Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Georgian Păun: „Suntem într-o situație în care nu știm ce va urma”

Georgian Păun: „Suntem într-o situație în care nu știm ce va urma”

În aceste zile, conducătorii cluburilor de baschet din România sunt invitați la discuții de către Horia Păun, președintele FRB, urmând ca în această săptămână să se ia o decizie referitoare la viitorul stagiunii 2019-2020.

Este evident că ne aflăm într-o criză și este imposibil ca aceasta să fie depășită fără compromisuri. Totuși, în ultimele zile, mai mulți jucători au tras semnale de alarmă și și-au exprimat dorința de a avea o voce și de a fi consultați cu privire la ceea ce urmează să se întâmple.

După ce Porter Troupe, Giordan Watson și Goran Gajovic i-au îndemnat pe președinții de cluburi să se gândească la soarta jucătorilor, Georgian Păun a transmis și el un mesaj pe pagina sa personală de Facebook.

Din păcate, suntem într-o situație în care nu știm ce va urma. Toți suntem conștienți de situația în care ne aflăm. Pentru binele nostru și al familiilor noastre, trebuie să stăm izolați. Nu putem risca să ne antrenăm în colectiv, iar liga de baschet, la fel ca toate ligile din țară, s-a suspendat. Toate aceste decizii luate de autorități, deși sunt în favoarea noastră și a sănătății noastre, ne fac să ne gândim foarte serios la viitorul nostru ca sportivi de performanță, deoarece noi suntem plătiți doar pe perioada contractului. Asta înseamnă că următorul salariu îl vom primi abia în septembrie. Ceea ce ne dorim este luarea unor decizii astfel încât, atât federațiile, cât și jucătorii/staff-ul echipelor, să ajungă la o soluție benefică tuturor.”

Deocamdată, Federația Română de Baschet este în perioada de 48 de ore în care adună idei și propuneri de la echipele din România. Așadar, rămâne de văzut ce decizie va fi luată după ziua de miercuri, 18 martie.

*foto: Facebook – Georgian Păun

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!