Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Document oficial. Condițiile pentru organizarea competițiilor în spațiile închise pentru sporturile de echipă

Document oficial. Condițiile pentru organizarea competițiilor în spațiile închise pentru sporturile de echipă

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății au semnat un ordin comun pentru reluarea competițiilor sportive, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ordinul a fost trimis spre aprobare Camerei Deputaților din Parlamentul României și prevede modul în are se vor desfășura competițiile sportive profesioniste atât în spații închise cât și în aer liber, bazine acoperite și în aer liber sau săli de fitness și aerobic.

Astfel, în ceea ce privește competițiile sportive care se desfășoare în spații închise, cum este și cazul baschetului, echipele participante vor avea nevoie de un cantonament de 14 zile, în care toate testele RT-PCR să iasă negative, pentru ca meciurile să se poată desfășura. Interesant este că, după ce se obțin două rezultate negative, atât jucătorii, cât și reprezentanții organizatorilor competițiilor au recomandarea să stea în regim de cantonament pe toată durata sezonului. Ceea ce în baschet ar însemna măcar șapte luni, dacă Ligile Naționale vor debuta în noiembrie, după cum arată sursele baschet.ro.

În ceea ce privește transportul de la hotelurile unde sunt cazate echipele și spațiul de antrenament și meciuri, fiecare echipa se va deplasa cu un autocar propriu, la ore diferite, pentru a evita aglomerația.

Accesul în săli va fi limitat doar la jucători, staff-ul tehnic, oficialii partidei, personal auxiliar esențial pentru desfășurarea meciului și presa, pe baza unui tabel nominal. Așadar, accesul spectatorilor va fi interzis, în perioada pandemiei.

Interesant este că ordinul prevede ca jucătorii să vină echipați încă de la hotel și să facă încălzirea la momente diferite. De asemenea, după meci, jucătorii vor urca direct în autocar și vor face duș la spațiile de cazare.

Dar toate măsurile prevăzute în acest ordin, în ceea ce privește competițiile sportive de echipă desfășurate în spațiu închis, le puteți citi în galeria foto atașată.  

*foto: monitorulcj.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    ...
    N-am cuvinte, nici nu știu, sa rad sau sa plâng

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • Csm.O :

    .
    Foarte greu, aproape imposibil de respectat acest protocol. Chestia cu cantonamentul pe tot parcursul campionatului, nici nu se poate lua in discuție. Jucătorii sa nu aiba acces la vestiare, nu mi se pare o decizie logică. Încălzirea pe rând, ok, dar în timpul meciului la sporturi ca baschet/handbal jucătorii se ating destul de des. După meci să plece direct la spațiile se cazare, la fel, o măsură puțin forțată. Ce este si trăit, faptul că nu vor fi spectatori. Eu cred ca doar un campionat cu etape tip turneu poate incepe si asta cu 8 echipe. Nu prea vad un campionat normal, dus la bun sfârșit cu etape săptămânale.

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    In ceea ce priveste baschetul, regulamentul este inaplicabil sau mai bine zis, inutilizabil.
    Din ce am citit, conditiile de antrenament raman aceleasi, adica distantare fizica de 2m. Practic nici nu are rost sa discutam de meciuri, cand nu te poti antrena pe specificul jocului de baschet.
    Astept lamuriri ulterioare.
    Ce e trist e faptul ca juniorii nu au sanse de a juca in sezonul urmator...

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Pentru a cîta oară ?
    Noi trebuie să inventăm roata, mersul pe jos și apa caldă. In loc să vedem cum fac alții și eventual să ajustăm puțin, ne trezim cu tot felul de aberații. Mai rămînea să ceară trasee speciale desenate pe parchet în așa fel ca jucătorii să nu se întîlnească sau montat fileul de volei și fiecare în terenul lui. In alte părți ( Olanda, Germania etc ) se gîndesc să permită între 30% și 50% prezența publicului. Pe de altă parte, la român dacă îi pui o regulă, primul lucru la care se gîndește este cum să o fenteze.

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    ....
    Asa cum era de asteptat. De ce oare la unguri meciurile sunt cu spectatori? Pentru ca ei cunosc sapunul de mult.

    cu 3 ani în urmă (19.08.2020) Raspunde
  • Venus :

    Ordinul modificat
    Ordinul va fi modificat daca trece prin Camera Deputatilor.
    In principiu, dupa modelul situatiei din turismul extern si planurile din alte tari UE, lucrurile pot fi simplificate foarte usor
    Astfel inaintea fiecarui meci saptamanal participantii vor prezenta un test PCR Covid-19 negativ nu mai vechi de 48 de ore.
    Fara spectatori, doar un lot minim cu 12-15 participanti de echipa (cu minim 8-10 jucatori validati). Astfel in sala vor fi prezenti 15x2 + 10 oficiali = maxim 40 de personae per meci.
    Din acestia doar cei aflati pe teren vor fi fara masca(6x2+3=15) ceilalti cu masca.
    Curatenie, dezinfectie,, pregatire, etc. se desfasoara cu minim 3-5 ore inainte de intrarea echipelor.
    Permite si desfasurarea competitiilor si protectie peste medie.
    Nu sunt necesare cheltuieli neverosimile si sisteme complicate cu cantonamente prelungite si discomfort inuman.
    In acelasi sistem se pot desfasura si campionatele de juniori.
    Se poate modifica si regulamentul de desfasurare cu faze zonale in prima parte a campionatului care sa prevada deplasari mai scurte local.
    Dupa Ianuarie se poate trece la meciuri la distante mai mari sau turnee lunare.
    Haideti ca se poate.
    Putina dorinta si interes fara lucruri complicate.

    cu 3 ani în urmă (20.08.2020) Raspunde
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    6x2?
    6x2? Adica romanii au inventat baschetul in 6? Pentru ce sport fara spectatori?

    cu 3 ani în urmă (20.08.2020)
    • Venus:

      Buna gluma cu sapunul...
      6 adica 5 jucatori + antrenorul
      Plus cei 3 arbitri

      cu 3 ani în urmă (20.08.2020)
    • Venus:

      Buna gluma cu sapunul...
      Sport fara spectatori pentru momentul acesta. Si pentru a salva viitorul sportului.
      Daca nu se face sport fara spectatori acum nu vor mai avea spectatorii la ce sa se uite in viitor!!!
      Formula 1, de exemplu, face incasari mai mari acum fara spectatori.
      De unde vin banii? De la telespectatori.
      Si NBA-ul vinde foarte bine fara spectatori. Si Uefa, tenisul, baschetul, etc. Toti care au pornit campionatele fara spectatori au facut super afaceri din TV. Inclusiv baschetul in Spania sau Germania.
      Astea sunt modele de urmat.
      Ar fi cazul ca FRB sa discute serios cu televiziunile pentru ca spectatorii sunt f. interesati de meciuri, bineinteles in fata televizorului pentru moment.

      cu 3 ani în urmă (20.08.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!