Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Editorial. Prin faulturi tehnice nu dezvoltăm personalitatea jucătorilor români

Editorial. Prin faulturi tehnice nu dezvoltăm personalitatea jucătorilor români

Sâmbătă, 18 martie, Oradea Arena a găzduit cel mai așteptat duel al Ligii Naționale de Baschet Masculin: CSM Oradea vs. U-BT Cluj-Napoca. Partida a fost extrem de intensă, cu multe momente tensionate, iar, la final, victoria le-a revenit elevilor lui Cristian Achim: 82-74.

După meci, fanii celor două echipe au continuat „jocul” și în mediul online, dezbătând aprig momente precum eliminarea lui Karel Guzman, provocarea lui Nikola Markovic sau starea de nervozitate arătată, în principiu, de clujeni, conduși de Mihai Silvășan.

Editorialul acesta nu se referă la situațiile menționate anterior, pentru că s-au luat măsuri, U-BT Cluj-Napoca a deschis o anchetă internă în legătură cu gesturile lui Karel Guzman și diverse site-uri au scris deja pe acest subiect.

De asemenea, acest articol nu are scopul de a-i răpi Oradiei din merite. Roș-albaștrii au făcut un meci foarte bun, au fost disciplinați, și-au stăpânit mai bine emoțiile și au obținut o victorie meritată.

Cu toate acestea, doresc să mă refer la o situație care a avut loc în ultimele 90 de secunde ale meciului. La scorul de 74 la 72 pentru U-BT Cluj-Napoca, aflat în mismatch cu Erick Neal, Emanuel Cățe a fost depășit, în primă fază, de fundașul american, dar s-a repliat rapid și a izbutit să-i administreze adversarului un capac spectaculos.

A urmat o dezlănțuire a bucuriei pentru pivotul naționalei României, care a început să facă gesturi către galeria clujeană, aflată în acel colț al sălii. În fața lui Cățe era Ciprian Stoica, arbitrul făcându-i un semn să se potolească. Baschetbalistul lui U-BT a continuat să facă gesturi către suporterii alb-negri, moment în care Alin Faur l-a sancționat cu fault tehnic.

Neal a transformat aruncarea liberă primită, apoi a marcat un coș de trei puncte din fața lui Emi, iar bihorenii nu au mai pierdut avantajul, reușind să se impună cu 82 la 74. În opinia mea, faultul tehnic acordat lui Emi Cățe a fost nejustificat. mai ales că, mai târziu, Josh Bostic și Donatas Tarolis se manifestă și ei și nu sunt sancționați. Așadar, acest fault tehnic acordat lui Emi este o expresie a modului în care jucătorii români sunt tratați de către arbitri.

Să o luăm pe rând: ce semnificație a avut gestul pivotului de la U-BT? După un meci tensionat, cu o intensitate ridicată, Cățe a reușit o fază excelentă în apărare și s-a descărcat pentru toate emoțiile adunate.

A deranjat pe cineva acest gest? Bucuria lui Cățe a fost îndreptată, în primul rând, înspre suporterii clujeni și nu a fost o provocare la adresa fanilor orădeni. Dar, chiar dacă ar fi fost un clinch cu susținătorii lui CSM Oradea, o astfel de situație este absolut normală atât în baschetul european de top, cât și în baschetul american. Peste tot există trash-talking, există diferite gesturi pe care le fac jucătorii după ”big plays”, iar acolo fac înconjorul televiziunilor, nu sunt sancționate cu faulturi tehnice.

Sunt de-acord că în situații precum celebrul „Malice at the Palace” sau momente în care, precum aseară, un jucător devine agresiv fizic față de adversari, coechipieri sau suporteri, trebuie să existe sancțiuni. Însă la Emi Cățe nu a fost cazul.

Ca jurnalist român, care iubește baschetul, îmi doresc, în primul rând, să avem sportivi români valoroși, cu personalitate, pasionați de ceea ce fac. Emi este un exemplu în acest sens. Aseară a terminat cu 16 puncte și 11 recuperări, fiind de neoprit sub panoul advers în repriza secundă.

