Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Horațiu Floca: „Suntem indignați și revoltați de modul în care s-a încheiat meciul de seara trecută”

Horațiu Floca: „Suntem indignați și revoltați de modul în care s-a încheiat meciul de seara trecută”

BC CSU Sibiu a emis comunicat de presă, ca urmare a eliminării din Cupa României și a evenimentelor care au implicat echipa care i-a eliminat. Prin vocea directorului Horațiu Floca, sibienii au transmis următoarele:

Din respect pentru baschetul românesc, pentru toți cei care pun suflet pentru creșterea acestui fenomen, dar mai ales din respect pentru sportivii BC CSU Sibiu, suporterii și sponsorii echipei noastre, suntem datori să apărăm și să apreciem eforturile tuturor celor implicați în creșterea performanțelor echipei noastre.

Suntem indignați și revoltați de modul în care s-a încheiat meciul de seara trecută, din sferturile de finală ale Cupei României. Simțim că ne-a fost luat artificial dreptul de a merge mai departe în competiție și asta nu o spunem doar noi, ci mulți oameni cu experiență din baschetul românesc. Dovadă stă statistica meciului, iar înregistrarea video poate fi revăzută de oricine dorește să își formeze o opinie corectă despre duelul de ieri.

Din păcate, nu este nici prima dată. Poate că asta doare și mai mult. Am crezut în forța noastră ca echipă mereu, dar, se pare că am fost naivi. Mergem în urmă, cu doar două luni, la duelul din campionat al echipei noastre cu echipa clujeană, unde lucrurile au stat la fel. Faptul că atunci am tăcut, nu am reacționat, a fost strict din respect pentru imaginea baschetului românesc și pentru toți cei care înțeleg că performanța trebuie demonstrată de sportivi, în teren. Niciun Club nu poate avea statut special într-o competiție, iar dacă pretizi că e firesc așa, atunci te îndepărtezi complet de principiile de bază ale oricărei competiții.

Reacția noastră poate fi catalogată ca fiind subiectivă, dar dacă își dorește cineva să facă analiza celor două meciuri, statistica oficială poate fi consultată pe site-ul federației. Noi am încercat să facem analiza cât mai obiectivă și vă dăm doar câteva cifre din statisticile cumulate din cele două partide:

-85 de minute regulamentare,

-greșeli personale: Cluj- 36, Sibiu- 51,

-aruncări libere: Cluj- 62, Sibiu- 31.

Am fi mers pe aceeași linie a decenței și respectului față de adversari și mai ales al fair playului atât de aclamat de echipa care se consideră de neînvins, dacă nu am fi fost șocați de turnura pe care a luat-o totul, de aroganțele și tupeul cu care aceștia continuă să acționeze, de fiecare dată când întâlnesc oponenți puternici în teren.

Catalogăm ca fiind inadmisibile afirmațiile legate de analiza jocului echipei noastre, la fel și indicațiile legate de ce ar fi trebuit să facem și ce nu ar fi trebuit. Nu avem nevoie de consultanță sportivă, pentru că știm că serviciile celor care ne-au luat acum în vizor sunt ”extrem de costisitoare” iar noi avem încredere în valoarea antrenorilor din staff-ul nostru.

Ne întrebăm la ce să ne așteptăm mai departe, de vreme ce, după o victorie ca cea de seara trecută, îți permiți să continui să pui presiune, prin șantajarea organizatorului competiției cu neprezentarea.

Stimați domni adversari, meciurile de baschet trebuiesc câștigate pe teren, de sportivii profesioniști care muncesc neîntrerupt pentru că iubesc acest sport, pentru că au renunțat la tot pentru a ne oferi un spectacol de înaltă clasă. Aceștia vor să câștige meciuri și trofee în mod corect și chiar credem că doar ei pot să decidă! Nu pot decide staff-urile, oficialii, federațiile și nici măcar sponsorii. Opriți-vă! Aceste gesturi ale voastre vă descalifică reputația la care ați muncit întreaga viață.

Din respect pentru cei care cred în baschet, muncesc și iubesc acest sport, ne oprim aici.

Succes tuturor echipelor rămase în competiție!

Să câștige echipa cea mai bună!

