Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

INEDIT. Energia a avut 36 de pase decisive pentru 35 de coșuri din acțiune

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.04.2012

Energia Rovinari a câștigat cu 89 - 69 partida numărul trei al seriei de PlayOff cu Gaz Metan Mediaș și a recuperat din diferența de două lungimi pe care sibienii o luaseră după primele etape.

Un lucru inedit din punct de vedere statistic în cazul acestei partide îl reprezintă numărul de pase decisive pe care l-a avut echipa gazdă. Jucătorii Energiei au dat 36 de pase decisive în condițiile în care întreaga echipă a marcat doar 35 de coșuri din acțiune. Explicația a acestei ”anomalii” statistice o reprezintă faptul că la coșului de două puncte marcat de Adrian Guțoaia la jumătatea sfertului patru, reușită ce a dus scorul la 73 - 60, au fost creditați cu pasă decisivă doi jucători: Louis darby și Porter Troupe.

Scăzând pasa decisivă adaugată în plus de statisticienii echipei, Energia ocupă poziția a treia în topul parformanțelor stagionale la acest capitol statistic, la egalitate cu CSU Ploiești și U Mobitelco, ambele contra lui Dinamo București. Gorjenii ocupă însă și prima poziție a topului, cu 40 de reușite, în meciul cu Politehnica Iași din turul campionatului.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mofa :

    hockey
    S-a dat assist ca la hochei. Este aproape imposibil ca fiecare cos marcat din actiune sa fie in urma unei pase decisive. Cel mai probabil statisticienii au pus ca assist ultima pasa catre omul care a marcat, indiferent daca acesta a mai facut patrundere sau nu. Pe de alta parte se poate da pasa decisiva si la aruncari libere, daca jucatorul faultat a primit pasa in pozitie iminenta de a marca, dar numai in cazul in care inscrie cel putin una dintre aruncari.

    cu 12 ani în urmă (18.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @totalbaschet
    Chiar trebuie un ditamai articolul pentru o greseala omeneasca ? Cu-i foloseste?

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Dan :

    @totalbaschet
    nu este o anomalie. un assist se poate acorda dupa ce aruncatorul este faultat si beneficiaza de aruncari libere. daca cel putin 1 punct se marcheaza in secventa de aruncari libere se acorda assist pasatorului. in concluzie nu e obligatoriu ca numarul de assisturi de fie mai mic sau maxim egal cu numarul de aruncari din actiune. sper ca am fost suficient de clar

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    povesti
    e aproape imposibil ca fiecare cos sa vina in urma unei pase decisive. A, inainte de a marca jucatorul a primit o pasa de la un coechipier e una, pasa decisiva e alta! Cel mai probabil individul care tine statistica nu conoaste notiunea.... daca mai tinem cont si de faptul ca unele cosuri au venit si pe urma unor interceptii...
    ....................................................................................

    Daca verifici si alte meciuri jucate de Rovinari gasesti aceasi situatie... la meciurile de acasa 90% din cosuri sunt marcatre cu pase decisive, in deplasare 50%. Asa ca aveti grija cu indivizii care tin statistica, macar sa stie notiunile de baza din baschet!

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Dan :

    eh
    cine stie ce i-a rugat darby pe statisticieni sa ii dea si lui un triple double ca sa gaseasca o echipa mai buna anul viitor ca anul asta saracul nu a gasit

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Christian :

    Comentariu pertinent
    Sunt unul dintre cei care au folosit printre primii programul de statistica pentru campionatul romanesc. In plus de asta sunt cel care a facut traducerea manualului de statistica si a pus-o la dispozitie FRB pentru a fi distribuita... dar statistica, va spun eu, nu este importanta pt FRB... (acestea sunt cateva cuvinte despre mine). Incerc sa va lamuresc ceea ce inseamna o pasa decisiva in baschet (si sustin astfel faptul ca statisticianul/statisticienii de la Rovinari cam baga in ele...). O pasa decisiva reprezinta ultima pasa oferita marcatorului din actiune (si doar din actiune) si presupune: [1] marcatorul sa nu depuna niciun efort in plus pentru a inscrie (in sensul de a face o fenta, a depasi un adversar prin diverse procedee tehnice sau a face o patrundere si a inscrie apoi prin evitarea mai multor adversari) [2] nu conteaza nr. de driblinguri facute de marcator inainte de a inscrie (exemplu - poate fi o pasa pe contraatac, atacantul singur cu cosul, dar la o distanta de 5-7-10 metri... dribleaza neavand niciun adversar in fata si inscrie) [3] nu conteaza distanta de la care marcatorul inscrie (poate fi un joc foarte bun de pase pe o aparare zona {si nu numai} cu mai multe blocaje pentru a scoate pasa la cel mai bun aruncator) [4] nu conteaza daca pasa decivisa a fost spectaculoasa sau nu si nici modul in care cosul a fost marcat........................ Nu se poate vorbi despre pasa decisiva atunci cand jucatorul rateaza (cu sau fara fault)

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!