Personal, mă bucur să văd jucători români care au roluri atât de importante, fie că vorbim de Emi Cățe, Vlad Moldoveanu, Andrei Mandache sau Lucas Tohătan. Mai mult decât atât, mă bucur când au reacții de genul, fiindcă asta arată că le pasă, asta arată că trăiesc meciul la maxim și că sunt conectați la joc.

Ce facem dacă îi sancționăm cu faulturi tehnice? Le răpim din personalitate și nu îi lăsăm să trăiască sportul așa cum ar trebui: cu emoție. Practic le transmitem că noi vrem ca baschetbaliștii autohtoni să își vadă de treabă, să stea liniștiți și să nu îndrăznească să se manifeste.

Ne mai mirăm că, în cazul ordinului Novak, în afara lui Vlad Moldoveanu, niciunul dintre jucătorii români cu care am vorbit nu a îndrăznit să își spună părerea și să își apere drepturile?

Ne mai mirăm că baschetbaliști precum Dragoș Diculescu pleacă în străinătate și nu prea mai vor să audă de ce se întâmplă aici? Emi Cățe a fost convins în vara aceasta să se întoarcă în România, după mulți ani petrecuți în Spania, și este un adevărat plus pentru campionatul românesc. Însă dacă este tratat cum este tratat, nu cred că le va fi prea ușor clujenilor să îl convingă să rămână și la anul.

Evident, nu e singura situație pe care am remarcat-o în care arbitrii au această atitudine față de jucătorii români. La Final 8-ul Cupei României de la Constanța, unul dintre cei mai importanți arbitri români a observat că un jucător U23 a comis dublu-dribling și, cu o atitudine de superioritate, i-a spus: „hopa, dublu-dribling”. Asta după ce înainte îi zisese lui Giordan Watson: „Are you teaching me basketball?”.

Arbitrajul este unul dintre „elefanții” din baschetul românesc, iar modul în care îi tratează pe autohtoni, faptul că îi sancționează pentru cele mai mici contacte, nu are cum să ducă la dezvoltarea baschetbaliștilor români.

Emi își va reveni și va continua să joace așa cum a făcut-o până acum. În mare parte din timp, e unul din cei mai liniștiți de pe teren, se concentrează pe joc în sine și nu este agresiv. Însă el are avantajul de a fi fost format în Spania, într-un sistem sănătos, în care au încercat să îl dezvolte din toate punctele de vedere.

Dar ce facem cu cei care deja vin cu moralul la pământ de la juniori? Cu cei care sunt tratați prost de antrenori, cei la care se urlă și care sunt loviți? Cum îi dezvoltăm și le încurajăm pasiunea pentru baschet?

*foto: Elis Iordache/u-bt.basketball

29 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Felucitari
    Pentru aceasra luare de pozitie.
    Cățe merita tot respectul si e un jucator extraordinar de corect, la propriu !

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Respect
    Pt Cate. Un copil frumos educat si un profesionist pe teren.
    Respect David pt editorial. Din pacate nu se va schimba nimic. Mojicii astia vor ramane la fel. Grigoras, Ciulin, Stoica, toti super infatuati. Din pacate am observat comportamente similare si la arbitrii din Eurocup. Nu exista cultura greselii arbitrului. Ca si cum ei n ar fi oameni. Cand le sunt puse la indoiala deciziile devin defensivi si aroganti, ca si cum ei n ar putea gresi niciodata.
    Atata doar ca arbitrii straini tind sa greseasca mai putin si sa fie mai echilibrati dupa o greseala. Sa nu faca varza tot meciul dupa aia cum tind sa faca ai nostri. Ceva consiliere n ar strica, sa devina mai deachisi catre dialog, sa isi aceepte erorile si sa le corecteze deschis. Eu cred ca multe tensiuni s ar elimina in felul asta.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CNAV Eagles București Popa Eduard-Nicolae :

    Bun editorial
    Pregătește-te de dreptul la replică pasiv agresiv, colega.

