Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Opt cazuri de coronavirus confirmate și la U-BT Cluj

Opt cazuri de coronavirus confirmate și la U-BT Cluj

U-BT Cluj vine cu precizări pe seama infectărilor care s-au produs după jucarea turneului Memorial Elemer Tordai. Mai exact, clujenii susțin că au opt cazuri confirmate de covid în sânul echipei, șapte în rândul jucătorilor și unul în ceea ce privește staff-ul tehnic.

De asemenea, clujenii confirmă informația oferită în exclusivitate de baschet.ro și explică de ce au jucat la turneul memorial cu teste efectuate pe 1 octombrie.

Informația a fost oferită prin intermediul unui comunicat de presă:

„U-Banca Transilvania a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Mai exact, până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative. Staff-ul și baschetbaliștii au fost testați înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM CSU Oradea. Întrucât partidele cu CSM CSU Oradea s-au desfășurat în perioada 2-3 octombrie, oficialii clubului nostru au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care ne-au precizat faptul că, pentru prezența noastră, este suficientă dovada testelor negative din data de 1 octombrie.

După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbaliști au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceștia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu și să informeze permanent clubul asupra evoluției situației și a simptomatologiei. Ulterior, duminică, 11 octombrie, alți 2 sportivi au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19.

Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testați, rezultatele fiind pozitive. Am comunicat imediat situația autorităților și Federației Române de Baschet, printr-o adresă oficială, și am efectuat testările pentru restul echipei și staff-ului în cursul dimineții de marți, 13 octombrie. Astfel, astăzi au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând total de 8 cazuri în cadrul echipei noastre (7 jucători și un membru al staff-ului).

Componenții echipei, depistați pozitiv, se simt bine și sunt în izolare la domiciliu. În continuare, clubul așteaptă deciziile din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi, 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar și la formațiile de juniori care își desfășoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.

Suntem convinși că, împreună, vom depăși acest moment regretabil și ne vom întoarce cu toții sănătoși la sală!”

Vorbim așadar de cel puțin 9 cazuri la CSO Voluntari și încă un caz la Sibiu, în urma memorialului Elemer Tordai. De asemenea, reamintim că, potrivit informațiilor noastre, cei de la Dinamo București urmează să se testeze în  ziua de miercuri, 14 octombrie.  

*foto: facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!