Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Katharine Rutan: „Semnătura de pe statele de plată Phoenix mi-a fost falsificată”. Video

Katharine Rutan: „Semnătura de pe statele de plată Phoenix mi-a fost falsificată”. Video

Povestea din spatele insolvenței Clubului Sportiv Phoenix Galați devine tot mai complicată după ce o nouă sportivă susține că nu a încasat toate sumele de bani ce i-au fost datorate, însă semnătura sa, pe care nu o recunoaște, este aplicată pe mai multe state de plată aferente sezonului 2016/2017. Este vorba de Katharine Rutan, sportivă de origine americană ce a evoluat în sezonul 2016/2017 pentru CS Phoenix Galați.

Declinul Clubului Sportiv Phoenix Galați a debutat la scurt timp după începutul anului 2017, când secția de baschet feminin a clubului nu a mai plătit salariile sportivelor aferente lunilor decembrie 2016, ianuarie 2017 și februarie 2017. Astfel cum relata site-ul nostru la vremea respectiv, toate sportivele străine au părăsit echipa în luna martie a anului 2017 ca urmare a neplății salariilor, iar Phoenix a încheiat stagiunea cu jucătoare autohtone. Deși situația financiară nu s-a redresat, Phoenix Galați s-a înscris în sezonul următor al Ligii Naționale de Baschet Feminin, 2017/2018, însă după doar cinci runde Florin Nini a anunțat retragerea din competiție. De remarcat că în acel scurt sezon, conducerea gălățeană și-a imprimat un singur rând de echipamente pentru formația feminină, iar când evolua în deplasare tot gazdele erau nevoite să îmbrace, pe propriul teren, echipamentul de evoluat în deplasare.

Spre deosebire de secția de baschet masculin, unde Florin Nini afirma că toți sportivii nu și-au încasat ultimele două salarii aferente sezonului 2017/2018, sportivele ce au evoluat pentru secția de baschet feminin nu au fost la fel de norocoase deoarece nu și-au mai încasat salariile pe ultimele luni ale sezonului 2016/2017. Practic, cu toate că clubul gălățean înregistra datorii la echipa de baschet feminin încă din sezonul 2016/2017, resursele financiare din sezonul 2017/2018 nu au fost folosite pentru a stinge acele datorii ci pentru a continua activitatea la nivel de baschet masculin, activitate care în cele din urmă a fost sistată din lipsă de fonduri.

Revenind la situația din sezonul 2016/2017 a echipei de baschet feminin, la scurt timp după ce Katharine Rutan și-a reziliat contractul cu Phoenix Galați aceasta a acționat clubul în judecată revendicându-și salariul pentru perioada decembrie 2016 - aprilie 2017 alături de bonusurile de obiectiv. Conform Sentinței Civile 6761/2018  a Judecătoriei Cluj-Napoca (ce poate fi accesată la acest link), instanța a reținut că valoarea totală a contractului dintre Rutan și CS Phoenix Galați este de 14.000 USD.

Părțile au stabilit o remunerație globală de 14.000 USD care să fie achitată în 8 tranșe, aferente lunilor în care ea urma să presteze activitatea sportivă în favoarea clubului, scadente în data de 30 a fiecărei luni.

Instanța a admis cererea sportivei și a obligat Phoenix Galați la plata a sumei de 9.736,52 USD cu titlu de salarii neachitate în perioada decembrie 2016 - aprilie 2017.

În mod surprinzător, în documentele contabile de la Primăria Galați depuse de către Phoenix Galați în vara anului 2017 apare un alt contract în dreptul sportivei Katharine Rutan, semnat la data de 01.03.2017, pentru perioada 01.03.2017 - 30.07.2017 (document pe care îl regăsiți în galeria foto), deși ultimul joc pe care sportiva l-a susținut pentru Phoenix Galați a fost pe data de 08.03.2017, conform statisticii oficiale FRB. Valoarea acestui contract este de 46.712 lei (11.678 lei pe lună) sumă pe care sportiva ar fi primit-o cash. Conform unui stat de plată, Katharine Rutan ar fi încasat suma de 17.114 lei în luna mai a anului 2017.

Într-un video transmis site-ului nostru, Rutan susține că nu a semnat contractul din 01.03.2017, document integral în limba română și nici nu a încasat suma de 17.117 lei în luna mai a anului 2017, când deja se afla în SUA. Sportiva susține că semnătura i-a fost falsificată de către Florin Nini, iar până în prezent nu ar fi primit suma de bani recunoscută prin hotărârea judecătorească a Judecătoriei Cluj-Napoca. De asemenea, un alt aspect interesant este faptul că avocații angajați de Phoenix Galați în dosarul de la Judecătoria Cluj nu s-au apărat în sensul că ar exista o plată de 17.117 lei către Rutan efectuată în luna mai 2017, ceea ce pare a întări declarația sportivei. (Documentele se găsesc în galeria foto)

Citește și

Tony Gugino acuză că i-a fost falsificată semnătura de Florin Nini pe când juca la Phoenix Galați. Video

Florin Nini despre acuzele lui Gugino: „Phoenix Galați este un caz închis”

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Si nimeni nimic...
    nu tu ferebeu, nu tu DiiCOT sau Politie, nu tu Primaria Galati ( scuzati, dar asta e mizilic fata de ce s-a petrecut la folbal ). Numeni nu se sesizeaza.
    Dacii liberi respira usurati, asa au ramas in tara banii hoardelor de straini care vin sa ne batjocoreasca tarisoara. Sau posibil titlu al unei viitoare carti biografice Florin Nini : " Niste drogati ". Cu subtitlul : Habar n-au ca au semant...

    cu 2 ani în urmă (21.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!