    Că dacă cereai o opinie pe acest subiect, se termina sezonul și nu venea. :))

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Inainte de a raspunde
    la intrebarea : "Cum îi dezvoltăm și le încurajăm pasiunea pentru baschet?" as supune atentiei faza de la minutul 2,28,36 ( 40 secunde pina la final) din inregistrarea de pe youtube. As da un nume de specialist in domeniu dar ma abtin, astept sa o faca celebrul functional fericit, care sa-mi spuna daca se poate trece la viciere de rezultat sau nu ( usor exagerat of course, plus anularea prin terhnicile la banca , nu sariti, nu huliti ). Pai daca aia nu sunt pasi, eu ma apuc de patinaj artistic.
    Raspunsul la intrebarea "Cum îi dezvoltăm și le încurajăm pasiunea pentru baschet?" este dat de mult timp de ferebeu, de ministru Novak, de sumedenie de dacopati : Prin masuri protectioniste gen U-nustiucit, 40% daci liberi obligatoriu in teren si daca s-ar putea 7 jucatori romani contra 5 ! Apoi le mai aratam poze ingalbenite din anii 60-70-80 cind ne intreceam noi amatorii-profesionisti cu amatorii puri ( pescari, chelneri, vinatori ) din decadentul occident si ii invatam sport ( cu bita , ca tot s-a votat oina sport national pe care nu-l cunoaste nimeni sau mai nimeni - eu sunt unul dintre nimeni , am vazut vreo 2 demonstrative)
    Pe de alta parte partciparea in EuroCup nu ar trebui sa creeze obligatia de a cistiga Campionatul. Daca se gasesc resurse ( money, money, money) atunci am putea aborda Competitia interna asa cum ne cere partidul cu 90% romani. Ca oricum copetitia interna ne ofera 5-6 meciuri/an adevarate. Asa am putea sa-l pastram pe Cate.
    P.S. Am citit opinii ale bihorenilor cum ca U-BT ajucat cu 2 miini pe adversar, dar antrenorul lor declara :„Consider că apărarea noastră agresivă a înclinat un pic balanța”. Dragi bihoreni daca U a jucat din cale afara de agresivi, atunci va recomand sa nu va doriti sa participati la competitii gen Champions League ca o sa plecati plingind dupa un meci cu Riesen Ludwigsburg sau Baxi Manresa.
    P.S. II As dori ca la meciul retur sa fie aceiasi brigada de fluieristi, ca sa vada toata lumea care este diferenta dintre prostie si rea-intentie.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Cu siguranta
      vor fi intrebari de genul ce am vrut sa spun cu faza incriminata. Pai pasii au loc la 40 secunde pina la final, jocul continua pina la out,iar reluarea jocului dupa time-out la secunda -27. Acum las specialistii sa ne spuna cam ce se putea face in 13 secunde intr-un meci de baschet. Scorul 74-72.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      erata
      scor 78-74 !

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Emi Cățe - Jos pălăria!
    Respect și apreciere pentru Emi Cățe! Sper din suflet să continue la U în anii următori. Cred că echipa poate în continuare să progreseze mult și să atingă noi și noi performanțe.
    Legat de acel moment, cred că Emi a reacționat firesc, perfect normal, chiar de dorit, așa cum se menționează și în acest articol.
    Să respectăm toți participanții la spectacolul oferit de baschet și sport în general: jucători și staff ai echipei favorite, a echipei adverse, arbitrii. Oricine poate greși, important e să se învețe din fiecare experiență pentru un continuu progres.
    Cred că polarizarea, de orice fel, nu ajută, dimpotrivă creează probleme mari și foarte mari. Sportul să ne apropie și să ne bucure. Să ne bucurăm de baschet!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Teoria chibritului
    Bun articolul, la subiect, fierbinte, dar intriga are o singură problemă: lipsește cu desăvîrșire! Tot eșafodajul prezentat aici se bazează pe o presupunere falsă: aceea că sancționarea lui Câțe s-a datorat cetățeniei lui (apropo: știe cumva cineva dacă Emi nu are cetățenie dublă, după " o viață" de baschet în Spania și deci teoria articolului cade și pe motivul pașaportului jucătorului). Azi-mîine iese vreun alt jucător cu dezvăluirea orientării sexuale și atunci să te ții la teoriile conspirației și la indignările tradiționaliștilor cu iie neagră la gît... Urmează la fel de bine teoriile pe bază de religie a jucătorului și în final o să vedem arbitri-popi care la pauze o să dea cu agheasmă panourile, băncile de rezerve, steagurile ultrașilor pro-sîrbi și în loc de marjorete vor intra corurile bisericești și bocitoarele profesioniste! Pînă aici cu teoria conspirației: nu s-a fluierat aseară nimic pe bază de pașaport sau pe bază de ce are jucătorul în șort...

