Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Exclusiv. Competițiile interne de baschet se suspendă până pe 31 martie

Exclusiv. Competițiile interne de baschet se suspendă până pe 31 martie

Duminică, 8 martie, Raed Arafat a anunțat interzicerea evenimentelor la care participă peste 1000 de persoane. Prin urmare, Federația Română de Baschet a decis ca toate meciurile să se desfășoare fără spectatori și apoi a suspendat Liga 1 și competițiile de copii și juniori.

Între timp, COVID-19 a fost declarată pandemie la nivel global și reacția a fost pe măsură. NBA și FIBA și-au suspendat competițiile iar mai multe federații naționale au decis stoparea campionatelor interne.

O astfel de decizie a fost luată și de către Horia Păun, președintele FRB, care a început să anunțe cluburile din România în legătură cu suspendarea Ligii Naționale până în 31 martie. Iată comunicatul apărut pe frbaschet.ro:

„In vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Federatiei Romane de Baschet, dupa o consultare cu majoritatea reprezentantilor cluburilor din Ligile Nationale de Baschet si a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor si Comisiei Centrale de Comisari, decide urmatoarele:

1. Suspendarea meciurilor din Liga Nationala de Baschet Masculin si Liga Nationala de Baschet Feminin pana la data de 31.03.2020.

2. Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei Romaniei 3x3, masculin, editia 2020, si a altor competitii oficiale de baschet 3x3, pana la data de 31.03.2020. 

3. In functie de evolutia situatiei din Romania referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suporta modificari”.

Mai citiți și:

Horia Păun a luat o serie de măsuri ca urmare a situației impuse de autoritățile române privind extinderea coronavirus

FRB a decis ca meciurile să se desfășoare fără spectatori din cauza coronavirusului

Meciurile de baschet din România se vor juca cu porțile închise din cauza coronavirusului

*foto: Dragoș Dumitru/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!