Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum s-a ajuns la un focar de covid la Memorialul Elemer Tordai din Sibiu. Exclusiv

Cum s-a ajuns la un focar de covid la Memorialul Elemer Tordai din Sibiu. Exclusiv

Turneul Memorial Elemer Tordai a oferit șansa echipelor de baschet din România să joace competiții profesioniste, în contextul pandemiei de covid-19. Din păcate, însă, noul coronavirus pare să dea peste cap planurile celor patru echipe care au participat la turneu.

UPDATE 1: Reacția celor de la CSU Sibiu 

UPDATE 2: Reacția celor de la U-BT Cluj

După ce CSO Voluntari a anunțat un adevărat focar de coronavirus, din informațiile baschet.ro,  la cel puțin trei din cele patru echipe participante ar fi apărut cazuri pozitive de covid-19. Este vorba de Sibiu, Voluntari și U-BT Cluj. Asta în timp ce Dinamo ar urma să își testeze jucătorii miercuri. Totul s-a produs deși înainte de startul turneului formațiile erau nevoite să prezinte teste covid-19 negative, cu o vechime de 48 de ore.

În comunicatul prezentat de CSO Voluntari, ilfovenii acuză că unii dintre partenerii noștri de competiție nu au arătat nici grijă, nici transparență, nici respect față de reguli și de oameni”.

Din informațiile noastre, confirmate din mai multe surse, echipa care a adus teste mai vechi de două zile a fost U-BT. Clujenii au venit cu teste negative care datau dinaintea amicalelor cu CSM CSU Oradea.

Deocamdată nu știm numărul exact al cazurilor pozitive de la fiecare echipă. Ce știm însă este că startul Cupei României este în pericol să fie amânat.

*foto: facebook CSU Sibiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Urat
    Și jenant în egala măsură.
    Cine s-a jucat cu asa ceva, plus organizatorii daca au acceptat asta, ar trebui amendați sa nu o poată duce!

    cu 3 ani în urmă (13.10.2020) Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Daca se adevereste a fi asa cum se presupune in articolul asta atunci si eu sunt de acord cu @uplifter. E urata situatia.
    Acuma, depinde si organizatorii ce cerinte au avut in ceea ce priveste testele prezentate de catre echipe. Cine stie, poate U s-a incadrat in ceva termen de N zile cerut de catre organizatori. Interesanta oricum situatia. E doar prima situatie si sunt convins ca o sa mai apara astfel de intamplari de-a lungul sezonului (nu ma refer la prezentarea unor presupuse teste vechi ci la cazuri de covid in cadrul echipelor).
    Astept un raspuns oficial si din partea celorlalte echipe. Se schimba complet ecuatia Cupei Romaniei avand in vedere aparentele cazuri de covid din cadrul unor echipe care ar avea un cuvant de spus in aceasta competitie.

    cu 3 ani în urmă (13.10.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    Zic si eu
    Meciul dintre U si Otopeni a fost in 7 seara, simptomele au aparut in 11-12, perioada minima de incubatie este de 5-6 zile(pana la 14), as zice ca putin da cu virgula si ca virusul a luat-o pe scurtatura! In acelasi timp nu spune nimeni daca au fost testati toti cei care au facut deplasarea..... Ok, exista si probabilitatea sa fie asa cum se spune dar in acelasi timp..... 48 ore inaintea turneului mie mi se pare mult...... in alea 48 de ore nu au stat in izolare si daca ne uitam asa..... In fine, ii doar parerea mea si asta nu inseamna ca nu s-a intamplat asa cum se spune, doar o parere!

    cu 3 ani în urmă (13.10.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    pana la urma deloc surprinzator, din pacate.
    a mia oara cand avem dovada pagubosului obicei romanesc "lasa ca merge si asa". niste reguli simple nu au fost respectate si s-a ajuns aici; desigur ca acumm fiind toti microbiologi la seral, vom numara zilele, vom masura distantele si vom da verdicte.
    dar oricate anchete se vor face, un lucru ramane, regulile stabilite au fost incalcate, iar acum toate echipele vor suferi; nu mai zic nimic de juniori, ca e evident ca daca in lnbm se poate intampla asa ceva, la cei mici va fi jale.
    iar amploarea dezastrului o vom cunoaste in cateva zile cand toate echipele se vor testa pentru cupa;
    eu cred ca federatia va trebui sa regandeasca tot protocolul si sa-l impuna extrem de strict; altfel..., iar de transparenta nu mai vorbesc...

    cu 3 ani în urmă (14.10.2020)
    • Benjamin:

      @gyke
      Dupa parerea ta problema e de ambele parti (echipa & organizator) sau doar a celor de la U? Intreb intr-un mod sincer pt ca nu inteleg concret din mesajul tau cui imputi ‘.. niste reguli simple nu au fost respectate si s-a ajuns aici’.

      In comunicatul celor de la U apare asa: ‘ oficialii clubului nostru au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care ne-au precizat faptul că, pentru prezența noastră, este suficientă dovada testelor negative din data de 1 octombrie’. Daca asta e adevarat atunci e clar ca vina e comuna.

      cu 3 ani în urmă (14.10.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      probabil ca nu am fost suficient de clar...
      regulile ar trebui sa fie pentru toti; dpmdv vinovatia nerespectarii lor revine ambelor cluburi, u bt ca nu a venit cu teste la zi si csu ca i-a permis acest lucru; acum las pe fiecare sa stabileasca proportiile.

      cu 3 ani în urmă (14.10.2020)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      HMMMMMMMMMMMMMMM!
      Se pare ca Gyke este pe drumul cel bun, are informatii de la sursa ca U BT n-a venit cu testele corect administrate. Ii prevad un viitor luminos la Sighi , videotrainer sau macar taietor de bilete, ceva pe-a acolo, poate maseur dar dupa stil imi pare un pic cam mueratic .

      cu 3 ani în urmă (15.10.2020)
    Raspunde
  • YMCA fanb :

    Vinovatul fara vina!
    De fapt s-a întâmplat altfel!
    "Le voluntari" au primit rezultatele unor teste pozitive in timpul primului meci si au tăcut mâlc!
    Ar trebui sa sape cineva să iasă adevarul la suprafață.
    Deci Voluntari GUILTY
    Cluj- INCONȘTIENȚI

    cu 3 ani în urmă (17.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!