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Cate
    Baieti, Cate a loat tehnic deoarece a continuat gesturile dupa ce a fost avertizat de arbitru sa nu o faca rtinid cont banuiesc, ca spiritele erau deja inflamate. tot el impreuna cu Meidle au mai facut asemenea gesturi inainte fara sa gie o problema. daca de la suporterii clujsni accept sa se ia de acest tehnic, v boi jurnalistii sportivi ar trebyui sa fifi ti s i mai astenti la ccce sse intimplaa ppe parchett. aicse tine cont si de situatia data

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ioane te-ai infierbintat
      si uite ce a iesit, ca nu intelege nimeni ve ai vrut sa zici ! Ziaristii sunt boi ?
      Cel indreptatit sa dea tehnicul era stoica, dar nu, metrul-etalon-al-prostiei, adica faurul da tehnicul. Urmareste reactia lui Cate nici macar nu reproseaza, se intoarce din drum. De aceea as dori sa arbitreze tot ei , sa vezi care este diferenta dintre prostie si rea-vointa.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      da
      e fierbinte rau aici, dar poti sa vezi ca revine si incepe iar gesturile, Sunt sigur ca daca nu erau intimplarile anterioare din meci nu primea tehnic cum nu a primit nici prima data. Odata ce ti se atrage atentia sa termini si totusi continui te poti astepta si la tehnic

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      tastatura
      tre sa caut una mai mare. Are literele prea apropiate

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • Mircea Petruș :

    Arbitraj, sport... doar românesc!
    Extraordinar de fain abordat subiectul. Aș merge pe aceeași temă și la celelalte sporturi de echipă. Avem cazuri concrete, de pe la juniori cei mai buni la loturi naționale, pe urmă și de-i cauți cu lupa, nu-i mai afli pe nicăieri, eventual in the midle of the midle.
    Dați p-anoști fraților, c-apoi ne cântăm că n-avem. Vom fi (deja suntem) Țara lui Vietnam, Ejipt, Cambodgia de care vrei, India lu' Buda...etc., c-anoști români nu vor mai fi demult p-aici. Toți am văzut pe la TV că oriunde avem competiții în afară, cei mai mulți suporteri sunt români, de ce? C-au plecat de la ei din țară, de-aia. Păcat!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • Un fin cunoscator :

