Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Horia Păun: „Primele trei clasate în sezonul 2019/2020 vor reprezenta România la nivel internațional intercluburi”

Horia Păun: „Primele trei clasate în sezonul 2019/2020 vor reprezenta România la nivel internațional intercluburi”

Horia Păun a fost invitat în cadrul campaniei „Comunitate. Sport și Sănătate. Unitate” organizată de CSU Sibiu.

În mod normal, România ar trebui să aibă trei participante în competițiile europene intercluburi (la fel ca în sezonul 2019/2020), însă, președintele Federației Române de Baschet consideră că există șanse ca țara noastră să primească mai multe poziții din partea FIBA. 

În principiu, dar și aici este de așteptat o reacție din partea FIBA și Basketball Champions League, avem alocat la nivel de baschet masculin un loc în BCL și două locuri în FIBA Europe Cup. 

Însă totul va fi ajustabil, în ideea în care s-ar putea să fie anumite echipe care nu pot să se înscrie în aceaste competiție. Din informațiile noastre , Franța are în plan să nu se înscrie în competițiile internaționale până la anul. Deci, s-ar putea să rămână mai multe locuri și România să primească din partea FIBA mai multe poziții. 

Nu m-aș hazarda să spun că e bine sau e rău pentru că nici de echipele noastre nu știm cum vor putea din punct de vedere financiar să facă fața unei asemenea provocări. 

În acest moment, da, primele trei clasate în sezonul 2019/2020 vor reprezenta România la nivel internațional intercluburi. 

Conform clasamentului LNBM în momentul anulării campionatului, U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea și CSU Sibiu ar urma să reprezinte România în competițiile continentele. Echipele care au jucat în FIBA Europe Cup și în sezonul 2019/2020, sunt urmate în clasament de CS Dinamo Știința București, CSA Steaua și SCM Timișoara. 

Citește și: 

U-BT Cluj a refuzat participarea în sezonul viitor al EuroCup

*foto: facebook CSM Oradea/Roby Boroș

2 comentarii la aceasta stire:
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Europa
    Ce regie frumoasa!
    Ies prima data Cristescu si Cuic si anunta cau bugetul asigurat pe sezonul urmator precum si ca ay refuzat EuroCup pt BCL. Atentie - pt BCL nu pt FIBA Europe Cup. Deci stiu deja ca vor merge in BCL, sau mai degrabă forțează mana FRB: noi am renuntat la EuroCup pt BCL, nu pt alta cupa!
    Si hop apare si Paun si anunta ca merg 3 echipe in cupele europene si doar una dintre ele in BCL. Oare cine? Pt mine nu mai e suspans.
    De ce spun ca e regie? Pt Euroliga a anuntat ieri ca se anuleaza sezoanele din Euroliga si EuroCup si din acest motiv echipele participante in sezonul urmator vor fi aceleasi cu cele din acest sezon. E deja putin scandal pt ca nu mai promoveaza nimeni in Euroliga din EuroCup si sunt multe incertitudini cu privire la clasamente. Deci e clar ca acum se fac invitatii pana nu se aseaza putin lucrurile. Poate ne arata si noua Cuic invitatia....

    In final , facand abstractie de ce am scris mai sus, din punctul meu de vedere prefer Clujul in BCL pt ca e echipa careia bugetul ii permite sa faca fata acolo.

    cu 3 ani în urmă (26.05.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      cine vrei sa mearga in BCL ?
      Bun, nu s-a dat titlul echipei de pe primul loc. Nu a zis nimeni ca daca era Oradea pe primul loc ... etc.
      Dar cine vrei sa mearga in BCL, echipa de pe locul 2? Otopeniul, Constanta?

      Apoi Eurocup si Euroliga nu sunt FIBA - sunt chestii "private". Astea nu au legatura cu federatiile - aici cluburile isi baga CV-ul separat si in functie de CV, lobby, Dusko, etc. sunt sau nu invitate.
      BCL ii 50% FIBA si Europe Cup e 100% FIBA. FIBA trimite invitatii federatiilor afiliate (FRB evident) care invita echipele in baza criteriilor de competitia interna (LNBM). Pe cine sa intrebe FRB-ul daca vrea in BCL ?

      cu 3 ani în urmă (27.05.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!