Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Update. Karel Guzman nu are dosar penal, întrucât asta nu intră în atribuțiile Jandarmeriei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.03.2023

Update. Karel Guzman nu are dosar penal, întrucât asta nu intră în atribuțiile Jandarmeriei

Noi detalii continuă să iasă la iveală în urma scandalului iscat de încăierarea de la meciul de sâmbătă dintre CSM Oradea și U-BT Cluj. Gesturile lui Karel Guzman au încins spiritele în al doilea sfert al confruntării din Oradea Arena.

Update - 19:00:

Conform surselor noastre, Karel Guzman nu are dosar penal, întrucât Jandarmeria nu are atribuții în acest sens și nu poate să deschidă dosar penal. Conform avopenal.com, „organele competente care pot deschide un dosar penal sunt organele de urmărire penală, respectiv organele de cercetare penală (agenții de poliție care îndeplinesc anumite cerințe prevăzute de lege și care au primit un aviz în acest sens) și procurorul”. Jandarmii pot doar să constate, să aplice o amendă, să facă un proces verbal de constatare a contravenției și să sesiseze situația organelor competente.

Știrea inițială:

Baschetbalistul cubanez s-a aprins la scurt timp de la intrarea pe teren, iar acțiunile sale i-au adus un fault anti-sportiv și unul descalificatoriu. După un clinci cu Nikola Markovic, el a sărit la bătaie cu adversarii și nu a putut fi oprit nici măcar de către colegii săi. Mai multe detalii despre incidentul în sine regăsiți AICI.

În drumul către vestiare, Guzman a fost surprins de către unul dintre suporterii aflați în tribune în mijlocul unui act deplorabil. Acesta a luat o minge de pe parchet și a șutat-o într-o zonă în care se aflau majoretele echipei adverse și mai mulți suporteri, printre care și copii.

Conform site-ului ebihoreanul.ro, Karel nu și-a găsit calmul nici după ce a ieșit de pe parchet. El a plecat din sală și a mers pe un șantier din proximitatea acesteia, de unde s-a întors cu o rangă, informație confirmată pentru ebihoreanul.ro de Alina Ștefan, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Bihor.

„Jucătorul, după ce a părăsit suprafața de joc, a avut un comportament violent, ca urmare a unor apostrofări ale suporterilor. A ieșit din sala polivalentă, mergând pe șantierul din apropiere, și a luat o tijă de fier striat cu care a vrut să reintre în sală, moment în care a fost oprit de către un coechipier, iar un agent de pază l-a deposedat de obiectul contondent”, a declarat Alina Ștefan.

Jandarmii i-au deschis un dosar penal lui Karel Guzman pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. U-BT Cluj a emis astăzi un comunicat în care condamna acțiunile propriului jucător și anunță o anchetă disciplinară. Rămâne de văzut cum vor proceda studenții și dacă imaginile cu jucătorul cubanez ieșind nervos de pe teren vor fi ultimele în care el îmbracă tricoul campioanei României.

*foto: euroleaguebasketball.net

17 comentarii la aceasta stire:
  • Fenerbahce Alagöz Holding alxatl :

    glumita...
    FIER.ească Dumnezeu....

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • YMCA fanb :

    Incredibil
    Dar sa iti pierzi mințile in halul ăsta? Pentru ce? Ca ai fost descalificat de la un meci? E un meci, e o meserie, un mod de viata, nu o chestiune de viata si de moarte

    Noroc ca Romania nu e SUA si nu avem voie cu arme, ca cine stie ce se întâmpla.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Eh
    Karele Karele, anul trecut te flexai ca o petarda in fata bancii noastre si a antrenorului, ieri deja de la incalzire spumegai si scuipai catre banca, atunci am facut niste comentarii care fusesera "deplasate" in viziunea unora, ca nu te cunosc, ca nu te comporti grobian, ca nu-ti sta in fire, etc etc. Iata ca nu doar ca-ti sta in fire, ci asta e caracterul tau, pentru ca nu e prima echipa unde o faci in Romania si nici primul incident. In mod normal, o organizatie de EuroCup care se respecta desface contractul unui astfel de jucator, pentru ca pateaza imaginea. Cat despre viitoare vize in Romania, cu dosar penal (care probabil se va inchide), nu stiu ce sa zic.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • metropolitul :

    sere mafiotul
    Sere este cel mai mare mafiot din lume.
    1) A trucat videoul in care il arata pe guzman lovindu-l pe Markovic cu cateva minute inainte de scandal
    2) are la mana jandarmeria, arbitrii, federatia, digi, primaria pe toata lumea
    3) a mistificat adevarul. Guzman facea niste dansuri traditionale cubaneze care implica suturi de mingi, incaierari cu colegii si cu toata lumea sau bare de fier. Sere a facut ca asta sa para caz de nebunie. Treziti-va!!!

