Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primul LNBM MVP Race al sezonului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.12.2021

Primul LNBM MVP Race al sezonului

Nouă etape s-au scurs din sezonul regulat al Ligii Naționale. Competiția internă a fost oprită de pauza dedicată meciurile echipelor naționale, un prilej perfect pentru a analiza cursa pentru titlul de MVP din LNBM.

Astfel, acesta este clasamentul alcătuit de Baschet.Ro, bazat pe prestații individuale, rezultatele colective ale echipei și importanța acestora în angrenajul formațiilor.

1. Elijah Stewart (U-BT Cluj)

Campioana în exercițiu a României are un start excelent de stagiune. Trupa lui Mihai Silvășan a pierdut un singur meci în toate competițiile, iar în Liga Națională are un bilanț perfect, cu opt victorii și niciun eșec. Stewart a absentat în unul dintre cele opt meciuri, dar a fost providențial pentru echipa sa la cele trei victorii din noiembrie. Meciurile cu Sibiu și Timișoara au fost printre cele mai disputate pentru ardeleni din acest sezon, iar Elijah a înregistrat medii de 26 de puncte, 5 recuperări, 2.5 pase decisive și 1.5 capace în aceste două dueluri. Pe tot sezonul, statistica extremei americane este următoarea: 17.1 puncte, 3.3 recuperări și 1.9 pase decisive. Acesta are un procentaj de 42% al aruncărilor de la distanță.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

2, Michael Qualls (SCM Craiova)

Cel mai bun marcator al acestei ediții de Liga Națională vine din Oltenia. Leii din Bănie se bucură de prestațiile lui Qualls, care a contribuit decisiv la parcursul echipei aflate la acest moment pe locul trei în ierarhia LNBM. Americanul are statistici de 24.4 puncte, 6.2 recuperări și 2.2 pase decisive. Actualmente, fundașul Craiovei deține și recordul stagional de puncte într-un meci, după ce în duelul cu CSM Focșani a reușit 41 de puncte, datorită celor 9 coșuri de la distanță (de asemenea, record stagional). El ocupă locul doi în clasamentul eficienței în acest sezon, cu un indice de +22.2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

3. Nikola Jevtovic (FC Argeș Basketball)

Trupa din Trivale a ocupat până în etapa a noua primul loc în clasamentul Ligii Naționale, dar eșecurile cu CSM Oradea și CSO Voluntari au făcut ca aceștia să își piardă poziția în detrimentul celor de la U-BT Cluj. Deși Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al echipei în meciurile scurse până acum, Jevtovic a fost jucătorul cu un impact mai mare. Până acum, pivotul sârb are medii de 14 puncte, 7.9 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.9 intercepții și 1 capace pe meci. Nikola a fost decisiv în cea mai grea victorie a echipei sale, cu SCM Craiova și a fost aproape să fie MVP-ul unei victorii imense, cu vicecampioana României.

4. Patrick Richard (U-BT Cluj)

Al doilea jucător de la U-BT din acest top este americanul cu cetățenie română, Patrick Richard. Linia sa de statistică este una echilibrată, cu 12 puncte, 5.3 recuperări și 5.3 pase decisive, în 25 de minute petrecute pe teren. Indicele său de eficiență este de +17.8. Deși Patrick a strălucit mai mult în Basketball Champions League, acesta a avut prestații demne de un loc în acest clasament și în Liga Națională. Cu CSM Oradea a avut 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar în derby-ul Ardealului cu BC CSU Sibiu a reușit un double double cu 15 puncte și 10 recuperări.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

5. Darrion Strong-Moore (SCM Timișoara)

Bănățenii se află doar pe locul 7 în campionat, însă au o restanță de disputat. Două dintre cele trei înfrângeri au venit cu primele clasate din campionat. Jucătorul american a avut două prestații în care a înscris peste 30 de puncte. Una dintre ele a venit în meciul cu Dinamo, în care a înscris 14 libere, iar cealaltă în succesul cu Athletic Constanța, în care a bifat 38 de puncte și după care a fost numit MVP-ul etapei de Baschet.ro. Linia sa de statistică după opt meciuri este: 19.3 puncte, 3.3 pase decisive și 2.6 recuperări pe meci.

6. Sarunas Vasiliauskas (CSO Voluntari)

Deținătoarea Cupei României are un debut aproape perfect de sezon. Elevii lui Sasha Ocokoljic au o singură înfrângere, cu CSU Sibiu, dar au reușit să o învingă pe FC Argeș, după o prestație dominantă în sfertul 4. Vasiliauskas este liderul echipei la 4 dintre categoriile principale: puncte, pase decisive, intercepții și eficiență. Lituanianul bifează 13.1 puncte, 3.7 pase decisive și 2.7 recuperări pe meci, însumând un indice al eficienței de +14.1.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

7. Garlon Green (CSM Oradea)

Vicecampioana României și-a revenit după un start greoi de sezon și a început să lege victoriile pe toate planurile pe care evoluează. În Liga Națională, singurul eșec rămâne cel din derby-ul cu U-BT Cluj. Bihorenii au reușit o victorie sonoră, deși chinuită, cu FC Argeș, echipă ce era neînvinsă la acel moment. Garlon Green este cel mai bun marcator al echipei până la acest moment, cu 12.3 puncte pe meci, 4.5 recuperări și 2.1 pase decisive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

8. Devante Wallace (Athletic Constanța)

Athletic Constanța este revelația acestui sezon, iar acest lucru i se datorează într-o bună măsură lui Devante Wallace. Americanul are medii de 14.4 puncte, 2.6 recuperări și 2.1 pase decisive, cu procentaje de 60% de la 2 puncte, 42% de la distanță și 86% de la linia de libere. După o serie de patru meciuri în care a strâns doar 25 de puncte, Devante a revenit cu o prestație excelentă împotriva celor de la Steaua București, în special în minutele de final ale disputei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

9. Kaelin Jackson (Steaua București)

Jackson este cel mai bun marcator al echipei Armatei. Cei de la Steaua au un bilanț de cinci victorii și trei eșecuri, însă două dintre înfrângeri sunt cu FC Argeș și cu U-BT Cluj. KJ are medii de 19.8 puncte, 4.9 pase decisive și 4.1 recuperări. A înscris de patru ori peste 20 de puncte, iar în derby-ul din capitală câștigat de echipa sa cu Rapid București, a reușit să înscrie 30 de puncte.

10. Deion Hammond (CSM Ploiești)

Nou-promovata CSM Ploiești se află la jumătatea clasamentului, dar este în mijlocul unei pase extrem de proaste, după ce în primele cinci etape au reușit patru victorii. Deion Hammond, transferat în această vară, este cel mai bun marcator al echipei, cu 15.1 puncte. El mai înregistrează și 4.3 recuperări și o pasă decisivă. Fundașul american a fost decisiv în mai multe rânduri pe finalurile de meci pentru echipa sa, în special în succesele din prelungiri cu CSM Focșani și CSM Galați.

Pe voi cine v-a impresionat în acest debut de sezon? Am ratat vreun jucător demn de titlul de MVP?

*foto: championsleague.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Neah
    Doar 3 nume de pe lista asta merită luate în discuție: Stewart, Richard și Green... Restul sunt acolo doar pentru că s-a vrut un top ten.

    cu 2 ani în urmă (03.12.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mi-a plăcut
    Copes de la Rapid. Este în top 5 la aproape toate capitolele. E drept joacă la o echipă modestă, dar a jucat foarte bine contra Oradiei. Cred că ar avea loc în top 10 MVP.

    cu 2 ani în urmă (03.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!