    Despre tehnic
    Fault tehnic mai nou se da pentru asemenea manifestari si la nivel de NBA, nu spun ca arbitrii nostrii ar fi de nivelul asta :))
    Cate a fost avertizat sa inceteze, la cateva secunde dupa a luat tehnic. Tot subiectul si articolul vine cu o intarziere de ...20 -25 de ani :)) Cate pare mai inteligent decat sa se gandeasca daca Haurica sau Vatmanul ( ca asa arata) ii poarta gand rau....atata pot ei ca si arbitrii din pacate....in rest meciul in general a fost decent peste ce am vazut la nivel romanesc de multi ani incoace.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Editorial despre cum se dezvolta personalitatea jucatorilor romani, pentru ca toata lumea stie ca asta le lipseste cel mai mult: personalitatea. Sau nu e vorba de jucatorii romani ci doar de cate? Atunci in cazul asta fa un articol doar despre cum s-a furat meciul la faza asta, in loc sa o combinam cu nationalism si alte ingrediente de shaorma. Chiar cate mi se pare exemplul de jucator roman care poate juca agresiv, care este tratat ca un strain pentru ca e la fel de bun.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Despre faza
      Faza luata separat de restul meciului nu este fault tehnic. Faza luata in contextul in care pe teren e efectiv atmosfera de bataie, in care arbitrii erau injurati zeci de minute in sir de jucatori si staff clujean, in care esti intr-o arena care a devenit maxim de ostila, in durata si ignorarea arbitrilor care ti-au spus sa incetezi dupa primele secunde nu mi se pare asa iesit din comun. Dupa mine clujenii puteau lua inca 10 tehnice daca voiau sa dea arbitrii. Ca l-au mai ales si pe cate in momentul cand voiau sa mai detensioneze situatia e intradevar subiect de editorial despre ingradirea personalitatii, in timp ce multi jucatori romani doar personalitate au.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • ovidel:

      ... dintre atatia "delicventi sanctionabili" chiar Cate s-a nimerit in bataia pustii?!?
      Bun, inteleg ca se puteau da 10 tehnice bancii noastre pentru nervozitate, dar cred ca exact asta e esenta articolului... nu-l alegi taman pe Emi Cate, care e ca apa sfintita, un profesionist desavârsit care nu contesta NICIODATA deciziile de arbitraj ca sa-ti faci tu norma de tehnice. Adica, daca e unul tacut de felul lui si cu bun simt, ala cam ia castane, nu? Ca de aia "tupeistii" e mai incomod sa te iei ca-ti comenteaza inapoi. Asa, hai sa-i dam la Cate, ca e mai simplu. Cam asa sunt sanctionati si jucatorii U23, de multe ori am impresia ca arbitrii nostri (in special Ciulin) ii ia "de sus" si le baga pumnu-n gura instant, in timp ce cu aia "marii" are glume in program. Poate exagerez putin, dar se promoveaza exact mentalitatea infecta de "pustiule, ciocu' mic ca esti racan, ia du-te si mai freaca podeaua, mai vorbim cand ai si tu niste epoleti pe umeri".

      Desi scurt si secundar, si ultimul paragraf e foarte interesant si merita dezbatut (dar e o tema mult mai ampla) legat de moralul jucatorilor ce vin din juniorat... Daca si-o mai iau si de la arbitrii cu alta moneda decat colegii "mai consacrati" e explicabil de ce stau ascunsi in capatul bancii, stresati ca vine momentul in care antrenorul TREBUIE sa-i bage pe teren, dorindu-si sa-si bage capul in pamant ca strutul pana trece prima repriza :(

