Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Elijah Stewart, despre dunk-ul care a schimbat soarta disputei cu Peristeri. Video

Elijah Stewart, despre dunk-ul care a schimbat soarta disputei cu Peristeri. Video

În urmă cu două zile, U-BT Cluj-Napoca reușea să o învingă pe Peristeri și să obțină calificarea în finala turneului preliminar al BCL. Cel mai bun jucător din lotul lui Mihai Silvășan a fost Elijah Stewart, care a ieșit la rampă cu 17 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții.

Americanul se află la primul sezon în echipamentul alb-negru și a sosit în Cluj de la Slask Wroclaw, din Polonia. Stewart a acceptat să ofere un interviu pentru Baschet.ro, în care a vorbit despre duelul cu Peristeri și despre ce îi așteaptă pe ardeleni în continuare:

A fost un pas foarte mare pentru echipă în îndeplinirea obiectivului nostru. Am rămas cu mintea în meci, știind că jocul se va decide în ultimele minute. De asemenea, știam că vom fi nevoiți să muncim din greu în toate cele 40 de minute pentru a obține victoria. Am executat schemele noastre defensive așa cum ne-am dorit, iar acest lucru i-a frustrat pe scorerii lor. Prin urmare, am obținut niște oportunități ușoare pe contraatac.

În sfertul al 4-lea, la scorul de 73-72 pentru Peristeri, Stewart a reușit un slam-dunk după recuperare care a schimbat soarta întâlnirii. La următoarele faze, același jucător a înscris un coș de la distanță și a obținut o intercepție decisivă care i-a asigurat lui U-BT un avantaj confortabil. Iată ce zice Stewart despre dunk-ul prin care trupa sa a preluat conducerea:

Eu am avut probleme cu faulturile pentru o bună perioadă a partidei așa că atunci când am revenit pe teren în sfertul al 4-lea atât coechipierii mei, cât și adversarii erau foarte obosiți. Drept consecință, am știut că va trebui să fiu foarte activ la recuperare și că va trebui să depun efort la fiecare fază. Atunci când am înscris acel dunk, am văzut că nu era nimeni în spațiul de trei secunde așa că mi-am dat seama că dacă aruncarea nu își va atinge ținta, voi obține recuperarea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În duelul cu Vilpas Vikings, șase jucători din lotul lui Mihai Silvășan au marcat cel puțin 15 puncte, iar în confruntarea cu Peristeri, patru baschetbaliști s-au aflat în double-digits. În plus, campionii României au adunat 26 de pase decisive, demonstrând un joc colectiv excelent.

Avem atât de multe arme în formația de start și chiar și pe banca de rezerve, încât adversarii trebuie să ne respecte toți jucătorii, să nu ne ia în ușor nici în atac, nici în apărare. Chiar dacă ne lipsesc câțiva jucători în momentul de față, avem în continuare destul talent pentru a face niște partide excelente, ca cea de alaltăieri. Totuși, trebuie să rămânem concentrați, fiindcă încă nu ne-am încheiat treaba”, ne-a spus Elijah Stewart.

La final, extrema lui U-BT ne-a mărturisit ce ar însemna pentru el și colegii săi calificarea în grupele Basketball Champions League:

Pentru mine personal, ar însemna să obțin ceea ce mi-am dorit încă de când am venit în Europa să joc baschet și, anume, să concurez cu cei mai buni. Cred că și coechipierii mei ar spune același lucru: ne dorim să concurăm. De-abia așteptăm să îi întâlnim pe suporterii noștri la meciurile de pe teren propriu. Aveți grijă de voi și rămâneți sănătoși, fără Covid.

Duelul dintre U-Banca Transilvania și Fribourg Olympic are loc în această seară, de la ora 20:30, și poate fi urmărit în direct la următorul LINK.

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Mult succes U BT Cluj-Napoca
    Nu va fi un meci usor , cum nu au fost nici meciurile cu Salon Vilpas si Peristeri , dar cu multa truda , determinare putem obtine victoria

    cu 2 ani în urmă (17.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!