Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duelul Mureș vs Timișoara la episodul al 18-lea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.04.2012

Foto: Radu Roșca

Confruntările dintre BC Mureș și BC Timișoara au fost mai mereu aprig disputate și cu scântei în teren, dar și în rândul publicului spectator. Al 18-lea episod al acestui serial promite să nu fie cu nimic mai prejos.

Ba din contră, dacă ținem cont de miza acestui joc, putem sta liniștiți. Va fi un spectacol baschetbalistic de mare atracție, datorat în special valorii celor două echipe și a stilului de joc radical diferit.

Revenind însă la ce ne spune trecutul, Timișoara are un avantaj destul de important în partidele cu ardelenii. Bilanțul general este de 11-6. Mai mult, echipa pregătită de către Predrag Badnjarevic are avantaj și în partidele disputate în sezonul regulat al Diviziei A. Scorul în acest gen de întâlniri este de 9-4.

În schimb, în Cupa României, aceste formații s-au confruntat de patru ori. Scorul partidelor este egal, 2-2, cu precizarea că ambele duble eliminatorii au fost adjudecate de către timișoreni. De fapt, una dintre aceste confruntări a deschis sezonul competițional 2011/12.

În schimb, echipa din Târgu-Mureș a câștigat ultimele două partide oficiale disputate cu Timișoara. Este vorba despre 81-68 în revanșa turului inaugural al cupei, respectiv 83-79, chiar la Timișoara, în ultima etapă din tur. Atunci când tigrii au oprit seria de 12 victorii succesive pentru leii din Banat.

Va fi a 9-a întâlnire directă la Târgu-Mureș. Scorul precedentelor confruntări este de 5-3 pentru ardeleni. Ultimele două partide desfășurate în Junglă s-au încheiat cu succesul gazdelor. Ultima victorie pentru Timișoara s-a consemnat pe 28 feruarie 2010.

Duelul dintre Srecko Sekulovic și Predrag Badnjarevic a ajuns la episodul al 2-lea. Prima dispută a fost adjudecată de BC Mureș, scor 83-79. Acest prim meci a avut loc în turul actualei ediții de campionat.

Jason Forte a avut 18 puncte, JuJuan Cooley a adăugat 17 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, iar Virgil Stănescu și Calvin Watson au bifat câte 13 puncte fiecare. În schimb, Bogdan Popescu a avut 24 puncte, Ivan Siriscevic și Nikola Jovanovic au adăugat câte 13 puncte, iar Zlatko Jovanovic a terminat cu 12 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!