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      .
      Chiar cate s-a nimerit in bataia pustii. Unde nu vedem acelasi lucru e daca a meritat sau nu faultul tehnic. Pentru ca daca l-a meritat, atunci nu e asa un martir pentru ca l-a primit. Despre jucatorii tineri sunt si eu de acord, doar ca nu mi se pare ca sunt in aceeasi categorie. Cate e tratat de arbitrii ca un jucator strain profesionist, in ceea ce priveste jocul. Asta din punctul meu de vedere si mai mult din meciul acesta in mod expres. Despre faulturile tehnice nu mi se pare ca exista o astfel de lege nescrisa, ca primele 3 faulturi tehnice la venirea in campionatul romaniei nu se pun. Sa faci un articol in care pretinzi ca te ingrijoreaza situatia jucatorilor romani in devenire care si mie mi se par ca sunt bully-uiti si de arbitri si de antrenori, li se dau faulturi usor si ei nu prea sunt faultati, doar sunt slabi si usor de impins, dupa care scosi din teren dupa 30 de secunde, dar tu de fapt vrei sa scrii doar despre faza cu cate, care nu are nicio legatura cu subiectul in mod general.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    @David Istrate
    Cate este la ora actuala cel mai bun jucător roman. Ieri l-a dominat pe Ogden care este unul dintre cei mai buni pivoți din campionat. Implicit Cate e printre cei mai buni pivoți din campionat.
    Dar, pt va tot timpul trebuie sa existe și un dar, nu sunt de acord cu poziția autorului. "o astfel de situație este absolut normală atât în baschetul european de top, cât și în baschetul american", incorect. Urmăresc de anii buni atât NBA cat și Euroliga și nu e asa. Ca îți arati "muschii" (majoritatea) sau "pozezi" (ca și Curry sau Tatum) e una, dar sa gesticulezi repetat către public sau galerie (nu contează zona) intr-un meci în deplasare, sigur ești sancționat. Aștept de la autor un meci în care s-a întâmplat și o sa-l vizionez.
    Poate ca mai demult erau permise astfel de gesturi dar acum sunt sancționate. Anul trecut, de exemplu, Irving al luat mai multe tehnice pt o astfel de atitudine. Pt ca era nevaccinat și putea juca doar pe anumite terenuri avea astfel de manifestări după coșuri importante. Era sancționat imediat. În schimb, dacă joaca acasă jucătorilor le sunt permise astfel de manifestări.
    În concluzie, nu sunt de acord cu tehnicul la Cate dar arbitrii au procedat regulamentar. În sfertul 3 au trecut cu vederea aceleași gesturi făcute de Meindl și Cate. Poate pt ca era doar mijlocul sfertului 3 și pt ca suporterii orădeni oricum erau reduși la tăcere de revirimentul clujenilor. In schimb, la finalul meciului,când tensiunea era la cote maxime si după ce i se atrage atenția și el ignora, au aplicat sancțiunea.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      cu scuzele de rigoare jordan
      dar eu stiam ca regulamentele sunt facute sa le respecti. Cum adica daca joci acasa ai voie ceva ce nu ai voie in deplasare. Ciudat... Daca as putea m-as teleporta in viitor sa vad comentariile dupa revansa de la Cluj, cu aceiasi fluierici-in-tiriplici. Iar daca vorbim de spiritul regulilor, atunci tocmai in acele momente tensionate, nu te apuci tu faur sa dai ceva peste colegul tau stoica, care era cel in masura sa ia decizia.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      cate
      se pare ca se muta cadura si te incingi si tu.Lasind gluma la o parte,sper ca spre deosebire de altii poti intelege ca a luat tehnic fiindca a continuat manifestarile dupa ce a fost atentionat sa inceteze, si asta in contextul dat. exemplu fiind tot el impreuna cu meindle cu un sfert inainte, si nu au primit tehnic, si nici unul din cei doi, aici fac paranteza si zic din pacate, inchid, nu fac parte dupa cite stiy eu din echipa gazda.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      ioane, abia astept caldura
      de aceea te rog sa-mi spui ce fac Tarolis si Bostic in FATA BANCII clujene la secunda -15 din timpul de joc.
      De la prima postare am scris motivul pentru tehnic la Cate , nu are rost sa insisti. Asa cum am mai spus tehnicul trebuia dat de stoica nu de faur, dar daca au dat acolo parca trebuia sa dea si cu alte ocazii, la jucatorii oradeni exact pentru acelasi motiv. Stoica l-a atentionat si era la juma de metru linga Cate. Dar nu are rost sa comentam, ce a fost a fost, sper sa arbitreze tot ei la Cluj si dupa mai vorbim. Eu pariez pe 2 pina la 5 antisportive si 2 tehnice ( unul musai la Sere :0 ). Ramine sa ghicesti pentru cine. faurul asa de amorul artei va da un tehnic si lui Cuic. Tii pariul ?

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Tehnice
      Dupa ve ia avertizat au mai continuar?
      Inca odata Cate si Meindle au mai facut adta in sfertul trei fara nici o problema, e un lucru normal si nu au luat nici ei atunci tehnic, fiinca a fost ceva decent normal acu a cam sarit calu plus ca a continuat dupa avertizare. Sper si eu sa arbitreze tot ei, si sa nu ne dezavantajeze mai rau decit pe voi aseara. Total deacord.

