Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fără Martinic și Ivanovic, accidentați, BC Mureș a fost surclasată de CSU Ploiești

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.01.2014

Două dintre cele mai importante piese ale formației BC Mureș Târgu Mureș, fundașul Goran Martinic și extrema de forță Ivan Ivanovic, au lipsit în meciul disputat de mureșeni aseară, în compania celor de la CSU Ploiești, aceștia fiind accidentați. 

Absența celor doi baschetbaliști s-a simțit considerabil în disputa de aseară de la Ploiești, BC Mureș fiind învinsă cu un neverosimil 69-102 de prahoveni, în prima manșă a sferturilor de finală din cadrul Cupei României. Martinic a avut probleme la spate, în timp ce Ivanovic a suferit o entorsă la ultimul antrenament. 

Gruparea din „Junglă” a înscris doar 69 de puncte împotriva celor de la CSU Ploiești, dat fiind faptul că cei mai buni marcatori ai formației pregătite de Srecko Sekulovic au lipsit de pe parchet. Goran Martinic are o medie de 20.1 puncte pe meci în LNBM, iar în Cupa României a înscris în cele 2 jocuri disputate împotriva Sibiului 56 de puncte. De cealalată parte, Ivanovic înscrie în medie 15.8 puncte pe partidă în campionat, iar în dubla cu Sibiu a marcat un total de 50 de puncte. De asemenea, cei doi sunt liderii echipei mureșene și la capitolul paselor decisive, Martinic (5.6 LNBM/6.5 Cupă), respectiv Ivanovic (2.8 LNBM/3.0 Cupă). Cei doi jucători ex-iugoslavi sunt în Top 3 cei mai eficienți sportivi de la BC Mureș, Martinici având o medie de 22.1 unități la eficiență în LNBM, respectiv 32.0 în cupă, în timp ce Ivanovic are 18.3 în LNBM și 23.5 Cupa României. 

Manșa retur dintre BC Mureș și CSU Ploiești se va juca la Târgu Mureș, luni, 13 ianuarie, începând cu ora 18:00. 

*Foto: Jeff Warder

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    CIRIC !
    Nici în comentariile celorlalte articole despre acest meci, nimeni nu zice nimic despre încă o absență de marcă din echipa tigrilor : CIRIC !!!
    Așa că, în condițiile în care Mureșul a jucat cu trei titulari lipsă și cu încă unul (Peciukas) abia revenit după o accidentare, scorul nu mi se pare relevant ...
    Măsura reală a valorii celor două team-uri se va vedea în campionat, la meciul direct de la Mureș !

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      ..
      Departajarea dintre 2 echipe se poate face printr-un sistem cel mai bun din 7.. sau 5.. Asesoft a batut pe Khimki in Rusia, dar asta nu inseamna ca e mai buna. Sibiu a batut pe Ploiesti. Asta inseamna ca e mai buna decat Ploiesti..sau Khimki? Departajarea se poate face numai la finalul sezonului..

      cu 10 ani în urmă (10.01.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!