    Toti astia sub 280000 de locuitori sunteti niste provinciali cum bine spunea un coleg de al meu pe aici. Mai mergeti ba in Cuba sa vedeti dansuri nu comentati aiurea pe aici!! Adica are UBT buget dublu triplu an de an si vin niste provinciali cu fake news sa ne incurce...Rusine!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • Mihnescul :

    Șutul
    ...lui Karel a similar cu tentativa autorului de a fi jurnalist. Adică omul a încercat, dar nu i-a ieșit. Nu încerc sa îl apar pe Guzman cu nimic, a văzut toată tara ce a făcut. Dar sa spui ca a șutat e prea mult. Poți sa spui ca a încercat, eventual. Știrea cu ranga e noua, intr-adevar. Peste partea cu șutatul mai bine sa sarea, mai ales xa ai și înregistrarea video unde se vede ca e maxim o tentativa, nu un șut.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • ABC Shooting Stars - CSS nr. 6 București Flaviu Ilie:

      Fotbal
      Daca nu se baga Stipe, era un voleu de toată frumusețea:))

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Hai ca nu mai inteleg nimic
      Pina la urma Guzman a lovit mingea ? Ca in articol scrie : "În drumul către vestiare, Guzman a fost surprins de către unul dintre suporterii aflați în tribune în mijlocul unui act deplorabil. Acesta a luat o minge de pe parchet și a șutat-o într-o zonă în care se aflau majoretele echipei adverse și mai mulți suporteri, printre care și copii." Iar la raspuns scrie : "Daca nu se baga Stipe, era un voleu de toată frumusețea:))". Imaginile de sub citat arata ca a fost luft. Cineva care a fost la meci spunea ca s-a lasat cu lesinuri, atac de panica si interventia SMURD. Apoi se scrie ca jandarmeria a facut dosar penal, dupa care se revine cu update ca n-are atributii. Acum trebuie sa cred sau nu episodul cu ranga de fier ? Sau facem "giurnalism " dupa feisbuc, tic-poc sau inshta ca sa nu zic de calorifere, fiere de calcat ( Exarhu dixit ) ? Constatarea personala este ca si redactia baschet.ro este profund partizana, vezi si editorialul cu si despre Cate. Vad asa un 2-1 pentru Oradea :)... n'est ce pas ?

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • Snake:


      O adolescenta din echipa de majorete a avut nevoie de intervenția Smurd real , doar așa ca sa știi cât de mult pot fi apreciate glumele tale , pote dacă era cineva cunoscut tie, tind sa cred ca ai fi scris altceva sau …?!

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      In sfirsit
      m-am lamurit. A lesinat din cauza glumelor mele. Pai normal, ca sutul dupa cum se vede din imaginile publicate de un oradean nu a existat. Prima dilema a fost rezolvata. M-ai raminea cea cu ranga si ancheta ! ( apropo ; multi "giurnalisti" chiar din Cluj au preluat stirea. Ca doar asa facem jurnalism "dupe" ureche )
      Chiar am rasfoit un tratat de medicina care spune ca SINGURA cauza de lesin la o adolescenta este posibilitatea "probabila" in eventualitatea unui simulacru de luft in aer dupe o mingie de baschet. Daca nu lesina atunci, asta e...
      Nu l-am scuzat si nu-l scuz pe Guzman , dar parca si penibilul are o limita ! Asa ca mai reciteste de citeva ori postarea mea la care ai raspuns si spunem unde e ascunsa gluma. Era vorba de uite sutul, nu e sutul si uite ancheta, nu e ancheta.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • Snake:

      Dosar
      Dosarul nu poate fi deschis decât de către un procuror. Acesta va decide dacă in urma cercetărilor făcute de către organele competente se încadrează sau nu la o situație penală.
      Evenimentul exista si este filmat, este atât de simplu. In perioada următoare vor apărea mai multe date.
      Iar din nou, nimeni nu a zis nimic de un leșin , a fost un atac de panica, dar probabil ca pentru tine e doar un mișto sa vb ca singura cauza de leșin…. Ce sa zic Salvații pe Guzman ca doar va reprezintă . Felicitări pentru ce aveți in curte!

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • Teodor22 :

    Guzman
    Dar fanii clujului justifica acest comportament deoarece ,,a fost provocat,,. Serios???? Avem 5 ani? Faptul ca Guzman a mai avut iesiri de acest gen si in meciuri care nu insemnau nimic pt cluj arata ce om e. Probleme grave la cap

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Guzman
      Categoric necesar un control antidoping la personaj

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Mda
      Poate domnisoara instructor de fitness cu care se asociaza a incurcat proteina cu supozitoarele de EPO

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Curiozitate
    Oare ce mesaj a transmis marele Silva echipei inaintea jocului cu Oradea, ca omu nu e de aici sa zici ca are ceva cu oradenii. Parerea mea e ca toate se trag de la preamaritul care cu voie sau gara inflameaza spiritele inaintea jocurilor cu noi, mures si sibiu, caci in alte jocuri toata limea e mai calma, adta apropo de frustari ca era cineva pe aici care zicea ca noi si sibieni suntem frustrati pe echipa si oras. Persol nici un motiv de frustare, nici pe una nici pe alta