      Dar daca acu facem atita caz ce o fi in finala daca ajungem acolo ca drumul e lung.
      Mi-e groaza

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Tehnice
      Dupa ve ia avertizat au mai continuar?
      Inca odata Cate si Meindle au mai facut adta in sfertul trei fara nici o problema, e un lucru normal si nu au luat nici ei atunci tehnic, fiinca a fost ceva decent normal acu a cam sarit calu plus ca a continuat dupa avertizare. Sper si eu sa arbitreze tot ei, si sa nu ne dezavantajeze mai rau decit pe voi aseara. Total deacord.

      Dar daca acu facem atita caz ce o fi in finala daca ajungem acolo ca drumul e lung.
      Mi-e groaza

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Excelent
    articolul, felicitari!!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Editorial
    Cu toată stima pentru munca pe care o faceti pe site,tema acestui editorial este falsa iar momentul publicarii total nepotrivit.
    Cred ca titlul potrivit ar fi fost daca faltul tehnic luat de Cate a fost corect sau nu.Titlul ales suna a limbaj de lemn,iar graba cu care l-ati publicat suna a comanda,pentru a mai repara imaginea sifonata a Clujului.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Cate
    Observ multe comentarii legate daca faultul tehnic a fost sau nu acordat corect. Parerea mea este ca a fost acordat corect. De ce? Inainte sa i fie acordat tehnicul a fost avertizat sa se opreasca. A facut 2 pasi in spate catre coechipieri si a revenit sa gesticuleze catre galeria U. Pe de alta parte ar fi si culmea sa fi luat tehnic pentru aceleasi gesticulatii Bostic/Tarolis ei jucand acasa si avand sala in spate. Iar daca se vorbeste despre pierderea meciului in acel moment si eliminarea lui Cate atunci hai sa vorbim de ce nu a luat antisportiv la 1:50:55 cand ii pune piedica intentionat lui Neal neavand nici o treaba cu mingea. Acolo arbitrii erau mai acoperiti de regulament decat la acel tehnic. Si pana la urma il inteleg pe Cate. Cand Neal face tot meciul ce vrea pe langa tine, cred si eu ca incerci sa i pui piedica si cand reusesti un capac te descarci ca si cum ai fi castigat meciul. De altfel, nationalitatea nu are absolut nici o legatura cu acest incident. Parerea mea ca acest articol nu isi avea sensul.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • Snake :

    @David Istrate
    De ce ar fi bun acest articol? Sa încercam sa găsim scuze unui tânăr jucător ( poate cel mai bun roman la ora actuala ) ca nu a respectat o atenționare a unui oficial socotind ca e mai bine sa urmeze efectul de turma a băncii lui U????
    Poate era mai interesant sa scrii despre cum e sa crești intr-o echipa in care exista cel puțin un huligan și nu exagerez, vor ieși la suprafața mai multe despre acest eveniment, cum e sa crești cu un antrenor care înjura cum ii vine la gura pe toată lumea și nu este vb doar de seara trecuta, care sare la bătaie într-un colectiv in care violenta e la ea acasă… oare poți aborda și acest subiect????

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • Snake :

    @David Istrate
    De ce ar fi bun acest articol? Sa încercam sa găsim scuze unui tânăr jucător ( poate cel mai bun roman la ora actuala ) ca nu a respectat o atenționare a unui oficial socotind ca e mai bine sa urmeze efectul de turma a băncii lui U????
    Poate era mai interesant sa scrii despre cum e sa crești intr-o echipa in care exista cel puțin un huligan și nu exagerez, vor ieși la suprafața mai multe despre acest eveniment, cum e sa crești cu un antrenor care înjura cum ii vine la gura pe toată lumea și nu este vb doar de seara trecuta, care sare la bătaie într-un colectiv in care violenta e la ea acasă… oare poți aborda și acest subiect????

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!