Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: CSM București - Gaz Metan Mediaș 90-125

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.03.2012

 90-125

29-31, 16-32, 23-32, 22-30

15-8  Fișă meci  18-5(1)

Gaz Metan Mediaș a spulberat pe CSM București, scor 125-90, la Arena de Baschet, în cel mai important meci al etapei a 25-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul a fost transmis în direct pe DigiSport 2. Soarta partidei a fost pecetluită din sfertul al 2-lea, accidentările lui Căruțașu și McKenzie afectând în mare măsură raportul de forțe.

CSM-ul, măcinată de probleme cu titularii posturilor 4 și 5, a început partida cu Andrei Vizitiu în garnitura de start, alături de Martinic, Gallimore, Bosnjak și Rhinehart. În schimb, Gaz Metan a început cu formula Tomeljak, Dumitrescu, Jucan, Ivanovic și Zigeranovic în cvintetul de start.

Lipsită de cei doi oameni de bază din spațiul de trei secunde CSM a încercat să joace în viteză pentru a împiedica adversarul să se apere pe poziții prestabilite. Astfel. Martinic a apărut la finalizare de cele mai multe ori și a reușit să obțină două greșeli personale la fundașul Ivan Tmolejak. Gazdele au avut probleme sub propriul coș, acolo unde au permis adversarului să recupereze nestingherit. La vizitatori a intrat Craig Moore, jucăor ce a restabilit egalitatea la 13. spre jumătatea pimei secvențe.
Jocul continuă sub aceleași auspicii, cu formația gazdă marcând pe acțiuni rapide, dar adversarul a replicat prin aruncările lui Moore, cu finalizări pe pivot, ori pe acțiunile individuale de mare efect ale lui Ivanovic. Bosnjak înscrie de la distanță, însă Gaz Metan găsește soluții în apropierea coșului pe propriile acțiuni ofensive. În defensivă vizitatorii se așează în apărare zonă una care aduce primul avantaj mai mare de o posesie pentru vizitatori. Gallimore găsește două soluții din spatele semicercului pentru a restabili egalitatea, dar o nouă recuperare ofensivă a dus scorul la 31-29 pentru Mediaș după zece minute de joc.

Amfitrionii încep sfertul al doilea în aceeași formulă și întâmpină dificultăți în ceea ce privește ritmul de joc. Astfel, Gaz Metan, echipă ce a avut mai multe variante în ceea ce privește efectivul de jucători, a accelerat ritmul pe faza ofensivă, datorită unei garnituri de jucători mai scunzi și mobili și s-a desprins la opt lungimi pe tabela de marcaj. Claudiu Fometescu apare pentru CSM, iar Bosnjak oprește seria negativă a echipei din capitală însă Gaz Metan izbutește să se așeze în defensivă și se apără foarte eficient pe sistem zonă.
Craig Moore se evidențiază din spatele semicercului și înscrie de alte două ori din afara semicercului pentru a se desprinde la 12 puncte în minutul 16, când Hristu Șapera a cerut timp de odihnă. A fost o perioadă în care Martinic a stat pe bancă, iar cursivitatea în jocul ofensiv al gazdelor a avut de suferit. Urmează un slan dunk pe recuperare semnat Mitchell, americanul marcând apoi și pe contraatac. CSM-ul nu ajunge la finalizare pe mai multe acțiuni de atac, iar Gaz Metan punctează pe contraatac. Martinic punctează de la distanță, dar repriza se termină același Moore, care a înscris pentru a 7-a oară din afara semicercului în prima repriză. La jumătatea partidei scorul era de 63-45 pentru oaspeți.

Zigeranovic înscrie de pe pivot la prima acțiune din repriza a doua pentru a duce diferența la 20 de puncte. Nicoară îl dublează pe colegul său din aceeași zonă a terenului, pentru ca Rhinehart să aducă primul coș din acțiune al amfitrionilor, unul de trei puncte. Martinic îl dublează cu o reușită de la opt metri. Urmează al 8-lea coș de trei puncte pentru Moore, una prin care egalează recordul stagional. Nicoară mai aduce două puncte pentru a mări avantajul Mediașului la 25 de puncte în minutul 24.
Un minut mai târziu CSM-ul intră în penalizare. Martinic și Vizitiu punctează din acțiune, însă Mitchell răspunde din acțiune, iar Nicoară de la linia de pedeapsă și apoi spectaculos printr-un slam dunk. Între timp Rhinehart comite a 4-a greșeală personală. Vine rândul lui Tomeljak să puncteze pe pătrundere și prin acest coș se consemnează un ecart de 30 lungimi pe tabela de marcaj. Sfertul se termină cu un nou slam dunk pe urmărire din partea lui Mitchell. Scorul la intrarea în sfertul decisiv era de 95-68.

CSM-ul a început mai bine sfertul decisiv și a înscris primele coșuri din acțiune. Replica vine de la Tudor DUmitrescu printr-un coș cu fault și liberă transformată. Ivanovic recuperează ofensiv și înscrie pentru a duce Mediașul la 100 puncte marcate în mai puțin de 33 minute de joc. Muntenegreanul lui Gaz Metan îl servește exemplar pe Tomeljak care mai pune două puncte pe tabela de marcaj. Șapera cere timp de odihnă și solicită apărare pressing pe tot terenul. Rhinehart comite a 5-a greșeală personală și CSM-ul intră în penalizare la jumătatea secvenței.
Ecartul continuă să crească, Dumitrescu și Nicoară mărind avantajul lui Gaz Metan la 35 de puncte. Formația oaspete joacă ultimele minute cu Racovițan și Marcu, iar Martinic punctează din nou pentru a atinge pragul de 30 puncte. Replica vine de la Craig Moore, care stabilește un nou record stagional cu cea de-a 9-a reușită din afara semicercului. Totodată și el a depășit bariera celor 30 minute marcate. Jucan aduce un nou coș de la distanță, iar Gaz Metan atinge pragul de 120 puncte marcate, pentru ca Moore să înscrie al 10-lea coș de trei puncte în acest meci. Meciul se sfârșește cu reușitele lui Drăgușin și Vizitiu, la scorul de 125-90.

Remarcați
CSM - Martinic 32 puncte, 8 pase decisive, Gallimore 14 puncte, Rhinehart 13 puncte, Vizitiu 13 puncte, Bornjak 11 puncte.
Gaz Metan - Moore 34 puncte, 5 recuperări, Mitchell 20 puncte, Zigeranovic 15 puncte, 6 recuperări, Dumitrescu 15 puncte, Ivanovic 12 puncte, 4 pase decisive, Nicoară 11 puncte, 8 recuperări

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!