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Sere mafiotul
    Amanunte de ultima ora. Se pare ca Sere are la mana si Jandarmeria, dar si site-ul baschet.ro, unde influenteaza politica editoriala. Nu m-ar mira ca tot el i-a pus ceva in praf lui Guzman, si astfel l-a provocat inca de la incalzire. Nu m-ar mira si daca ar iesi la iveala legaturile lui Sere cu Soros.
    Pacat ca din cauza unui imbecil retard, ajungem sa avem astfel de discutii. Nu ai cum sa ii gasesti nicio scuza, oricat ati incerca.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • metropolitul:

      cel mai mare mafiot
      Sa stii ca e foarte probabil ca Sere sa si fi bagat coada si pe la baschetro. Totodata am auzit ca fusese prin China cu cativa ani inainte de Covid. Eu doar zic. Iar la revolutie...sa fim seriosi cateva sute de morti putea face Sere. Ar trebui intrebat.
      Ca sa fie lumea multumita propun ca toate meciurile jucate de Oradea cu Sibiu si Cluj sa fie arbitrate de un oficial al echipei adverse. sau eventual seful de galerie. De fiecare data cand castiga observ ca fac asta doar din noroc sau cu ajutorul arbitrilor. Niciodata n-au fost mai buni. Au luat campionatele exclusiv pe furt. De sibiu nu stiu ca era alt secol cand au luat ei ultimul campionat. Dar clujul a luat 3 din ultimele 6 in mod clar imaculat. Cu jucator a carui mama era membru marcant FRB si sharuind acelasi sponsor principal cu insasi federatia. Deci sigur sigur n-avea ce sa nu fie ok.

      Lasand gluma la o parte m-am cam saturat de atmosfera infecta de dupa orice meci castigat. E mai toxic ca la fotbal. De multe ori stau si ma intreb noi astia FOARTE PUTINI suporteri de baschet am putea oare sa ne respectam?! La modul serios intreb. Baschetul e si acum inexistent daca iesi din bula foaaaarte mica in care vorbesti despre el. E ok sa existe rivalitati dar chiar sa aparam un cretin scelerat? Sau sa nu recunoastem cand o echipa mai buna?
      Uite am sa incep eu: Clujul este cea mai buna echipa anul asta. Au cel mai bun lot. Cei mai multi bani. Joaca cel mai bine. Sper intr-o minune sa castige Oradea campionatul. Daca nu, voi recunoaste ca au fost mai buni. Daca da, suporterii adversi vor spune ca 100% am castigat cu Sere, arbitrii, provocari, locul suporterilor in tribune si altele.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai Bb :

    In realitate
    Am fost in sala, in primul al galeriei lui U.
    KG nu a șutat nici o minge. Nici nu a smuls-o de la nimeni (cum am mai văzut comentarii).
    In realitate a luat o minge de pe jos și a vrut sa o trimită spre galeria lui U - care la respectivul moment ii scanda de zor numele. Când a sesizat ce vrea sa facă, Stipe l-a placat. Asta a fost tot. Erau și femei și copii in galerie și nimeni nu s-a panicat. Din contra se mobilizarea sa prindă mingea.. :-) De menționat ca galeria era pe rândul de sus, deasupra tunelului iar mingea chiar dacă șutată nu ar fi trecut nici măcar aproape de sectoarele cu suporterii lui CSM.
    Nici o majoretă nu a leșinat. Probabil i-a fost rau fetei - aflată aproape de sectorul nostru - vezi pct 2 de mai jos? 🤷‍♂️ - dar si cei de la CSM au defilat-o foarte ostentativ si s-au sforțat sa o lege de incidentul cu KG. Si in sala da’ si in media după, pe toate canalele..
    In rest, o atitudine panicarda și isterica artificial creată de unii oameni de la CSM sau “observatori independenți”.
    Păcat ca s-au dus lucrurile acolo. Da’ asta e. Învățam împreuna,

    Alte observații:

    1. Când esti campion (numa’ zic.. :-) ) trebuie sa te aștepți sa te vadă ceilalți ca un sac de box. Și sa mai vina si câte o lovitura sub centura. Dar U putea si trebuia sa gestioneze mai bine si mai înțelept situația. Atâta s-a putut acum. A fi mai bine altădată. Asta e sportul.

    2. Josnica treaba cu sonorizarea. Atâta de tare a fost in sectorul nostru ca nu te puteai auzi gândind, Chiar dacă cantam pt U, eram si noi cu copii si a fost chiar nașpa. Am văzut o doamna care ieșise afara cu copii din cauza sunetului. Măcar dacă muzica ar fi fost buna..

    3. Faina sala si faina atmosfera făcută de suporterii CSM. Nici noi nu ne-am lăsat, da’ a fost sala lor..

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!