Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Oradea îl primește pe Andjelko Mandic în calitate de adversar

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.03.2012

 Arena Antonio Alexe

 sâmbătă (31.03), ora 19:00

 18-8   Fișă meci   9-18 

CSM Oradea primește vizita echipei SCM U Craiova, într-un meci contând pentru etapa a 29-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Partida are conotații aparte pentru publicul bihorean.

Meciul de la Arena Antonio Alexe nu are o miză deosebită. Echipa locală pornește din postură de favorită în condițiile în care este mai bine situată în clasament dar și pe fondul prestațiilor foarte palide ale oltenilor din ultima perioadă.

CSM Oradea pune la bătaie o serie activă de șase victorii consecutive și își propune să încheie sezonul regulat în notă pozitivă, cu un șir de opt succese înlănțuite. În schimb, Craiova va încheia sezonul 2011/12 cu ocazia acestei partide. Doljenii vor încerca să o facă într-o notă pozitivă, dar această afirmație e posibil să nu aibă acoperire întrucât Craiova a vut prestații jenante în ultima perioadă și în aceste condiții a ajuns la cinci înfrângeri consecutive. Această situație contravine 

Confruntarea Oradea - Craiova este prilej de sărbătoare pentru iubitorii sportului cu mingea la coș de pe malul Crișului Repede. Va fi ultima reprezentație în propriul fief înaintea playoff-ului dar mai cu seamă pentru că acest moment este marcat de revenirea lui Andjelko Mandic în orașul în care a petrecut două sezoane și jumătate. Vorbim despre întâlnirea cu cel mai influent jucător străin pe care această formație l-a avut până la această oră.

Lasând însă momentul special, trupa lui Cristian Achim, va trebui să țină cont din nou de problemele medicale ale fundașului Gediminas Navickas, respectiv de supra solicitarea celorlalți fundași din rotație de bază, Silviu Lupusavei și Nemanja Maric.

Totuși, trebuie notat faptul că în ultima perioadă atât Oradea cât și Craiova au avut un calendar similar. Ambele au jucat la finele săptămânii precedente și au făcut-o la mijlocul celei actuale.

În tur, la Craiova, bihorenii s-au impus cu scorul de 87-63, bifând al 8-lea succes din totalul de 11 jocuri oficiale disputate în compania acestei formații. Bilanțul confruntărilor desfășurate la Oradea este de 4-1 în favoarea gazdelor. CSM-ul are o serie de patru victorii consecutive împotriva acestei formații. Cristian Achim are 7-1 împotriva Craiovei de la numirea în funcția de antrenor al echipei din Oradea.

7 comentarii la aceasta stire:
  • zapacitu79 :

    hai ca se poate
    O sa aiba meci greu oradea!!!!! Craiova e in vacanta demult si sezonul asta :))

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    the return of the long lost son...
    Welcome back Andjelko... va fi un meci frumos chiar daca pare o disproportie in jocul celor doua echipe. Cu siguranta Mandic va fi primit frumos de publicul oradean si ma astept la un nou exemplu de politete si fair play in Arena Antonio Alexe. As pune la indoiala, totusi, faptul ca Mandic este cel mai influent jucator al CSM Oradea. A fost foarte influent sub comanda lui Achim si in perioada de ascensiune a echipei. Eu as inclina a-i acorda aceasta "titulatura" unui anume Djordjio Djordjic care a pus umarul serios la existenta acestei echipe alaturi de Serban, Kosa si, la vremea aceea tinerele sperante, Nemanja Maric, Titus Nicoara sau Andrei Mandache. Pe acea vreme CSM Oradea isi cauta identitatea si a devenit din mica echipa promovata din divizia B, echipa care a batut Dinamo si Asesoft pe teren propriu printr-o fantastica atitudine de combativitate sportiva data exemplu in teren de tocmai Djodjic... daca Mandic a fost liderul maturizarii echipei, Djodjio a fost liderul "copilariei" si "pubertatii" ei... sa vedem cine va fi liderul "la pensie" :))) HAI CSM & Welcome back, thee who even Chuck Norris can't defend ;)

