Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lucas Tohătan: „Cred, într-adevăr, că munca nu trădează niciodată”

Lucas Tohătan: „Cred, într-adevăr, că munca nu trădează niciodată”

În urmă cu două zile, în 14 septembrie, BC CSU Sibiu a avut parte de o experiență frumoasă: un amical cu Saski Baskonia. Formația din Spania nu a întâmpinat probleme în disputa cu galben-albaștrii și s-a impus cu scorul de 101 la 56.

În ciuda diferenței de pe tabelă, Lucas Tohătan, marcator a 12 puncte, s-a bucurat de oportunitatea de a juca împotriva unei echipe de Euroligă și ne-a povestit, în cadrul unui interviu, ce a învățat din această experiență:

Sunt foarte încântat că am ajuns să joc cu o echipă de nivelul acesta. Tot timpul mi-a plăcut să am meciuri cu echipe puternice, deoarece doar așa poți crește. Am văzut ce înseamnă baschet la nivel înalt și cred că toți ar trebui să ne bucurăm pentru această oportunitate. Mai am mult de muncit, dar cred că, cu pași mici, pot ajunge să îmi ating toate obiectivele baschetbalistice. Din meciul cu Baskonia, am învățat că trebuie să jucăm cât se poate de agresiv și de rapid. Fiecare minge contează. Nu în ultimul rând, am învățat să ne bucurăm de momentele pe care le avem împreună pe teren.

Lucas revine după o accidentare dificilă, care l-a ținut departe de teren în a doua jumătate a sezonului 2020-2021. Cu toate acestea, tânărul fundaș s-a recuperat și a demonstrat că merită încrederea pe care Dan Fleșeriu i-o acordă. În toate jocurile de pregătire pe care CSU Sibiu le-a disputat până în acest moment, Tohătan a fost liderul echipei sale, reușind atât să înscrie, cât și să paseze pentru coșurile coechipierilor.

Accidentarea de anul trecut a fost una destul de urâtă. Când s-a întâmplat, eram în formă foarte bună și în continuă creștere. A trebuit să o iau ușor, să muncesc și mai mult decât am făcut-o înainte. Cred, într-adevăr, că munca nu trădează niciodată. Am tras mult de mine vara aceasta pentru a ajunge din nou la nivelul dorit. Pentru sezonul acesta, îmi doresc, în primul rând, să fie unul fără accidentări. Cred că este cel mai important. Apoi, cu multă muncă, totul vine de la sine. Îmi doresc să progresez de la meci la meci și să ajung în cea mai bună formă a mea ca jucător de până acum.

La finalul interviului, Lucas Tohătan ne-a spus și care sunt așteptările sale legate de sezonul următor, având în vedere transferurile pe care sibienii le-au făcut în această vară.

Sunt bucuros să mă aflu în Sibiu pentru al 4-lea an. Sper să evoluăm cât mai bine posibil de la meci la meci, să ne câștigăm locul de playoff și să fim cât mai aproape de vârf. În acest moment, echipa se află într-un loc bun. Cu toții ne bucurăm pentru întoarcerea lui Justas și a lui Mo. Sunt doi jucători valoroși iar, pe lângă aceasta, sunt niște oameni de nota 10. Echipa merge bine, atmosfera este pozitivă și toți așteptăm, cu nerăbdare, să înceapă sezonul.

BC CSU Sibiu mai are încă trei partide de verificare în Spania, înainte de a debuta oficial în Cupa României, cu o dublă manșă împotriva lui CSM Ploiești.

*foto: Facebook – CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!