeș și CSM Oradea, fruntașele din Conferința B, respectiv cu SCM U Craiova, una dintre decepțiile acestui sezon.

Bryan Griffin este cel mai eficient jucător pentru CSM Constanța, cu medii de 14.1 puncte și 8.3 recuperări, iar Jorden Duffy se remarcă la pase decisive cu 5.9 pe meci.

De partea cealaltă, Andre Jones are 17.5 puncte pe meci pentru Dinamo, liderii la recuperări și pase decisive fiind Sean Evans (7.6), respectiv Cortez Edwards (5.3).

Disputa dintre CSM Constanța și Dinamo București este programată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța