Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu și-a luat revanșa în fața lui BC Athletic Constanța

BC CSU Sibiu și-a luat revanșa în fața lui BC Athletic Constanța

Miercuri, 19 ianuarie, începând cu ora 18:30, s-a disputat confruntarea dintre BC Athletic Constanța și BC CSU Sibiu, din etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După o primă repriză controlată de gazde și un sfert trei echilibrat, oaspeții au preluat controlul asupra jocului și, în ciuda unui final tensionat, s-au impus cu 77 la 75.

Formațiile de start ale celor două echipe au fost:

BC Athletic Constanța: Ștefan Mâinea, Andrei Oprean, Zan Kosic, Vlad Corpodean, Jakob Lowrance

BC CSU Sibiu: Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Tanner McGrew, James Padgett.

Prima parte a actului inaugural a consemnat foarte puține puncte marcate, cele două tabere întrecându-se în ratări. În această perioadă s-au acordat și un antisportiv și o greșeală tehnică, în urma protestelor venite din partea oaspeților. Corpodean a reușit 11 puncte în prima secvență, iar gazdele au avut momente în care au condus la șase puncte (11-5). După un four-point-play reușit de Pratt, sibienii au egalat, iar, la finalul sfertului întâi, scorul era 20-19.

Constănțenii au controlat și actul secund, conducând în cea mai mare parte a timpului. Rareș Uță a dus scorul la 27-25, însă, după un time-out solicitat de Alexandru Olteanu, Oprean a refăcut diferența de două posesii. A urmat o perioadă de secetă, cu multe ratări de partea ambelor echipe dar, în cele din urmă, finalul le-a aparținut „marinarilor”. În ultimele 13 secunde din prima repriză, Lowrance și Tyler Gaskins au înscris patru puncte și au dublat avantajul lui Athletic: 39-31.

După revenirea de la vestiare, Corpo a continuat să joace excelent și a marcat încă un coș de trei puncte. A urmat, însă, un parțial al galben-albaștrilor care, după reușitele lui Uță, Tamulis și Blake, s-au apropiat la patru puncte: 44-40. După încă un timp de odihnă cerut de Olteanu, elevii săi au reacționat foarte bine și au dus-o pe Athletic la nouă puncte: 49-40. Sibienii au revenit din nou, prin Pratt, Tamulis și Uță, iar înaintea actului decisiv, scorul era 51 la 51.

Sfertul patru a început foarte echilibrat, cu doar patru puncte în două minute, dar, treptat, jucătorii lui Miguel Angel Hoyo au preluat controlul. Cu puțin sub șase minute rămase, scorul a devenit 63 la 57 pentru oaspeți, iar gazdele au solicitat întreruperea jocului. Oaspeții s-au distanțat la zece puncte, însă Gaskins, Corpodean și Lowrance au reaprins speranțele fanilor constănțeni, ducând scorul la 66-70. A fost rândul tehnicianului spaniol să ceară time-out. Cu mai puțin de 70 de secunde rămase, atât Uță, cât și Lowrance au înscris doar una din cele două libere primite, astfel că diferența de două puncte a sibienilor s-a menținut. La următorul atac, Tamulis a reușit o aruncare extrem de importantă de la distanță, însă Lowrance a răspuns prin același procedeu. După un timp de odihnă solicitat de Hoyo, McGrew a fost faultat, dar a transformat o singură liberă. De partea cealaltă, Gaskins a marcat ambele aruncări de un punct și a dus scorul la 74-75. În cele din urmă, BC CSU Sibiu și-a adjudecat victoria cu scorul de 77 la 75.

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Monyea Pratt (16 puncte), Justas Tamulis (14 puncte), Rareș Uță (14 puncte, 12 recuperări) și Tanner McGrew (12 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat: Vlad Corpodean (20 de puncte), Tyler Gaskins (18 puncte) și Jakob Lowrance (15 puncte, 12 recuperări).

Datorită acestui rezultat, sibienii ajung la un bilanț de șapte victorii și nouă înfrângeri. În schimb, constănțenii au șase meciuri câștigate și nouă pierdute. În următoarea etapă, BC Athletic Constanța se deplasează pe terenul lui CSM Galați, în timp ce BC CSU Sibiu primește vizita Stelei București.

*foto: Facebook – BC Athletic Constanța

13 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Comentatorul salii
    Am jucat o repriza, a 4a si am castigat.
    Comentatorul din sala, este cel de la Ploiesti dar a imbatranit si a ragusit? Cum poti sa ragi asa in microfon? Cate frustrari poti avea acasa, de la serviciu te comporti in halul asta? Oare pe langa testul Covid, nu ar fi normal sa se faca si alte teste? Nu de alta, dar poate avea omul pupilele dilatate, sau medicamentatia este gresita.

    cu 2 ani în urmă (20.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      crainicul...
      ...din sala de la Constanța a avut același comportament și în meciul cu Clujul. Nu sunt multe de spus. E un țăran fără maniere și bun simț. Și mai mult ca sigur o are mică.

      cu 2 ani în urmă (20.01.2022)
    • sibman75:

      tot despre ala
      O mai fi ramas vreun geam intact pe la sala dupa show-ul primatului?