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • uskatu :

    CSM
    Cata dreptate ai Tomy,si mai tin sa precizez un nume din echipa de atunci, Havier care nu ma insel plecase de la Oradea la echipa belgiana Spirou Charleroi ( sper ca am scris bine )

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • cronicar :

    @Tomy
    Hai sa iti dau cateva informatii din interiorul echipei :) Djordjic a jucat numai pentru el la Oradea... dupa meci, indiferent daca pierdea echipa su castiga, el era interesat de un singur lucru si anume statistica lui personala! Plus ca nu era un jucator care sa contribue mult la dezvoltarea grupului... era un tarantoc mai mult. Avea grija sa nu iasa cu 5 faule, facea cascadorii pe teren, etc.. Si inca un lucru! Djordjic a jucat pe bani frumosi la Oradea.
    In schimb Mandic a venit pe bani putini. A pus suflet! Era foarte implicat chiar si cand avea un conducator egoist, o extrema care era foarte emotiv si in rest juniori langa el. Isi asuma rolul exact de care era nevoie. Daca careva marca el facea apararea nu se baga peste el. Era respectatat de toti si controla echipa atat pe teren cat si in vestiar. Il ajuta mult pe Achim la probleme tectonico-tactice. Au fost meciuri cand pe final Achim a cerut time-out la scor strans si nu a avut ce sa zica... iar Mandici a indicat schema si baietii au castigat.
    Faptul ca "the long lost son" nu a ramas in Oradea este mare pacat... el iubea orasul, suporteii si are baschet in sange. Trebuia retinut pe un post de antrenor secund/al saselea strain.

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    interesant...
    @cronicar... nu neg cele spuse de tine deoarece eu privesc acest fenomen prin prisma simplului spectator din tribuna care urmareste un spectacol sportiv. Sigur, cele descrise de tine fac parte din acest joc, insa aceste lucruri nu se vad, sau cel putin nu le-am simtit, din tribuna, si in acest caz va trebui sa ma declar profan. Daca ai aceste informatii din acele timpuri inseamna ca erai in mijlocul acelor oameni si pentru asta toata stima, insa un lucru este cert... spectatorii l-au iubit extrem de mult pe Djordjic si l-au iubit si pe Mandic si il vom primi inapoi cu bratele deschise. Si ei, ca toti oamenii de altfel, au avut si au anumite calitati si anumite defecte, cat de "admirabile" sau "de reprosat" sunt acestea, depind de sistemul de valori al fiecaruia care observa ce se intampla si de acuratetea informatiilor detinute. Sa cadem la pace si sa spunem ca amandoi au fost jucatori emblematici pentru CSM Oradea si au influentat pozitiv evolutia acestui club. Sunt ferm convins ca amandoi vor avea cariere de antrenori stralucite (desi nu stiu ce face Djordjio la aceasta ora) si sper ca la un moment dat sa mai viue Arena Antonio Alexe de numele lor strigate de 2000 de perechi de plamani.
    @uskatu... te referi cumva la Julien Rahier? :)

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • cronicar :

    @Tomy
    Nu e nevoie de pace :) pentru ca nu a fost razboi :) Ai dreptate, din tribune nu se vede imaginea completa. Asta este o frustrare de-a mea... consider ca Mandic nu a fost apreciat nici de Achim si nici de Serban. In fien, inteleg ce zici si daca ar fi un bunt de LIKE asi da un click pe el la comentul tau. Felicitari pentru maniera civilizata si felxibilila in care iti expui opinia!

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Frumos !
    Domnilor "cronicar " si "Tomy", va felicit pentru frumoasele cuvinte spuse despre echipa de pe malul Crisului Repede, despre acei jucatori minunati de care vorbiti , asa cum au fost ei , cu bune, cu rele .
    Sa nu uitam ca lor le datoram faptul ca acum sala este aproape tot timpul plina si ca lumea vine cu placere sa asiste la acest sport.
    Un sincer BRAVO !

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!