Horațiu Floca,

Director BC CSU Sibiu”

Mai puteți citi:

FRB reacționează după declarațiile lui Dusko Vujosevic
Dusko Vujosevic, reacție după suspendarea celor trei arbitri din duelul cu Sibiul
Arbitrii de la meciul dintre U-BT Cluj și CSU Sibiu au fost suspendați

foto: BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mie mi se pare
    ca cele mai multe "sfaturi" de cum trebuia gestionat finalul de meci au venit din partea SUPORTERILOR ( da, adevarat cu majuscule ) sibieni. Reactie de neinteles . Pacat ca nu ne spune raportul cumulat al faulturilor din ultimii 30 de ani al intilnirilor dintre U si Sibiu.

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    lol
    Chiar simpatic domnu` cu "analiza" lui strict pe faulturi/aruncari libere. Dar stiu ca ii place sa dea in penibil rau de tot. O "analiza" mai pertinenta ar fi fost una bazata pe realitatile din teren - cand o echipa ca Sibiul are medii de 24 aruncari de 3 pct, dar in meciurile cu clujul a aruncat de 69 de ori (~35 / meci, adica o crestere de 54% a acestui procedeu), iar mare parte din aruncarile din interior au fost de fapt de la semidistanta - pt verificare pe site-ul frbaschet.ro avem "shot chart"-urile care sunt mai mult decat exemplificatoare - e clar ca tactica lor a fost diferita - si pentru ca nu au prea avut sanse sub panou. Iar daca nu patrunzi, nu poti primi faulturi!!!! Iar legat de faulturi, media de greseli personale la Sibiu (cu echipele top 6) e de ~18 PF. In campionat au facut 21, iar in cupa 30 (dar au fost 5 min in plus de joc) - deci nici vrajeala ca arbitrii i-au "penalizat" excesiv nu tine!

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde
  • teddy :

    Penibil
    Daca ai ceva de zis, spune-o cu subiect si predicat, nu generalitati care crezi ca zic ceva... Spune, s-a dat fault la Cooper in min 37, fara a fi contact, nu s-a dat la Gavriloaia in min 4,... Primul care a pornit comentariile a fost Fleseriu, ca sa nu explice cum a pierdut din nou un meci in care avea 4 puncte avantaj in ultimele 18sec . Amintirile il dor, a mai avut asa ceva prin 07.05.2014. Oricum, fiecare va tine partea echipei favorite si e normal, nu inteleg atacul la sponsori. Daca are ceva sa zica despre BT sa zica, altfel ar fi bine sa taca. Avem si noi in sport cativa sponsori si una doua ne apucam sa-i atacam. Spuneti dl Floca ce persoana din BT a vorbit cu arbitrii? Ce persoana de la BT sta in zona bancii echipei "U"? BT a ales baschetul in detrimentul fotbalului sau al altor sporturi, deoarece nu dorea scandaluri in care sa fie implicat, asa ca daca tot ii atacati dl Floca dati nume!

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde
  • ACS Alpha Sport Team Sibiu Navarro Juan Carlos :

    Indignat și eu!
    Hai sa zicem ca le-au dat 7% dar aveai 4 puncte cu 18 secunde înainte de final. Nu Drugau a aruncat de 3,Richard a făcut-o. La libere nu ne-au scos arbitrii mingea din cos,am ratat. Chiar și dacă te simți furat/frustrat după ultimul minut de joc nu mai ai voie sa dai vina pe nimeni decat pe echipa ta. Am jucat neașteptat de bine ieri, cele doua achiziții arata f bine și cu timpul probabil vor arata și mai bine.
    Eu am o problema cu federația asta de r ahat pentru ca face naturalarile după cum dictează unul sah altul, în nici un caz spre binele echipei naționale. Uitați-vă ce meci a facut ieri Grasu, ce meciuri a facut Diculescu, ce bine a jucat ieri Gavriloaia, dacă tu le furi minutele în campionat naturalizand alți jucători cum ii ajuți?
    Vrei sa ajuți echipa naționala, schimba regulamentul și în competițiile interne nu ii consideri romani.
    Alt lucru extrem de interesant e cum Sibiul, Clujul și Oradea sunt pe aceeasi parte a tabloului, pai ne dorim sa avem o finala între cele mai bune echipe din tara sau sa ajungă în finala o echipa umflata artificial!?

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!