      cu 2 ani în urmă (20.01.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Meci foarte slab făcut de noi din nou, câștigat de data asta, dar doar pentru că Constanța e mai subțire decât Ploiești.
    Vom avea mult de luptă pentru unul din ultimele 2 locuri de playoff, care ne va da cumva senzația greșită că nu e un sezon complet ratat...
    Ce vreau să remarc eu acum, pentru că mi se pare foarte interesant... Am trecut de la un antrenor care se baza excesiv de mult pe feeling, la unul care își aplică principiile cu o rigurozitate netulburată. Rotația jucătorilor la MAH e aproape milimetrica... Nu se abate deloc de la ea. Uță intră pe final de sfert 4 exact când mai sunt 3 minute de joc. Și la Pitești, dar mai ales azi asta era să-l coste victoria... Aveam +10, Padgett a făcut 2 prostii consecutive și Constanța a venit la 4p. 30s dacă făcea mai repede schimbarea avea un final de meci liniștit. Sunt foarte curios dacă va proceda la fel în continuare.

    cu 2 ani în urmă (20.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    play off
    Nu e chiar asa, Deocamdata ar fi ... 3 locuri disponibile, pe care se bat 4 echipe : Timisoara (are o restanta cu Oradea + inca un meci, nu mai stiu cucine), Steaua (are 2 restante cu Voluntari si cu Dinamo), Sibiu si Ploiesti. Deocamdata toate au 7 victorii, posibil ca primele 2 sa mai obtina o victorie din cele 2 restante.
    Desigur si alte echipe pot intra in lupta, dar din ce am vazut pana acum cred ca intre acestea se vor decide cele 3 locuri

    cu 2 ani în urmă (20.01.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Pai hai sa vedem...
      Suntem de acord, primele 5 locuri sunt clare (U, Voluntari, Oradea, Pitesti, Craiova - nu conteaza ordinea).
      Mai raman disponibilele locurile 6-8. Aici eu vad sa se lupte urmatorul grup: Steaua, Timisoara, Dinamo, Sibiu, Ploiesti... poate chiar si Tg Jiu. Din echipele astea, realistic vorbind, eu cred ca cel putin una va termina inainte Sibiului. Asa am judecat cand am scris ca ne vom lupta la ultimele 2 locuri de play-off. Ramane de vazut daca rationamentul meu e corect...

      cu 2 ani în urmă (20.01.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ...
    Rotaru si Nastrut nu prea mai joaca, iar asta e destul de alarmant pentru ca anul viitor ei vor fi principalii jucatori U23. Lucas face anul asta 23 de ani, de anul viitor va fi obligatoriu cu 2 romani.
    Decat sa ne chinuim sa ajungem pe locul 7/8 si sa luam un 3-0 umilitor in playoff, as prefera un loc 9/10 si sa dam romanilor cat mai multe minute ca sa ne putem baza pe un nucleu solid sezonul viitor.

    cu 2 ani în urmă (20.01.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Pentru
      Asta trebuie să semnăm pentru anul viitor ceva jucători altfel îi pregătim (cu minute) pentru alte echipe..

      cu 2 ani în urmă (21.01.2022)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      .
      Eu banuiesc ca s-a semnat cu ei pe mai multe sezoane.
      Chiar si daca au contract pe un sezon, tot trebuie sa le dai macar 5-10 minute, altfel vor pleca la alta echipa, ca si Gavriloaia.

      cu 2 ani în urmă (21.01.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @z
      La inceputul sezonului s-au semnat contracte pe un an. Considerand evolutia lucrurilor, sunt aproape sigur ca nu s-au semnat prelungiri.
      De la anul o vom lua de la capat.
      Dar regula U23 e aproape sigur ca se va scoate, iar noua regula a jucatorului roman (in orice forma se va adopta), nu va tine cont de varsta.
      Eu unul as face din Uta o prioritate si Lucas daca va dori sa ramana.

      cu 2 ani în urmă (21.01.2022)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    U23
    La anul nu mai este regula asta. La sfarsitul campionatului se decide regula nouâ, 1 sau 2 români

    cu 2 ani în urmă (21.01.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Se zvoneste
    Ceva regula de U21

    cu 2 ani în urmă (21.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Asa cum am mai postat
      Eu zic ca pentru dezvoltarea sanatoasa si durabila a baschetului romanesc , cel mai bine ar fi ca FRB sa introduca si unul U9, altul U12 si clar unul U 16 . Asta in afara celui U23. Cosurile inscrise sa se puncteze in ordine : U9 x 10 ( deci cos de 2 X10 = 20 puncte ) , U 12 si U 16 x 5. Cu mentiunea ca valoarea lor se va schimba la anumite intervale stabilite de FRB a doua sau atreia zi dupa disputarea meciurilor. Cosurile inscrise de straini sa fie trecute in contul adversarilor , sa le treaca pofta de a mai batjocorii tarisoara asta si pe dacii liberi inventatorii baschetului si a mersului pe jos !

      cu 2 ani în urmă (21.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!