Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miguel Angel Hoyo: „Antrenorii, jucătorii vin și pleacă, dar fanii sunt mereu acolo”

Miguel Angel Hoyo: „Antrenorii, jucătorii vin și pleacă, dar fanii sunt mereu acolo”

Din ultimele patru partide disputate, BC CSU Sibiu a reușit să câștige trei. Gruparea de pe malul Cibinului nu are parte de un sezon la fel de bun ca precedentele, iar aceste rezultate au dus la înlocuirea lui Dan Fleșeriu cu Miguel Angel Hoyo.

Noul antrenor al sibienilor este un adevărat globetrotter, baschetul ducându-l pe mai multe continente. La Sibiu a ajuns de la echipa secundă a Baskoniei și, după ce a început ca secund, a acceptat rolul de antrenor principal.

Gruparea galben-albastră a dat startul unei serii de interviuri, intitulată CSU Talks, iar primul invitat a fost Miguel Angel Hoyo. Redactorii site-ului nostru au profitat de această ocazie pentru a-i adresa câteva întrebări tehnicianului spaniol, iar mai jos puteți observa răspunsurile lui Hoyo.

Fanii din Sibiu sunt foarte atașati echipei, dar acest lucru poate constitui și un factor de presiune. Considerând că ați înlocuit un antrenor care a petrecut mulți ani aici, cum simțiți presiunea din partea suporterilor și cum vă propuneți să le câștigați încrederea?

Nu simt presiune din partea fanilor. Cred că fanii sunt o parte importantă din munca noastră și ei doresc întotdeauna tot ce e mai bun pentru echipă. Totodată fanii sunt oamenii care simt mai mult pentru echipă decât oricine, mai mult decât antrenor, decât jucători. Antrenorii vin și pleacă, jucătorii vin și pleacă dar fanii sunt mereu acolo. Trebuie să jucăm pentru ei și încrederea vine după cum văd ei că muncim în fiecare zi. Și dacă vom da tot ce avem mai bun în fiecare zi, să nu ne dăm bătuți nicodată, ne vor susține pentru că ei își doresc ca CSU să câștige. Din moment ce vom face asta, vor fi alături de noi.

Am observat că în timpul meciurilor petreceți mult timp așezat pe bancă și că solicitați time-out-uri destul de rar. Este filozofia dvs. de a nu pune presiune pe jucători și a le oferi libertate pe parchet?

Nu sunt de acord. De multe ori stau pe bancă pentru a încerca să observ totul și cum funcționează totul. Nu poți fi concentrat pe o singură chestie. Câteodată este bine, câteodată este bine să vorbesc cu asistentul meu. Despre time-out-uri, avem reguli, două în prima repriză, trei în cea de-a doua. Trebuie gestionate. În unele momente, sigur, mi-aș dori să cer imediat time-out, dar ca antrenor am și alte unelte de a schimba jocul, cum ar fi o schimbare de jucător, o schimbare a modului de apărare. De obicei încerc să schimb astfel înainte de a cere time-out, pentru că până la urmă am doar două time-out-uri și depinde cum este jocul. Dacă este un meci strâns poate vom avea nevoie de time-out la finalul sfertului, la finalul meciului. Până la urmă trebuie să gestionez bine situația timpurilor de odihnă.

În mare parte a carierei ați fost antrenor asistent, care sunt diferențele între un secund și un principal?

Nu sunt total de acord, 10 ani am fost antrenor principal și 11 sau 12 am fost secund, deci este așa și așa. Îmi place să antrenez. Întodeauna m-am simțit antrenor. Indiferent că am fost secund sau principal. Este o singură mare diferență, ca antrenor principal tu iei deciziile. Trebuie să asculți staff-ul, asistenții, preparatorii fizici, pe toată lumea, trebuie să vorbești cu jucătorii și la final să iei deciziile. Ca secund trebuie să ajuți antrenorul principal, să te gândești ce ar fi cel mai bine pentru echipă. În cealaltă poziție, trebuie să asculți, să vezi totul și să iei deciziile. Ca antrenor secund poți face aceleași lucruri doar că nu poți lua decizia finală și responsabilitatea este pe antrenorul principal.

Care sunt obiectivele dvs. pentru acest sezon?

Să muncim din greu. Să devenim mai buni în fiecare zi. Și să simțim că astăzi este ultimul antrenament din viața noastră. Dacă vom face asta, mâine vom fi o echipă mai bună. Apoi să ne gândim doar la meciul care urmează, să nu ne gândim prea departe. Bineînțeles că toată lumea, fani, conducere, jucători, antrenori, își dorește să jucăm în playoff. Eu îmi doresc să fim mai buni în fiecare zi, să fim competitivi și să luptăm, la fiecare antrenament la fiecare meci și să devenim cea mai bună echipă care putem să fim.

Întreg interviul poate fi urmărit, accesând următorul link:

 

🎙️A sosit momentul să vizionăm primul episod din seria CSU Talks. Miguel Angel Hoyo, antrenorul principal al echipei noastre, a fost primul intervievat și a încercat să satisfacă toate curiozitățiile fanilor sibieni. Au fost trecute în revistă multe subiecte, care au vizat atât aspectele muncii antrenorului la BC CSU Sibiu, cât și prespectivele pe care echipa le întrevede în această parte secundă a sezonului. Vă învităm să vă faceți comozi și să urmăriți interviul integral cu Miguel Angel Hoyo.🍿 #HaiCSU #NuCedăm #CSUTalks

Posted by BC CSU Sibiu on Tuesday, January 18, 2022

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!